Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@22:55:05 GMT

پارسا: برای ارایه آمار خط فقر برنامه‌ نداریم

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۴۴۱۴

پارسا: برای ارایه آمار خط فقر برنامه‌ نداریم

رئیس مرکز آمار ایران می‌گوید طبق آخرین تصمیم گیری‌ها متولی ارایه خط فقر وزارت کار است که تاکنون این آمار را منتشر نکرده. وی همچنین محدودیت‌های بودجه‌ای را عاملی برای ناتوانی مرکز آمار ایران برای ارایه آمارهای ضروری می‌داند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، امید علی پارسا در پاسخ به این سوال که برنامه مرکز آمار ایران برای محاسبه جزئیات مربوط به نرخ بیکاری چیست؟ گفت: مرکز آمار ایران باید با تفصیل و جزئیات بیشتری آمارهایش را ارایه کند که مردم آن را احساس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون وضعیت به گونه‌ای است که برای داشتن تصویر شفاف از بازار کار ایران فقط ارایه نرخ بیکاری کافی نیست.

وی ادامه داد: البته مرکز آمار ایران اکنون به تفکیک کل کشور نرخ بیکاری زنان، مردان و جوانان را ارایه می‌کند، ولی باید به سمتی برویم که تفکیک قائل شویم بین کسانی که اضافه کاری می‌کنند، اشتغال تمام وقت، ناقص، بیکاران مطلق و... و.

رئیس مرکز آمار  ایران چنین گفت: تاکنون جزئیات اشتغال ناقص را ارایه نکرده‌ایم کسانی هم که گاهی درباره تعداد بیکاران برآوردی بیش از آنچه ما اعلام می‌کنیم دارند، افراد دارای اشتغال ناقص را بیکار قلمداد می‌کنند که این قطعا غلط است و کسی که اشتغال ناقص دارد بیکار نیست. هر چند که باید به فکر اشتغال ناقص هم بود.

وی چنین ادامه داد: اکنون تاکید می‌کنیم که سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار مطلق در کشور داریم و حدود دو میلیون هم افرادی داریم که اشتغال ناقص دارند و به دنبال شغل تمام وقتند.

او در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌ای برای ارایه جزئیات آماری از بازار کار در آینده دارید، گفت: سال آینده در برنامه‌مان است که جزئیات مربوط به دستمزد ارایه شود. در این صورت می‌توان تفاوت دستمزد بین زنان و مردان و ... را هم منتشر کرد.

پارسا در پاسخ به این سوال که آیا مرکز آمار ایران برنامه‌ای برای ارایه آمارهای خط فقر ندارد، گفت: اکنون متولی ارایه خط فقر در کشور وزارت کار شده است و ما نیستیم. ولی باید موضوع انتشار خط فقر و جزئیات آن پیگیری شود چون آمار مهمی است.

رئیس مرکز آمار ایران با انتقاد از بودجه مرکز آمار ایران گفت که از بودجه سال ۱۳۹۷ راضی نیست و این بودجه کم در محدودیت مرکز آمار برای تولید و ارایه آمارهای مورد نیاز کشور موثر بوده است.

وی این را هم گفت: مرکز آمار ایران اکنون و با مجموعه‌ی بودجه‌ای که دارد ۶۰ درصد آمارهای ملی مورد نیاز کشور را به تفکیک جنسیتی و ... تامین می‌کند. به دلیلی محدودیت‌های بودجه‌ای باعث شده که کار به روال معمول پیش برود، در حالی که با تغییر در نظام آماری نیازمند یک جهش در بودجه هستیم، امیدوارم مجلس و دولت عنایت کرده و بودجه متفاوتی برای مرکز آمار در نظر بگیرند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به توجه سیاستگذاران و برنامه‌ریزان به محرومیت‌زدایی گفت: بودجه حمایتی در نظر گرفته شده برای سیستان و بلوچستان در سال 1403 به 6.8 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال گذشته 30 درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، اظهار کرد: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است. 

وی بیان کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌ شده‌اند. 

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند. 

وی با بیان اینکه محرومیت مناطق کشور یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سیاست‌گذاران و برنامه ریزان کشور محسوب‌می‌شود، گفت: این مهم هر ساله در قوانین بودجه سنواتی نیز مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

وی توضیح می‌دهد: به‌طور متوسط سهم اعتبارات این استان از بودجه محرومیت‌زدایی نسبت به سهم استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی از این اعتبارات به‌ترتیب حدود ۴، ۳ و ۲.۵ برابر است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای پروژه‌های محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است. 

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

انتهای پیام

پایان پیام

دیگر خبرها

  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در مرکز غزه
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان