Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پژوهشگران اعلام کردند که دور جدید فعالیت‌های آتشفشانی کره زمین درراه بوده و این فوران‌ها می‌توانند در مقیاسی گسترده و قدرتمند باشند. گفتنی است یکی از قله‌های پرخطر آتشفشانی در فهرست تهیه‌شده توسط دانشمندان، قله دماوند است. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  تیمی از دانشمندان زمین‌شناس اعلام کردند که جهان باید خود را برای دور جدید فعالیت‌های آتشفشانی آماده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر شاهد موارد متعددی از سوانح و بلایای طبیعی بودیم که از آن جمله می‌توان به سونامی سال ۲۰۰۴ در اقیانوس هند و زمین‌لرزه توهوکو ژاپن در سال ۲۰۱۱ اشاره کرد که هرکدام نشانه‌ای از آغاز دور جدید بلایای طبیعی است.

پژوهشگران در این مطالعات فهرستی از آتشفشان‌هایی که خطر بالای فعال شدن با مقیاس بالای VEI-۷ رادارند تهیه‌کرده و نسبت به آماده شدن برای مواجهه با فعالیت آن‌ها هشدار دادند. در صدر این فهرست، آتشفشان‌های تائوپو (Taupo) در نیوزلند و قله دماوند در ایران قرارگرفته‌اند.
در این میان موضوع قابل‌توجه این است که جامعه انسانی از سال ۱۸۱۵ میلادی به بعد با آتش‌فشانی جدی در کره زمین روبه‌رو نبوده و آخرین آتش‌فشان گسترده در این سال و در منطقه تامبورا (Tambora) از کشور اندونزی رخ داد که منجر به مرگ ده‌ها هزار نفر در این کشور شده و تأثیرات آب و هوایی آن نیز در قاره اروپا و آمریکای شمالی سبب شد تا آن سال سالی بدون تابستان لقب بگیرد. بر اساس مقیاس جهانی موسوم به انفجار‌های آتشفشانی (Volcanic Explosivity Index) که به‌طور مخفف (VEI) نامیده می‌شود، در حال حاضر انفجار‌ها و شرایط جهانی در مقیاس درجه ۷ قرار دارد که می‌تواند به درجه ۸ نیز رسیده و شرایط حادتری ایجاد کند.
کریس نیوهال (Chris Newhall) متخصص مطالعات آتشفشانی در مرکز (Mirisbiris Garden and Nature Center) واقع در سانتو دومینیگوی فیلیپین در این رابطه اعلام کرد: «دور بعدی انفجار‌های آتشفشانی با مقیاس بیشتر از VEI-۷ درراه است و می‌تواند در طول عمر ما رخ‌داده و یا طی چند سده آینده به وقوع بپیوندد. باید در نظر داشت که اکنون زمان مناسبی برای مطالعه و بحث در این رابطه است بنابراین دانشمندان، پژوهشگران و دولت‌ها باید به‌طور رسمی نقشه‌های خود را در این زمینه آماده کنند تا در شرایط بحرانی دچار مشکل نشوند.»
کریس نیوهال سرپرست گروه تحقیقاتی ویژه‌ای است که نتایج مطالعات آن‌ها طی هفته گذشته در ژورنال تخصصی Geosphere منتشرشده و در آن به بررسی عواقب بالقوه دور جدید فوران‌های آتشفشانی در مقیاس VEI-۷ پرداخته‌شده است.

استفن سلف (Stephen Self) متخصص مطالعات آتشفشانی از دانشگاه کالیفرنیا – برکلی به همراه آلن روبوک (Alan Robock) متخصص علوم آب و هوایی در دانشگاه روتگرس نیوجرسی، دیگر اعضای این گروه تحقیقاتی را تشکیل می‌دهند. آن‌ها در مطالعات خود به بررسی فعالیت آتشفشانی کوهستان سنت هلن در واشنگتن پرداختند که در سال ۱۹۸۰ میلادی فعال‌شده و دارای مقیاس VEI-۵ است. آتشفشان کوهستان پیناتوبو (Mount Pinatubo) واقع در کشور فیلیپین نیز که در سال ۱۹۹۱ با مقیاس VEI-۶ فعال‌شده بود نیز توسط این گروه تحقیقاتی موردمطالعه قرار گرفت.
این آتشفشان‌ها موجب مرگ صد‌ها نفر شده و شرایط بحرانی را در مناطق اطراف به وجود آورد. در پی فوران آتشفشان کوهستان پیناتوبو مقدار زیادی دی‌اکسید گوگرد وارد جو و لایه استراتوسفر شد که البته باید در نظر داشت قدرت این آتشفشان در مقیاس ۶ بوده و فوران‌های آتشفشانی با مقیاس ۷ کاملاً متفاوت هستند. گفتنی است خروج این مواد از آتش‌فشان‌ها و ورود آن‌ها به اتمسفر زمین می‌تواند موجب کاهش دمای هوا شده و از تابش خورشید به سطح زمین جلوگیری کند برای نمونه در سال ۱۲۵۷ میلادی یک فوران آتشفشانی در اندونزی سبب شد تا دمای کره زمین به حد زیادی کاهش‌یافته و این شرایط برای بیش از یک قرن ادامه پیدا کرد. پژوهشگران از این دوران با عنوان عصر یخبندان کوچک یاد می‌کنند.
آلن روبوک در این رابطه اعلام کرد: «این موارد برای سیاره ما بسیار مهم و حیاتی هستند و با وقوع آن‌ها ما در محیطی کاملاً متفاوت قرار خواهیم گرفت.» به باور دانشمندان، امروزه مواردی مانند بهداشت و مراقبت‌های پزشکی، سیستم‌های اقتصادی و مالی و سایر جنبه‌های زندگی مدرن انسان مانند چند دهه قبل نبوده و اموری بین‌المللی محسوب می‌شوند. فوران آتشفشان در یک نقطه از کره زمین نیز همین حالت را دارد و برای نمونه ۸ سال پیش یک فوران آتشفشانی در مقیاس VEI ۳ در کشور ایسلند کل قاره اروپا را تحت تأثیر قرار داده و پرواز‌های این قاره را لغو و حدود ۵ میلیارد دلار خسارت به بار آورد.
به اعتقاد اعضای این گروه تحقیقاتی، دانشمندان باید خود را برای مطالعات جدیدی درباره آتشفشان‌هایی با مقیاس VEI-۷ و شناخت تأثیرات بالقوه این رویداد‌ها بر کره زمین آماده کرده و مواردی از قبیل: چگونگی تغییر رطوبت جو و خاکستر آتشفشانی می‌تواند با سیگنال‌های سیستم موقعیت‌یابی جهانی تداخل ایجاد کند.
پژوهشگران در این مطالعات فهرستی از آتشفشان‌هایی که خطر بالای فعال شدن با مقیاس بالای VEI-۷ رادارند تهیه‌کرده و نسبت به آماده شدن برای مواجهه با فعالیت آن‌ها هشدار دادند. در صدر این فهرست، آتشفشان‌های تائوپو (Taupo) در نیوزلند و قله دماوند در ایران قرارگرفته‌اند.
جانی کریپنر (Janine Krippner) متخصص مطالعات آتشفشانی از دانشگاه آتن در ویرجینیای غربی در این رابطه می‌گوید: «به باور دانشمندان، آماده شدن برای مواجهه با این فوران‌های شدید و خطرناک که به‌ندرت اتفاقمی افتند، بسیار مهم‌تر از آمادگی برای مقابله با فوران آتشفشان‌های کوچک‌تر است.»
منبع: سیناپرس   انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۹۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت چرخش مچ پا چیست؟

چرخش مچ پا به سمت داخل زمانی که پا روی زمین قرار می‌گیرد و وزن بدن روی آن تمرکز می‌کند به طور طبیعی رخ می‌دهد.

به گزارش جام جم، در واقع، چرخش مچ پا حالت طبیعی است و مزایایی دارد، اما چرخش بیش از حد مچ پا که به عنوان عارضه چرخش مچ پا به داخل شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که میزان چرخش مچ پا به سمت داخل بیش از حد طبیعی باشد و مچ پا بیش از حد معمول به سمت داخل منحرف شود.

در افرادی که این عارضه را تجربه می‌کنند، مشاهده می‌شود که مچ پا به سمت داخل منحرف شده است و افزایش چرخش مچ پا به داخل، باعث بر هم خوردن راستای مفاصل می‌شود در نتیجه درد یا آسیب‌دیدگی قوزک پا، زانو و حتی مفاصل ران و پایین کمر را به همراه دارد و چرخش مچ پا در صورت عدم درمان مشکلات متعددی را به دنبال خواهد داشت و اهمیت این موضوع به خصوص برای کودکان بسیار زیاد است.

علت چرخش مچ پا چیست؟

علت چرخش مچ پا شامل ژنتیک یا نقص مادرزادی، کف پای صاف، افزایش سن و تضعیف عضلات، استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و کفش نامناسب و... است.

راه‌های تشخیص چرخش بیش از حد و غیرطبیعی مچ پا

زمانی که فرد به صورت عادی ایستاده، استخوان مچ پا دقیقا در بالای پاشنه قرار گرفته است و پزشک متخصص می‌تواند با انجام آنالیز حرکت و گام برداری، بیماری چرخش مچ پا را تشخیص دهد و علاوه بر معاینه بالینی، اسکن کف پا، اسکن مچ و زانو روش‌های دیگری هستند که برای تشخیص این بیماری وجود دارد.

چند تمرین ورزشی اصلاحی برای این عارضه وجود دارد که شامل حرکت پای کوتاه، حرکت اردک ایستاده و کشش ساق پا با حرکت زنجیره باز از جمله تمرینات ورزشی اصلاحی است.

حرکت پای کوتاه

کفش‌های خود را در بیاورید و پا‌های خود ر به اندازه عرض لگن از هم باز کنید. در حالی که انگشتان پای شما هنوز روی زمین است و وزن بدن خود را روی قسمت بیرونی کف پا بیندازید تا قوس کف پای شما از زمین فاصله بگیرد. این حالت را برای چند ثانیه حفظ کنید و سپس به حالت اولیه بازگردید. شما باید به تدریج عادت کنید که این حالت را در حین انجام کار‌های روزانه حفظ کنید.

حرکت اردک ایستاده

بایستید و پاشنه پا‌های خود را به هم بچسبانید و پنجه پا‌های خود را از هم باز کنید به حالتی که پا‌های شما مشابه پای اردک شود. سعی کنید که ران پا‌های خود را به سمت خارج بچرخانید و از عضلات گلوتس خود کمک بگیرید تا لگن خود را بچرخانید. ممکن است حس کنید که با چرخش ران پای شما، گودی کف پا به سمت بالا می‌آید و چرخش مچ پا به داخل برطرف می‌شود. این حالت را برای ۳۰ ثانیه حفظ کنید.

کشش ساق پا با حرکت زنجیره باز

حرکت زنجیره باز در حالت نشسته انجام می‌شود. روی زمین بنشینید و پا‌های خود را کاملا دراز کنید. پا‌های خود را در حالتی خنثی و طبیعی نگه دارید. به آرامی به سمت جلو خم شوید و انگشتان پای خود را با دست بگیرید و آن را به سمت خودتان بکشید. این کار موجب کشش ساق پا می‌شود. این حالت را برای ۱۰ تا ۲۰ ثانیه حفظ کنید و سپس به حالت عادی بازگردید. این کشش را چند بار تکرار کنید.

دیگر خبرها

  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر
  • (تصاویر) فرونشست زمین در مشهد
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند تا ۱۰ خردادماه
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • عکس | بلعیده شدن پراید در خیابان پس از فرونشست زمین
  • نگاهی به شادترین کشور‌های جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴
  • تاکید بر مبارزه با ساخت و ساز‌های غیرمجاز دماوند
  • علت چرخش مچ پا چیست؟