Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@18:07:40 GMT

سایه سنگین واردات بی‌رویه بر تولید داخلی کیف

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۱۳۴۱

  به گزارش خبرگزاری بسیج، در طول سالیان اخیر، تولید داخلی ایران در بخش کیف به توفیقات بسیاری نائل شده است.
  با همه این اوصاف،ضریب توفیقات حاصل شده، به هیچ عنوان همسان و همراستا با ظرفیت‌های موجود به نظر نمی‌رسد و وجود برخی از نارسایی‌ها، همچون واردات بی رویه،چنان شرایط سخت و دشواری را بر بازار این عرصه، ایجاد کرده که برخی از تولید کنندگان داخلی، عطای فعالیت در این بخش را به لقایش بخشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کم نیستند افراد و گروه‌های فعال در بخش تولید محصولات چرمی کیف و حتی کفش که معتقدند با وجود مصرف بسیار بالای داخلی این اقلام و محصولات، متأسفانه واردات بی رویه مسبب فرصت سوزی‌های بسیاری شده است و نه تنها مصرف بالای تولید داخلی شرایط را برای تولید کنندگان داخلی متحول نساخته، بلکه در بخش صادرات نیز نتوانسته‌ایم به کامیابی چشمگیری نائل شویم.

عیسی عبدالملکی، یکی از تولیدکنندگان محصولات چرمی کیف در غرب استان تهران با اشاره به موفقیت های چشمگیر کشورهایی همچون ترکیه و چین در عرصه تولید کیف، اظهار کرد: در صورت برنامه ریزی اصولی و موثر از تولید کنندگان داخلی،به راحتی چنین توفیقاتی برای تولید کنندگان داخلی نیز حاصل می‌شود و این امری است که به سادگی با الگو برداری از طُرُق و روش کشورهای مذکور محقق خواهد شد.

وی افزود: طبیعتا با عرضه و ارائه تسهیلات ارزان قیمت،بخش قابل توجهی از مشکلات موجود در این حوزه مرتفع خواهد شد، اما برخی گمان می‌کنند صرفا و مطلقا با ارائه تسهیلات و وام های اینچنینی، مشکلات فعالان و تولید کنندگان این حوزه حل و فصل می‌شود، در صورتی که بخش اعظم مشکلات فعلی،ریشه در واردات بی‌رویه دارد.

عبدالملکی بیان کرد: با تسهیلات ارزان قیمت، بسیاری از نارسایی ها و مشکلات تولید کنندگان رفع می‌شود، اما با ممنوع ساختن و جلوگیری از واردات اقلام و کالاهایی که امکان تولید داخلی آن وجود دارد به سهولت قادر خواهیم بود، تحولات چشمگیر و عمده‌ای را در تمامی بخش های تولیدی رقم بزنیم که حوزه کیف،کفش و بسیاری از عرصه های دیگر نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

وی افزود: در صورت مهار واردات بی رویه،نه تنها ضریب صادرات به بسیاری از کشورهای منطقه و هدف،افزایش می یابد،بلکه قادر خواهیم بود تولید کنندگان قَدَر و قدرتمندی همچون ترکیه و چین را نیز به زانو در بیاوریم.

این تولید کننده کیف در غرب استان تهران گفت: در صورتی که تعدد و تکثر تقاضا به میزان کافی برای محصولات داخلی وجود داشته باشد قاعدتا نقدینگی کافی نیز برای تولید کنندگان فراهم می‌شود و امکان بازپرداخت اقساط و تسهیلات نیز به سهولت میسر می‌شود، در غیر اینصورت در نبود مشتری،کسادیِ بازار و رکود، معضلات و مشکلات اقتصادی تولید کنندگان نیز مضاعف و فزاینده خواهد شد.

لزوم به روز رسانی تجهیزات و ادوات تولید کیف احساس می‌شود/نیاز ایران به 18 میلیون کیف اداری و مدرسه‌ای در سال
احمد روح پرور، یکی از فعالان سابق تولید کیف در استان البرز، با اشاره به نقش بسیار حائز اهمیت دستگاه‌ها و تجهیزات تولید کیف در ارتقایِ کمی و کیفیِ این محصول، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از دستگاه‌های موجود در واحدهای تولیدی، کهنه و مستهلک می باشند و با این وضعیت، امکان رقابت با تولیدات کشورهای چین و ترکیه، سخت و ناممکن است.

وی افزود: رقابت پایدار و موثر با رقبا، مستلزم حصول توفیقات جدی در دو بخشِ نرم افزاری و سخت افزاری است،که بخش اول معطوف به بروکراسی اداری و حوزه برنامه ریزی می باشد و عرصه دوم به حوزه تجهیزات و دستگاه‌های مربوطه و ارتقای کیفی آن باز می‌گردد.

چندی پیش، محسن خردمند، رئیس اتحادیه سراجان، در گفتگویی با رسانه‌ها در تشریح وضعیت حاکم بر بازار کیف ایران، بیان کرد: آنچنان که برآوردهای انجام شده نشان می دهد،نیاز ایران به کیف در سال(در دو حوزه اداری و مدرسه‌ای)حدود 18 میلیون کیف است.

آنچنان که این مقام مسئول در اتحادیه اشاره شده می‌گوید: از این میزان حدود 50 تا 60 درصد محصولات، در بخش داخلی تولید می‌شوند که به زعم وی در صورت اطمینانِ تولیدکنندگان از برخورد با وارد کنندگان غیر مجاز و مهار و کنترل این معضل، به‌صورت تدریجی بر ضریب تولید افزوده می‌شود.
موضوع واردات مواد اولیه و ترخیص کالا از دیگر نارسایی‌هایی است که بنابر اظهارات خردمند، بر میزان مشکلات تولید کنندگان افزوده است.

امید آن می‌رود با اتخاذ تدابیر موثر و اصولی، اقدامات لازم برای رفع مشکلات و بهبود شرایط در این عرصه، اتخاذ و عملیاتی شود که در چنین صورتی در سایه این فعالیت بسیاری از کاستی‌ها و محدودیت ها رفع خواهد شد و طبیعتا با بهره‌گیری از ظرفیت اشتغالزایی تولید کیف، قادر خواهیم بود بخشی از نارسایی مرتبط با معضل بیکاری را نیز مهار و کنترل کنیم.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۱۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد