Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید مرتضی بختیاری قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب ۱۶ اسفند ماه با اشاره به عملکرد دو سالِ اخیر آستان قدس رضوی اظهار کرد: زائرسرا در سه فاز در حال انجام است و در ۲۸ بلوک و هر بلوک ۲۵ واحد قرار دارد که به لطف خدا در دهه کرامت بخشی از آن انجام شده و مورد بهره برداری قرار گرفت و تا اکنون بیش از ۳۰ هزار زائر  اولی در این بلوک ها اسکان داده شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تا پایان امسال کل ۲۸ بلوک بهره برداری می شود و در کنار آن ۶ سالن هیئتی نیز برای اسکان دسته جمعی مُهیا است. پیش بینی می کنم تا پایان شهریور سال ۹۷ فاز دوم نیز مورد بهره برداری قرار بگیرد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: فاز سوم وقف مشارکتی تلقی می شود و با نذور مردم و خیرین تکمیل خواهد شد و مجموعه زائر شهر ۲۰ هزار زائر را در خود جای خواهد داد. زائر شهر مخصوص زائران است و غیر از زوار در آنجا فرد متفرقه ای پذیرش نمی شود چرا که موقوفه است.

بختیاری بیان کرد: در کنار زائر شهر مجموعه دیگری نیز به نام زائرسرا وجود دارد و فاز اول این مجموعه تا پایان امسال آماده بهره برداری خواهد شد و در این مجموعه خَیران  بسیاری دخیل هستند و تا اکنون ۵ میلیارد تومان وقف این امر شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا زائرسرا به بخش خصوصی آسیب وارد می کند و یا خیر افزود: قرار بر این نیست که از مجموعه زائرسرا برای ما نفعی حاصل شود بلکه هدف ما خدمت به زائران است.

بختیاری اذعان کرد: تا حدود ۲۰ روز پیش حدود ۶۰۰ هزار زائر اولی به مشهد آمده و سه روز در مشهد الرضا اسکان یافته اند و برخی زائران گفتند حتی امید نداشتند که بتوانند به مشهد بیایند اما به لطف خدا با کمک بسیج، کمیته امداد و حمایت و پشتیبانی آستان قدس رضوی و برنامه ریزی برای اسکان زائران در مشهد الرضا این امر محقق شد.

 قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود 7 میلیون زائر در نوروز سال ۹۷ به مشهد سفر کنند، ادامه داد: یکی از ماموریت های آستان قدس رضوی زائران هستند و در مدیریت جدید موضوع زائر جز سیاست‌های راهبردی است که بر همه فعالیت‌ها سایه افکنده است.

وی افزود : در حکم مقام معظم رهبری برای آستان قدس رضوی به مبحث نیازمندان و ضُعفا اشاره شده است و رهبر انقلاب فرموده اند که زائر محوری باید اولویت تولیت آستان قدس باشد.

بختیاری تصریح کرد: زائر محوری جزء سیاست‌های راهبردی است و کارهای متفاوتی نسبت به گذشته صورت گرفته، البته زحمات آیت الله طبسی ماندگار بود اما ما باید هر روز به جلو پیش برویم و اکنون ماموریت های جدیدی بر دوش تولیت قرار گرفته است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: زائر محوری از مبدا تا مقصد به عنوان یک سیاست برای ما مطرح شده است و زائر از روستا و نقطه ای که حرکت می کند تا  به مبدا برسد باید مورد حمایت آستان قدس باشد، در این راستا پهنه وسیعی باید مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: آستان قدس نسبت به زائران باید توجه ویژه ای داشته باشد و بسیاری از موقوفات نیز برای زائران صرف می شود و یک زمین ۳۵ هکتاری در مشهد از ۲۵۰ سال قبل برای زائران وقف شده است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در حکم‌ مقام معظم رهبری در ۴ بند به مستضعفان اشاره شده و ایشان فرموده اند که از محل درآمد تولیت برای محرومان هزینه شود.

بختیاری تاکید کرد: در ماموریت آستان قدس مجاورین مطرح نیستند بلکه ماموریت ما پهنه وسیع کشور را در بر می گیرد و هر کجا که زلزله و سیل بیاید آستان قدس حضور خواهد یافت.

قائم‌مقام آستان قدس رضوی بیان کرد: همه عاشقان امام رضا(ع) می توانند به نام ایشان به محرومان خدمت کنند و ما اکنون خادمان علمی و فرهنگی بسیاری داریم به عنوان مثال در برخی استان ها پزشکان متخصص بیماران محروم را به صورت رایگان درمان می کنند.

وی اذعان کرد: ۴۵ روز قبل تیم بزرگی به نمایندگی از آستان قدس به سرخس رفتند و حدود سه هزار و ۲۰۰ بیمار را درمان کردند. ما از کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نیز کمک می گیریم اما سرمایه امام رضا(ع) کم نیست و دلدادگان ایشان فراوان هستند.

بختیاری اشاره کرد: در مدیریت جدید آستان قدس با توجه به مسئولیت ها و برنامه های جدید به برنامه‌ریزی نوینی نیازمندیم و سیاست های راهبردی بسیاری تدوین شده که همه فعالیت های اجتماعی و فرهنگی را شامل می شود.

وی با اشاره به اینکه محوریت آستان قدس رضوی حول اقتصاد مقاومتی است و حمایت قاطع از تولید داخلی داریم عنوان کرد: برای شرکت‌هایمان ۴ ماموریت تعریف شده، که این ماموریت ها مربوط به شناسنامه شرکت ها، آسیب‌شناسی وضعیت آنها، رفع آسیب‌ها و برنامه‌ریزی زمان بندی شده است، این چهار ماموریت تحولی را در شرکت های اقتصادی آستان قدس رضوی به وجود آورده است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه حقوق عقب افتاده در خصوص کارمندان نداریم افزود: پیش بینی می شود برای سال ۹۷ تراز مالی مثبتی داشته باشیم.

بختیاری با اشاره به ساماندهی شرکت های اقتصادی آستان قدس اظهار داشت: تمام مجامع را در سال ۹۵ و ۹۶ به موقع برگزار کردیم و از موسسه "حسابرسی مفید راهبر" کمک‌های لازم را دریافت کردیم.

وی با اشاره به اینکه بخشی از شرکت ها زیر ۵۰ درصد سهام دارند گفت: در این شرکت‌ها تعدادی زیان‌ده هستند، لذا عدد شرکت‌های زیان‌ده نسبت به سال قبل کاهش یافته است، شرکت‌های آستان قدس از ناحیه نذور، موقوفه و از درآمد های موقوفه ایجاد شده است لذا شرکت های بخش خصوصی قدرت رقابت با این شرکت ها را خواهند داشت.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در راستای خدمت به محرومان و زائران توسعه خادم یاری به عنوان ماموریت جدید در نظر گرفته شده است گفت: در قالب خادم یاری 2 هزار و300 اردوی جهادی در مناطق مختلف کشور انجام شده است.

بختیاری با اشاره به اینکه کسانی که به عنوان خادم امام رضا هستند هر ۸ روز یکبار خدمت رسانی می‌کنند گفت: در استان ها نمایندگی آستان قدس داریم، ۱۰۰ معلم به عنوان خادم یار برای ۸۰۰ دانش آموز باهوش از مناطق محروم کلاس های تابستانی برگزار کردند.

وی ادامه داد: آستان قدس رضوی می‌خواهد نشان دهد که می تواند بانک قرض الحسنه داشته باشد لذا پیگیر موضوع و منتظر موافقت بانک مرکزی و در نهایت شورای پول هستیم تا بتوانیم به محرومین خدمت کنیم، آستان قدس در قم، مشهد و یکی دو نقطه دیگر در صورت موافقت بانک ایجاد خواهد کرد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه ۴۳ درصد از اراضی مشهد متعلق به آستان قدس رضوی است که همه موقوفه هستند و لذا آنها را نمی توان فروخت خاطرنشان کرد: در راستای خدمت به مردم ۷۰۰ هکتار در مشهد باغ داریم، باغ ملک آباد و پارک ملت در مشهد موقوفه هستند البته فروختن اموال موقوفه خلاف شرع است.

وی با اشاره به اینکه در سال 96، 7 میلیون و 500 پرس غذا در راستای غذای حضرتی توزیع شده است گفت: بافت های اطراف حرم متعلق به آستان قدس نیست، برای آینده مجوز ساخت به اطراف حرم داده نمی شود، وضعیت اطراف حرم متناسب با اِلمان حرم مطهر نیست. باید مشهد به مرجعیت علمی جهان اسلام تبدیل شود.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه ۲۰۰ اتفاق متفاوت در طی دو سال گذشته رخ داده است گفت: در سال ۲۰۱۷ مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد.

وی با بیان اینکه 126 میلیارد تومان به محرومین و زائر اولی ها کمک شده است که بیش از ۸۰ میلیارد تومان آن را خیرین و سازمان‌ها کمک کرده‌اند ادامه داد: با کمک خادم‌یار علمی و خادمان علمی باید تلاش کنیم مرجعیت علمی را عملیاتی کنیم.

بختیاری با اشاره به اینکه در کار اجرایی برخی از شرکت های آستان قدس در تهران هستند افزود: آنهایی که از تهران به مشهد می آیند باید کارشان را در مشهد انجام دهند لذا مدیر پروازی آستان قدس ندارد و برخی از مدیران اقتضای کارشان این است که چند روز در مشهد و چند روز در تهران انجام وظیفه کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره)خراسان رضوی گفت: ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویان کمیته امداد در خراسان رضوی افتتاح و تحویل مددجویان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، رضا سلم آبادی در مراسم واگذاری 33863 واحد مسکونی به مددجویان در کل کشور که به صورت وبیناری با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: 33 هزار و 863 واحد مسکن مددجویی امروز در کشور افتتاح شد که از این تعداد، 2105 واحد مسکن مددجویی مربوط به خراسان رضوی است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: این واحدها از مجموع تفاهمنامه با سپاه و بنیاد علوی در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت و روستاهای استان ساخته شده است.

وی افزود: برابر تفاهم انجام شده در سال 1401، طی دو سال تعداد 6000 واحد مسکن مددجویی در استان خراسان رضوی ساخته می شود.سال گذشته 1900 واحد مسکن مددجویی و امروز 2105 واحد مسکن تحویل مددجویان شد.

وی با بیان اینکه حدود 2000 واحد مسکن مددجویی بر اساس تفاهم نامه باید احداث و تحویل مددجویان شد،گفت: تلاش می شود این واحدها در زمستان سال جاری به بهره برداری برسد.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی افزود: برای ساخت این واحدهای مسکونی بین 100 تا 150 میلیون تومان بلاعوض توسط کمیته امداد، 50 میلیون تومان تسهیلات صندوق امداد ولایت و 200 میلیون تومان تسهیلات بنیاد مسکن به مددجویان پرداخت شده است.

وی تصریح کرد: برخی از این واحدها با مشارکت خیرین ساخته و تحویل مددجویان شده است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • شورای شهر مشهد با پیگیری ویژه رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • اعزام ۱۴ هزار خوزستانی زائر اولی به مشهد در دولت سیزدهم
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌
  • خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد