Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@11:36:11 GMT

یک استاد علوم سیاسی: خلاء گفت‌وگو در کشور مشهود است

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۷۷۹۴۲

یک استاد علوم سیاسی: خلاء گفت‌وگو در کشور مشهود است

یک استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: همواره تعدادی هستند که صحبت می‌کنند و جمعیت کثیری که گوش می‌دهند و در این فرایند گفت‌وگویی شکل نمی‌گیرد.

روح‌الله اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص ابلاغ منشور گفت‌وگوی سیاسی به استان‌ها، اظهار کرد: با اتفاقی که در کشور به خصوص در دی‌ماه روی داد، کشور با بی‌ثباتی روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقشار مختلف در ابتدا شعارهای اقتصادی و بعد شعارهای سیاسی و علیه دولت، نظام و کل ساختار حاکمیت مطرح کردند و در نهایت به خشونت منجر شد. 

وی ادامه داد: متناسب با این فضا دستوری از سوی قوه‌مجریه، شخص رئیس‌جمهور و وزارت کشور صادر شد تا به استانداری‌ها ابلاغ کنند که طرح گفت‌وگو را انجام دهند و در قالب آن برخی نهادهای حاکمیتی آغاز به راه‌اندازی طرح گفت‌وگو با احزاب، اصناف و حتی مردم عادی کنند تا نظر خود را عنوان کرده و حرف‌های خود را عنوان کنند. 

اسلامی با بیان اینکه این کار چند فایده دارد، تصریح کرد:  اولین فایده اینکه گروه‌های مختلف سیاسی به رسمیت شناخته می‌شوند و می‌توانند حرف خود را بیان کنند. دوم اینکه بسیاری از مواقع مردم اعتراضی دارند اما نمی‌دانند آن را چگونه عنوان کنند. شاید در قالب گفت‌وگوها مسئولان بتوانند از برخی مشکلات و آسیب‌هایی که در مملکت وجود دارد آگاه شوند.  

وی افزود: فایده سوم این است که طرح خواسته‌ها به صورت رادیکال، خشونت‌آمیز و خیابانی نباشد، بلکه شکل مسالمت‌آمیزی به خود بگیرد. همچون تمام کشورها شهروندان مجموعه ای از اعتراضات را دارند که در این صورت آن‌ها می‌توانند نظر خود را راجع به این مسائل مطرح کرده و صحبت کنند. 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این ایده خام است و تا اجرایی شدن به زمان زیادی نیاز دارد، تصریح کرد: هر طرحی که نهادهای حکومتی قصد اجرای آن را دارند، زمان‌بر است و از شکل اصلی خود خارج می‌شود. این ایده بسیار خوبی است اما من امیدی ندارم که به سرانجام برسد.  

اسلامی با بیان اینکه انسان‌ها موجوداتی هستند که تمایل دارند صحبت و حرف خود را بیان کنند، عنوان کرد: مردم می‌خواهند که حکومت نسبت به مشکلاتی که وجود دارد، گوش شنوا داشته باشد. خلا گفت‌وگو کاملا مشهود است به این علت که تاکنون رادیو، تلویزیون، مطبوعات، رسانه‌ها و احزاب همه یک طرفه بوده یعنی تنها حکومت صحبت می‌کرده و مردم گوش می‌داده‌اند. 

وی ادامه داد: مساجد، مدارس و دانشگاه‌ها نیز فضاهای یک طرفه بودند. همواره تعدادی هستند که صحبت می‌کنند و جمعیت کثیری که گوش می‌دهند و می‌توان گفت در این فرایند گفت‌وگویی شکل نمی‌گیرد. 

این استاد علوم سیاسی با اشاره به اینکه در ایران فرهنگی را شاهد هستیم که همواره افراد خاصی صحبت می‌کنند و تلویزیون‌ها و مراکز عمومی در اختیار عده خاصی است، تصریح کرد: فقر گفت‌وگو کاملا احساس می‌شود چرا که در زمان انتخابات مردم تمایل دارند که صحبت کنند اما نمی‌دانند که این امر چگونه باید صورت گیرد. چهار سال هیچ صحبتی نکردند و تنها زمان انتخابات به آن‌ها فرصت داده می‌شود که نظر دهند.  

وی افزود: این باید عمومیت پیدا کند یعنی جامعه باید پویا باشد و شهروندان بتوانند نظر خود را عنوان کنند. احزاب، اصناف و گروه‌های مختلف باید این امکان را داشته باشند که نظر خود را بیان کنند  و حاکمیت نیز باید به شنیدن نظر شهروندان عادت کند. 

اسلامی با بیان اینکه گفت‌وگو در کشور امکان‌پذیر و قابل پیاده شدن است، عنوان کرد: اکثر دموکراسی‌ها در دنیا 400 سال سابقه و ایران تنها 100 سال سابقه دارد. از دوره مشروطه ایران تمرین کرده است که دموکراتیک باشد و این زمان زیادی نیست. در برخی کشورها این فرایند 400 سال طول کشیده است و باید گفت اکنون روند خوبی است. 

وی ادامه داد: پذیرش این امر کمک می‌کند تا گروه‌های مختلف با سلایق گوناگون نظر خود را بیان کنند، تریبون داشته باشند و گفت‌وگویی صورت گیرد. اکنون گفت‌وگو وجود ندارد. احزاب یکدیگر را طرد می‌کنند و مکانی نیست که نظر دهند. 

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: حوزه عمومی در ایران ضعیف است. حوزه عمومی مکان‌هایی است که بازیگران سیاسی و شهروندان می‌توانند نظر خود  را بیان کنند، حرف بزنند و شعار دهند. این موارد بسیار کم و حوزه‌های عمومی در ایران مونولوگ است و تنها عده‌ای خاص صحبت می‌کنند.  

اسلامی در خصوص ادبیات حاکمان با مخالفان خود، عنوان کرد: اگر سیاست‌مدار حرفه‌ای باشد، ادب را رعایت می‌کند، صبر بسیار بالایی دارد، انتقادات را قبول می‌کند و می‌شنود و باادب و احترام و با اعداد و ارقام با مخاطبان و شهروندان خود صحبت می‌کند.

وی افزود: اگر سیاست‌مدار گوش نکند، بخواهد از طیف، گروه و صنف خاصی حمایت کند و فهم، شعور، درک و سخنان سایر جریان‌ها را زیر سوال ببرد، مردم نیز از آن‌ها یاد خواهند گرفت. مردم به رفتار حکمرانان خود توجه می‌کنند و همان رویه را انجام می‌دهند. 

این استاد دانشگاه گفت: برای شکل‌گیری گفت‌وگو نیز باید نهادهای سیاسی و بازیگران مختلفی که در صدر حاکمیتی فعالیت می‌کنند با یکدیگر گفت‌وگو کنند، حرف یکدیگر را بشنوند و به تفاوت‌های مختلفی که وجود دارد احترام بگذارند.

اسلامی بیان کرد: اگر افرادی که در صدر حکومت قرار دارند یکدیگر و از آن طرف مردم را به بی‌سوادی و کژفهمی متهم کنند، گفت‌وگو شکل نمی‌گیرد و فضای سیاسی به سمت بسته شدن پیش می‌رود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در ضیافت استادان این دانشگاه که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد برگزار شد، گفت: تردیدی نیست که در زمان حاضر استادان دانشگاه‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی را در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد در حال حاضر بیش از ۴۰۰ استاد هیئت علمی و حق‌التدریس و دستیار آموزشی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان همکاری شایسته دارند که این موجب مباهات ماست و به خوبی به نقشه ارزنده استادان واقف هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: این دانشگاه با قدمتی ۴۰ ساله تاکنون بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموخته متعهد و متخصص را به جامعه معرفی کرده که هرکدام از آنها به نوعی وفقیت‌های چشمگیری را رقم زدند.

عرب‌زاده متذکر شد: امسال برنامه‌های بسیار متنوع علمی، فرهنگی و آموزشی را در دستورکار داریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • محمدعلی علومی درگذشت
  • پویش تربیت تسهیل گر جوانی جمعیت برگزار می‌شود
  • علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند