Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@11:13:41 GMT

۱۰ درصد اراضی کشاورزی کشور قابل کشت است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۹۰۱۵

۱۰ درصد اراضی کشاورزی کشور قابل کشت است

رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور گفت: از مجموع هشت میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور تنها یک میلیون هکتار آن قابل کشت است و بقیه به دلایل مختلف محدودیت دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، کامبیز بازرگان در حاشیه شرکت در همایش ملی سالانه علوم خاک که در قزوین برگزار شد  درخصوص وضعیت فرسایش خاک در کشوراظهارداشت: از نظر قابلیت های کشاورزی و ظرفیت تولید غذا از منابع خاک علیرغم این که با داشتن  با ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشوری غنی هستیم اما کمتر از ۱۰ درصد از مساحت ایران اراضی قابل کشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حدود ۱۳ میلیون هکتار  اراضی قابل کشت داریم که با محدودیت منابع آبی نمی توانیم برای افزایش کشت پیش بینی داشته باشیم لذا باید نیاز غذایی مردم را از همین منابع خاک محدود تهیه کنیم.

بازرگان تصریح کرد: هشت میلیون هکتار از اراضی کشور تحت کشت آبی است که ۹۰ درصد تولید کشاورزی ما از همین اراضی آبی تامین می شود و کمتر از ۱۰ درصد از مزارع دیم تامین می شود لذا این اراضی آبی برای ما اهمیت زیادی دارد.

رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور یادآورشد: از هشت میلیون هکتار اراضی کشور حدود یک میلیون هکتار آن مرغوب است و محدودیتی برای کشت ندارد اما بقیه آن معادل هفت میلیون هکتار دیگر محدودیت دارد به دلیل شوری، داشتن سنگ ریزه، تراکم خاک و فقر منابع آلی که مانع تولید است که هرچند در چرخه تولید قرار دارد اما بهره وری آن کم است.

بازرگان بیان کرد: در چرخه خاک با چالش های متعدد مواجهیم که این چالش نباید مساحت خاک غیرقابل کشت را بیشتر کند و در حال حاضر در شش کلان شهر هر ساعت یک هکتار از اراضی کشاورزی از بین می رود که ان روند نگران کننده است.

وی اضافه کرد: تغییر کاربری اراضی مرغوب کشاورزی، فقر منابع آلی، شور شدن خاک، به دلیل کاهش بارندگی، متراکم شدن خاک از محدودیت هاست که با ارتقاء دانش خاک شناسی با کمک متخصصان در مدیریت خاک کشور در بخش دولتی و خصوصی می توانیم این محدودیت را رفع کنیم و به بهبود کیفی محصولات کشاورزی و تولید کمک کنیم.

بازرگان بیان کرد: میزان فرسایش خاک در کشورمان از نرخ فرسایش خاک و استاندارد جهانی بیشتر است و این نگرانی را باید با تدبیر و برنامه ریزی برطرف کنیم.

قانون جامع خاک می تواند مشکلات را حل کند

رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور در خصوص لایحه قانون خاک که در مجلس در حال بررسی است گفت: نزدیک ۱۶ سال است قانون جامع خاک در نوبت قرار دارد و مرحله در بررسی نهایی است و به صحن علنی رسیده که امیدواریم تصویب شود.

وی اظهارداشت: در این قانون به طور روشن مصادیق تخریب و حاصلخیزی خاک تعریف شده و جرم انگاری نیز در آن صورت گرفته و اگر کسی امانت داری نکند و قوه تولید خاک را کاهش دهد ویا آن را آلوده کند میزان کاهش باردهی هم پیش بینی شده و با تعیین جریمه باید خسارت وارده را جبران کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ