Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@00:27:56 GMT

سفر رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ به ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۱۰۱۷

سفر رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ به ایران

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ قرار است روز جمعه جهت گفتگو و تبادل نظر با مسئولین ایرانی درباره شرایط بشردوستانه در منطقه به تهران سفر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، کمیته بین المللی صلیب سرخ را بیشتر با جنبه های قابل مشاهده کار بشردوستانه اش از جمله نظارت بر وضعیت اسرای جنگی، توزیع ملزومات ، ارایه خدمات درمانی برای بیماران و مجروحین، بازپیوند خانواده هایی که جنگ از هم جدا نموده می شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلماسی بشردوستانه اما جنبه ایی کمتر شناخته شده از فعالیتهای این سازمان است.

دیپلماسی بشردوستانه به عنوان روشی برای اثر گذاری بر طرفین مخاصمات مسلحانه توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ به کار می رود.  ترویج حقوق بین المللی بشردوستانه، توضیح موضع این سازمان در مورد مسائل بشردوستانه، تسهیل عملیات بشردوستانه، آگاه سازی درباره نیازهای افراد تحت تاثیر درگیریها و خشونت از اصلی ترین اهداف بکارگیری دیپلماسی بشردوستانه هستند.

چالشهای جدید پیش روی عملیات بشردوستانه و حضور و ظهور کنشگران جدید، سیاستهای نوین دولتها و چالشهای ناشی از فناوری های نوین، استفاده از دیپلماسی بشردوستانه را برای کمیته بین المللی صلیب سرخ به ضرورتی اساسی بدل نموده است. این سازمان به کمک شبکه ای از روابط دوجانبه و چند جانبه رسمی و غیررسمی و بر اساس اصول بنیادین بی غرضی، بی طرفی و استقلال به پیشبرد دیپلماسی بشردوستانه خود می پردازد.

دیپلماسی بشردوستانه در کمیته بین المللی صلیب سرخ از اهمیت والایی برخوردار است تا جایی که بخش مهمی از فعالیتهای رئیس این کمیته تمرکز بر تعاملات وسفرهای فراوان در مسیردیپلماسی بشردوستانه است.

 جنبه دیگر دیپلماسی بشردوستانه رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ بازدید نزدیک از بحرانهای بشردوستانه و گوش فرادادن به درد و رنج افراد متاثر از مخاصمات مسلحانه است.

طی سال ۲۰۱۷ میلادی و در چارچوب دیپلماسی بشردوستانه ، رییس این سازمان پیتر مائورر سفرهای فراوانی به سراسرجهان داشته و با شخصیتهای سیاسی، بین المللی و افراد متاثر از مخاصمات مسلحانه دیدارهای فراوانی انجام داده است. در ادامه گزارشی از این سفرها ( برگرفته از حساب توییتری وی) ارائه می گردد:

سفر به عراق

در دی ماه سال ۱۳۹۵ ( ژانویه ۲۰۱۷ میلادی)، رییس کمیته بین المللی صلییب سرخ به عراق سفر کرد. در آن زمان، عراق از مهمترین عملیات های بشردوستانه کمیته بین المللی صلیب سرخ در سطح جهان بود. تشویق به تقویت فعالیتهای دولت عراق درمسیر کاهش آسیب به  مردم ، بازدید میدانی و ملاقات با شخصیتهای مردمی از جمله اهداف سفر پیتر مائورر به عراق بوده است.

سفر به میانمار

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ از تاریخ ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت سفری به میانمار داشت. در طی این سفر وی در ملاقات با مقامات میانمار به گفت و گو درباره چگونگی کمک این سازمان برای کاهش درد و رنج مردمی که درگیر مخاصمات و خشونت هستند پرداخت.

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با بازدید از اردوگاههای آوارگان در میانمار، از درد و رنج بشردوستانه ناشی از خشونتها و آوارگی سخن می گوید ( ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵).

سفر به سوریه: بحران بشردوستانه و همکاری با شرکای نهضت

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ خرداد ماه گذشته سفری رسمی به سوریه داشت. این پنجمین سفر وی به سوریه از زمان آغاز درگیریها بود. به گفته مائورر، نیمی از جمعیت سوریه بی خانمان شده اند و این درگیری دامنه دار سوری ها را خسته نموده است. طی این سفر، وی با اشاره به نیاز میلیونها سوری به کمکهای بشردوستانه، به ضرورت دسترسی بدون مانع سازمانهای بشردوستانه به نیازمندان تاکید نمود.

در طی این سفر مائورر با مقامات سوری دیدارهایی درباره عملیات بشردوستانه انجام داد . از زمان آغاز درگیریها در سوریه،  کمیته بین المللی صلیب سرخ در همکاری نزیک با هلال احمر سوریه که شریک این سازمان درنهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر می باشد،  به میلیونها سوری یاری رسانده است.

معلمین سوری می خواهند مدارس هر چه زودتر کار خود را آغاز کنند. به گفته مائورر، حتی اگر درگیریها بلافاصله به پایان برسند، فرصت آموزش برای چند سال از دست رفته است.

سفر به یمن: رنج بی دلیل غیرنظامیان

در مرداد ماه ۱۳۹۶ رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ سفری به یمن داشت. سفر وی از شهر بندری عدن آغاز شد. وی به ۳ شهر عدن، تغز و صنعا سفر نمود و با مردم یمن و طرفین درگیری به گفت و گو های بشردوستانه پرداخت.  به گفته مائورر، شیوع بیماریهایی که به سادگی قابل کنترل و پیشگیری هستند و رنجی که بی دلیل به غیرنظامیان تحمیل می شود حاصل درگیریها در این کشور است.

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، در نقش یک شاهد عینی گزارشی دست اول از شرایط بشردوستانه یمن به رسانه های بین المللی ارایه نمود  و از انتخابهای سخت میان مرگ و زندگی مردم یمن سخن گفت و از استقامت این مردم در مواجهه با درد و رنج ناشی از مخاصمات یاد کرد. وی همچنین خواستار عدم حمله طرفین درگیریها به زیرساختهای غیرنظامی و احترام به حقوق بشردوستانه بین المللی شد و از قدرتهای خارجی خواست از نفوذ خود برای اطمینان از عدم حمله به این زیرساختها استفاده کنند.

 در پایان سفر، پیتر مائورر با صدور یک درخواست اضطراری، خواهان تضمین دسترسی مردم به کمکهای بشردوستانه، عدم سوء استفاده از کمکهای بشردوستانه برای اهداف سیاسی،  دسترسی به بازداشتی ها، و رفع موانع فعالیتهای اقتصادی و واردات به این کشور شد.

زنده ماندن در یمن کار سختی است. مردم یمن هر روز می باید میان گزینه هایی غیر قابل اجتناب انتخاب کنند و این موضوع بویژه برای پدران و مادران بسیار سخت است.   

در شهر تعز، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ موفق شد برای نخستین بار از سال ۱۳۹۴ با بازداشتی ها در بازداشتگاه مرکزی این شهر ملاقاتی داشته باشد و از وضعیت آنها با خبر گردد. در زمان بحران وبا در یمن، کمک به حفظ بهداشت بازداشتگاهها در یمن از اصلی ترین فعالیتهای کمیته بین المللی صلیب سرخ بود. ( ۵ مرداد ماه ۱۳۹۶)

سفر به سرزمینهای اشغالی: تاثیر مخاصمه ایی دامنه دار بر زندگی مردم

در میانه شهریور ماه سال ۱۳۹۶، پیتر مائورر سفری به سرزمینهای اشغالی داشت. در جریان این سفر وی نگرانیهای بشردوستانه کمیته بین المللی صلیب سرخ را با برخی مقامات اسرائیلی در میان گذاشت و از آثار منفی شهرک سازی بر زندگی فلسطینیان سخن گفت. وی خواهان احترام دولت اسرائیل به وظایفش به عنوان نیروی اشغالگر شد. رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ ملاقاتهایی با مسئولین و مردم فلسطینی درغزه  و رام الله نیز داشت. 

مجمع عمومی سازمان ملل متحد: همه باهم برای کمک به نیازمندان

همه ساله مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهریور ماه برگزار می گردد.به عنوان بخشی از نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ درکنار مقامات فدراسیون بین المللی جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت نمود.

در شهریور ماه امسال و در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، معاهده منع سلاحهای هسته ایی به امضا رسید. کمیته بین المللی صلیب سرخ یکی از اصلی ترین حامیان این معاهده بود.

رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ قرار است روز جمعه ۱۸ اسفند جهت گفتگو و تبادل نظر با مسئولین ایرانی درباره شرایط بشردوستانه در منطقه، استفاده از ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران برای ترویج حقوق بین المللی بشردوستانه در منطقه و بهبود دسترسی به افراد متاثر از مخاصمات مسلحانه در سطح منطقه و نهایتا تعامل با مسئولین جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مربوط به نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر سفری رسمی به ایران داشته باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۱۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی

رئیس موسسه مطالعات بین المللی انرژی از پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور شمالی_جنوبی از اوراسیا تا خلیج‌فارس خبر داد و گفت: ایجاد این کریدور، شبکه‌ای از فروشندگان و خریداران گاز را تشکیل می‌دهد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدصادق جوکار، رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی در حاشیه نخستین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با اشاره به اینکه مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به همه بخش‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز خدمات مشاوره‌ای می‌دهد، اظهار داشت: این اقدام‌ها در 4 حوزه راهبردی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: سند امنیت انرژی ایران نهایی و تدوین و شاخص‌های آن مشخص شده است.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با اشاره به اینکه برای نخستین بار است در کشور سندی داریم که با چالش‌های روز کشور هماهنگ است، افزود: در این سند همه شاخص‌های امنیت انرژی که خاص ایران است مورد توجه قرار دارد.

جوکار با تأکید بر اینکه بسیاری از معضلات موجود در کشور مانند حکمرانی انرژی، تقدم مدیریت تقاضا بر عرضه و... در تدوین این سند مورد توجه بوده است، بیان کرد: این سند در شورای امنیت ملی مصوب و به همه دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن الزام‌آور است.

وی با اشاره به اینکه افزون بر تدوین این سند، دورنمای استانی انرژی کشور مشخص شده است، تأکید کرد: اتلاف انرژی در هرکدام از استان‌های کشور از این طریق قابل شناسایی است.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی تصریح کرد: برای نخستین بار الگوی جهانی و منطقه‌ای انرژی را پیش‌بینی کردیم که در زمینه صادرات نقش دارد و می‌تواند در الگوهای خنثی‌سازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است مؤثر باشد. 

جوکار با اشاره به اینکه ایران کشور نفتی است، گفت: درآمدهای نفتی موتور محرک بخش‌های مختلف اقتصاد ایران به شمار می‌رود.

وی افزود: سومین اقدام، تحلیل قیمت‌های هفتگی است و پارسال 93درصد از پیش‌بینی‌ها در بازه پیش‌بینی‌شده بوده است. 

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی چهارمین رویکرد را پایش رباتیک در حوزه بازار با تکیه بر رویدادها و روندها دانست و ادامه داد: اطلس انرژی کشورهای جهان نیز در حال تدوین بوده که برای همه فعالان بازار نفت کارآمد است.

جوکار تدوین سبد بهینه عرضه و تقاضای کشور به درخواست سازمان برنامه و بودجه در مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی را اقدام دیگر این مؤسسه اعلام کرد و گفت: برای نمونه، در سبد عرصه انرژی ایران جایگاهی برای زغال وجود ندارد و این در حالی است که سهم زغال در سبد سوخت جهان در حال گسترش است. در سبد تقاضا نیز این مشکل وجود دارد.

وی با اشاره به امکان صادرات گاز ایران به اروپا افزود: آمریکا بخشی از بازار صادرات انرژی به اروپا را حذف می‌کند و این چشم‌اندازی نیست که از نظر اقتصادی و امنیتی برای ایران جذابیت داشته باشد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ادامه داد: قیمت گاز در اروپا کاهشی است. از سوی دیگر، از نظر امنیتی برای ایران ایجاد مزیت نمی‌کند، زیرا حجم صادرات گاز ایران به اروپا نمی‌تواند به اندازه‌ای باشد که وابستگی ایجاد کند.

جوکار تأکید کرد: بازارهای در دسترس مناسب‌تر با هزینه‌های کمتر و پایداری بیشتر برای ایران، در همسایگی خود وجود دارد.

وی به پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور شمالی_جنوبی از اوراسیا تا خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: ایجاد این کریدور، شبکه‌ای از فروشندگان و خریداران گاز را تشکیل می‌دهد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با تأکید بر اینکه اگر برای مصرف بی‌رویه سوخت خودروها چاره‌ای اندیشیده نشود، ایران در آینده ظرفیت صادرات نفت خود را نیز از دست خواهد داد، بیان کرد: این مسئله اکنون برای صادرات گاز، با توجه به مصرف بالای این سوخت در داخل کشور وجود دارد.

جوکار با اشاره به هوشمندسازی شبکه انتقال با استفاده از تجربه روسیه در ایران، ادامه داد: روسیه نیز استفاده از توان ایران برای بهره‌گیری از گاز در شبکه حمل‌ونقل را در دستور کار دارد.

وی با تأکید بر اینکه بهینه‌سازی وظیفه دیگر دستگاه‌های اجرایی است، یادآور شد: اینکه وزیر نفت این وظیفه را برعهده می‌گیرد نباید سبب شود دیگر دستگاه‌های اجرایی از آن غافل شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • گرامیداشت روز جهانی هلال احمر و صلیب سرخ با حضور رئیس مجلس
  • هلال احمر ایران عضوی فعال و تلاشگر است
  • طرح پیش نویس ۵ قطعنامه در زمینه‌ همکاری صلیب سرخ و هلال احمر
  • حمایت از حقوق بین‌المللی بشردوستانه برای تضمین سلامت همه مردم
  • رئیس جمهور مجامع جهانی و وجدان‌های بیدار بشری را به یاری به ملت مظلوم غزه فراخواند
  • هلال احمر ایران ۱۰۲ ساله شد
  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da
  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳ + پیام و متن تبریک