Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@12:02:08 GMT

طراحی سطوح کاردانی و کارشناسی بهورزی

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۷۷۶۵۳

طراحی سطوح کاردانی و کارشناسی بهورزی

دکتر محمد شریعتی، قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت از طراحی سطوح بالاتر کاردانی و کارشناسی بهورزی خبر داد و گفت: این دو دوره اکنون تعریف و مسیر رشد و ارتقای بهورزان را به دنبال خواهد داشت.

ایران آنلاین / دکتر محمد شریعتی در مشهد به ارائه خدمت در بهورزی اشاره کرد و گفت: بهورزان جمعیت و منطقه تحت پوشش مشخصی دارند که این مهم ارتباط متقابل بسیار خوبی میان بهورز و مردم ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به سیستم ارجاع در میان بهورزان افزود: بهورزان مبتنی بر پروتکل و گایدلاین عمل می‌کنند و مهم‌تر از همه این که پیگیر سلامت جمعیت خود می‌باشند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت انتخاب بهورز را بر اساس قابلیت‌ها دانست نه دانش و یادآور شد: مدل انتخاب و استخدام بهورزان نیز بهینه بوده و بر اساس معدل و آزمون صورت نمی‌گیرد. در مدل بهورزی، بهورز به عنوان فردی که صلاحیت‌های منحصر به فرد دارد انتخاب می‌شود.

وی با تاکید به برجسته بودن روش آموزشی بهورزان، گفت: بر اساس کیفیت و ویژگی‌های خاص آموزش بهورزان از این روش آموزشی جهت آموزش مراقبین سلامت و متخصصین پزشکی خانواده استفاده می‌کنیم.

شریعتی یادآور شد: به دستور معاون بهداشت، هر دانشگاهی موظف است دو مرکز خدمات جامعه سلامت خود را به آموزشی تبدیل کند تا متخصصان پزشکی خانواده همان گونه که بهورزان در خانه بهداشت آموزشی آموزش دیدند در این مراکز آموزش ببینند.

قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در روش های نوین آموزش پزشکی، آموزش باید دانشجو محور باشد نه سخنران محور؛ به این معنا که دانشجو در بحث آموزش فعال بوده و کارگروهی و بحث دونفره همراه با حل مسئله را تجربه کند. این نکته قابل تامل است که افرادی که در آموزشگاه‌های بهورزی آموزش دیده‌اند نیز این روش آموزشی را تجربه کرده و به روش دانشجو محور کار خود را پیش برده‌اند.

قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت روش آموزشی SPICES را مبتنی بر مسئله دانست و افزود: این مهم در حالی در جهان مورد تاکید است که پروتکل آموزرشی بهورزان نیز دقیقا بر همین اساس طراحی شده است.

وی اضافه کرد: این روش اعتقاد دارد که مطالب آموزشی باید به صورت ادغام یافته به دانشجو ارائه و آموزش علوم پایه و بالین در مکان‌های جدا از هم انجام نشود.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی فعال کشور نیز آموزش پزشکی به همین شکل ارائه می‌شود و این موفقیت در حالی مورد تائید است که در بهورزی نیز بهورزان همه چیز را به صورت ادغام یافته آموخته‌اند. بر اساس این روش نباید افراد را در بیمارستان آموزش داده و در ادامه وارد جامعه کنیم؛ بلکه باید افراد در جامعه آموزش ببینند و در همین جامعه ارائه خدمت کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی بیان داشت: به همین دلیل در اصلاحات آموزش پزشکی یکی از دغدغه‌ها وارد کردن دانشجو به محیط است. این مهم در حالی دنبال می‌شود که بهورزان به خوبی این گونه آموزش را فرا گرفته‌اند و قسمتی از آموزش خود را در خانه بهداشت آموزشی گذرانده‌اند. انتخابی بودن نیز در روش SPICES بسیار مهم است به این معنا که لازم نیست مربی همه چیز را بداند بلکه بسته به شرایط کار و وضعیت بیماری‌ها باید انتخاب کرد که چه چیزی را به چه کسانی آموزش داد که در آموزش بهورزی نیز بهورزان بر اساس اولویت‌های محل خدمت خود مطالب را فرا می‌گیرند.

قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت آخرین اصل از روش SPICES را سیستماتیک بودن دانست و خاطر نشان کرد: در بهورزی نیز این اصل رعایت شده است و بر همین اساس می‌توان گفت مدل آموزشی در بهورزی اگرچه نیاز به اصلاحاتی دارد، اما بی‌نظیر است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت به ارائه خدمت در بهورزی اشاره کرد و گفت: این مدل از نظر اقتصادی بسیار خوب است و خدمات خود را به صورت ادغام یافته آموزش می‌دهد، البته دریافتی بهورز خوب و بهورزی که خدمات را در سطح مطلوب ارائه نمی‌دهد تقریبا به یک اندازه است که این خوب نیست./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش رشته‌های آموزشی در مرکز فنی و حرفه ای میناب

محمد بذرافشان مدیرکل آموزش فنی و حرفه ایی هرمزگان گفت: رشته آموزشی جدید ساخت درب و پنجره دوجداره در مرکز میناب راه اندازی شده و تا پایان سال هم رشته لوله کشی صنعتی که زیرمجموعه طرح نفت است، راه اندازی می‌شود.

وی افزود: کارگاه‌هایی که برای مهارت آموزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود به هنرجویان بصورت رایگان آموزش می‌دهند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ایی هرمزگان گفت: در مرکز فنی و حرفه ایی میناب ۱۶ رشته آموزشی وجود دارد که پارسال دو هزار و ۷۹۷ تن در مراکز ثابت و سیار توانستند مهارت فنی دریافت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام به هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام برای هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • ۶۴ هزار نفر در دوره آموزش فنی و حرفه‌ای شرکت کردند
  • ۴۱ سالگی تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • افزایش رشته‌های آموزشی در مرکز فنی و حرفه ای میناب
  • وجود ۳۸۰ خانه بهداشت فعال در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش ظرفیت پزشکی باید متناسب با زیرساخت‌ها مانند بیمارستان‌های آموزشی باشد
  • دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ۴۱ ساله شد
  • راه‌اندازی ۳ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد