Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - امام جمعه موقت اهواز از ممنوعیت کشت برنج در خوزستان در سال زراعی 97-96انتقاد کرد و گفت: اگر قرار است ممنوعیت این محصول در استان اعمال شود باید جایگزینی کشت نیز مد نظر قرار گیرد تا کشاورزان با مشکل رو به رو نشوند.

آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان استان خوزستان سال هاست با کشت برنج مانوس و به نوعی به آن عادت کرده اند از این رو ممنوعیت یکباره کشت این محصول راهبردی در استان منصفانه نیست و به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه باید فکر اساسی برای کشاورزان برنج کار بشود تا از وضعیت بلاتکلیفی خارج شود افزود: سازمان جهاد کشاورزی باید از هم اکنون مطالعات کارشناسی برای کشت جایگزین که به آب کمتری نیاز دارد انجام دهد تا کشاورزان ما متضرر نشوند.
امام جمعه موقت اهواز با اشاره به گلایه های کشاورزان برنج کار از ممنوعیت کشت این محصول تصریح کرد: کشاورزان ما هم اکنون در نگرانی بسر می برند و این وظیفه مسئولان است که این دغدغه ها و نگرانی ها را برطرف کنند و در این خصوص برنامه ریزی دقیق انجام دهند.
آیت الله حسن زاده با بیان اینکه نگرانی ها و دغدغه های کشاورزان استان به ما منعکس شده است افزود: اگر قرار است فشاری متوجه کشاورزان استان شود این فشارها باید متوجه کشاورزان دیگر استان ها نیز بشود.
وی با تاکید بر اجرای طرح های الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی استان گفت: به نظر می رسد اگر کشت های جایگزین که به آب کمتری نیاز دارند به کشاورزان خوزستانی ارائه شود و نظارت کافی نیز صورت گیرد می توانیم از این بحران عبور کنیم.
به تازگی وزارت جهاد کشاورزی کشت برنج در استان خوزستان را به علت کمبود آب ممنوع اعلام کرد.
محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی در سفرماه گذشته خود به خوزستان به ایرنا گفته بود به علت کمبود آب و کاهش نزولات جوی ، محدودیت کشت در بسیاری از استان های کشور اعمال خود شد ولی در برخی مناطق شمالی خوزستان با حفر چاهک می توان به صورت موقت از بحران کم آبی عبور کرد.
کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز به ایرنا گفت: در صورت جبران بارش ها در اسفند و فروردین در استان و مناطق بالادست ، تصمیم گیری در مورد ممنوعیت یا محدودیت کشت برنج در خوزستان تغییر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حجم زیادی از ذخایر پشت سدهای استان خالی است افزود: برنج به آب زیادی نیاز دارد و چنانچه آب کافی وجود نداشته باشد کشت پرآبی مثل برنج و برخی محصولات تابستانه با مشکلاتی رو به رو خواهد شد.
در سال زراعی 96-95حدود 47هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان زیرکشت برنج رفت و در نهایت 85هزار تن برنج در استان تولید شد.
استان خوزستان با تولید 15.8 میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی رتبه نخست تولید محصولات کشاورزی را دارد.
قرار است با اجرای کامل طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری تا سال 1400 حجم تولیدات کشاورزی و باغی خوزستان به 25میلیون تن در سال برسد.
با وجود اینکه استان خوزستان حدود1.2 میلیون هکتار زمین کشاورزی دارد ولی نیاز به آبیاری آنان ، بالای 95درصد است.
6065/6064

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود

افشین یگانه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پیرو صدور هشدار سطح نارنجی شماره ۳ و بارش‌های ۲۴ ساعت گذشته و هشدار هواشناسی مبنی بر تشدید و تقویت سامانه قبلی از امروز پنجشنبه تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ لغایت شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه به منظور رعایت حال شهروندان توصیه‌های لازم را صادر کرد.

وی افزود: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری‌شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از جمله مخاطراتی است که این سامانه به همراه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه تصریح کرد: در این راستا به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌شود.

کد خبر 6095078

دیگر خبرها

  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز