Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@18:28:09 GMT

حفظ سنت چهارشنبه سوری نیازمند فرهنگ سازی است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۸۴۸۴

حفظ سنت چهارشنبه سوری نیازمند فرهنگ سازی است

شهرکرد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: سنت ها هیچگاه آزار دهنده نیست، مگر این که از روی ناآگاهی برخی افراد به بروز رفتارهای خارج از عرف تبدیل شود که باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.

پژمان نبی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه چهارشنبه سوری یکی از سنت های دیرینه ایران زمین است که قدمت آن به قبل از زرتشت می رسد، افزود: این آئین نماد مهر، نوع دوستی و همدلی است و در طول تاریخ کارکردهای مخصوص به خود را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نبی زاده با تاکید بر اینکه نگاه به آداب و رسوم اقوام و ملل مختلف باید متناسب با نگاه جامع بشری باشد، تصریح کرد: باید به همه آئین ها و سنت ها احترام گذاشت چرا که هر یک از این آئین ها خاستگاه و کارکردهای خاص خود را دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آئین چهارشنبه سوری در ذات خود آئین پسندیده ای است، افزود: اگر ناهنجاری هایی از قبیل آتش افروزی های خطرناک و صدمه زدن به جسم و روان مردم از سوی برخی افراد مشاهده می شود باید این انحرافات اصلاح و اصل سنت را حفظ کرد.
نبی زاده خاطرنشان کرد: ما ایرانی ها دارای فرهنگ ایرانی - اسلامی هستیم از همین رو باید در اجرای آئین های خود به هر دو جنبه فرهنگ خود توجه کرده و از یکجانبه گرایی پرهیز کرد.
چهارشنبه ‌سوری که با نام‌ های جشن چهارشنبه پایان سال نیز شناخته می‌شود یکی از جشن‌های ایرانیان باستان است که در شب واپسین چهارشنبه سال (از غروب سه ‌شنبه) برگزار می‌شود و نخستین جشن از مجموعه جشن‌ها و مناسبت‌های نوروزی است.
7363/6021

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۸۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • آئین تجلیل از مروجین فرهنگ و منش پهلوانی در ساری
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است