Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:20:59 GMT

جهان و مداخله جویی های نامشروع آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۹۲۹۱۳

جهان و مداخله جویی های نامشروع آمریکا

تهران- ایرنا- دولت جمهوریخواه ترامپ در حالی نتیجه مداخله احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا معرفی می شود که ایالات متحده در دهه های گذشته همواره دخالت در انتخابات دیگر کشورهای جهان را در اولویت برنامه های خود داشته است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، هر چند که پیش از آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، فرضیه دخالت روسیه در آن گهگاهی مطرح می شد اما با ورود «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری تازه وارد این کشور به کاخ سفید، این فرضیه قوت گرفت به طوری که اینک فهرست بلندبالایی از مظنونان به ارتباط با مقامات روسی انتشار یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به تازگی بحثی مشابه در رسانه های مختلف انعکاس و مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته و آن اینکه ایالات متحده خود در فرایند انتخاباتی سایر کشورهای جهان چرا و چگونه مداخله می کند؟ در همین ارتباط روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از «استیون هال» یک مقام بازنشسته سازمان سیا که حدود سه دهه در این سازمان مشغول به کار بوده نوشت که ایالات متحده خود نیز در زمینه دخالت در انتخابات کشورها درنگ نکرده است.
پس از جنگ دوم جهانی و قدرت یابی آمریکا به ندرت می توان انتخاباتی را مشاهده کرد که مقامات این کشور در آن دخالت نداشته باشند. آمریکایی ها همواره تلاش کرده اند که در جهان سوم حکومت های همسو با خود را روی کار آورده و عناصر ضدآمریکا را به اشکال مختلف از دایره رقابت ها خارج کنند همانند آنچه در کودتای 28 مرداد 1332 در ایران اتفاق افتاد.
ایالات متحده با ادعای حمایت از آزادی، دموکراسی و مردم سالاری تلاش می کند بر مداخله خود در روندهای انتخاباتی کشورها جامه مشروعیت بپوشاند. به عنوان نمونه وزارت امور خارجه آمریکا اواخر بهمن ماه انتخابات آتی ونزوئلا را زیر سوال برد و آن را غیرآزاد و ناعادلانه ارزیابی کرد. حال اینکه این امر از نگاه عرف و حقوق بین الملل دخالت در امور داخلی کشورها محسوب می شود.
در دهه های اخیر بر میزان مداخلات آمریکایی ها و نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی آنان افزوده شده به طوری که به گفته «داو لِوین» مدرس علوم سیاسی دانشگاه کارنگی مِلون آمریکا، در فضای پس از جنگ جهانی دوم شمار این مداخلات به دست کم 81 مورد می رسد. مداخله جویی های آمریکا در انتخابات از طریق تاثیرگذاری بر رسانه ها، گروه های مردم نهاد، به شکست کشاندن نامزد مخالف با ابزار تبلیغات، روی کار آوردن نامزدهای همسو، اقدامات حمایتگرانه در قبال همپیمانان و رویکرد تنبیهی در قبال مخالفان میسر می شود.

** امکان سنجی مداخله در انتخابات آمریکا
مداخله های مکرر ایالات متحده در امور داخلی و انتخاباتی کشورهای جهان در زمان دولت جدید این کشور، وارونه شد و موضوع تاثیرگذاری مسکو بر انتخابات رئیس جمهوری و انتخاب ترامپ برجسته شده است. کاخ سفید و کرملین هر دو این موضوع را تکذیب کرده اند و «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه در اجلاس گروه 20 اظهار کرد که مسکو هرگز در انتخابات آمریکا دخالت نکرده است.
مقامات کاخ کرملین و کاخ سفید بر این باورند که اشتباهات دموکرات ها در انتخابات آمریکا و تلاش آنان برای سرپوش گذاشتن بر شکست سیاسی، زمینه ساز مطرح شدن اتهام دخالت روسیه در انتخابات آمریکا شده است. این قضیه اگر چه تا کنون به طور رسمی مورد تایید قرار نگرفته اما در عمر یکسال و چند ماه دولت ترامپ، بسیاری از مقامات ارشد وی به همین دلیل یا از کار کنار گذاشته شده یا خود استعفا کرده اند.
از جمله افراد مهمی که در این ارتباط کنار گذاشته شد «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا بود که البته بعد از افشای روابط او با مقامات روسی اتفاق افتاد. علاوه بر آن، برکناری «جیمز کومی» از مدیریت «پلیس فدرال آمریکا» (اف بی آی) و انتصاب «رابرت مولر» به عنوان مسئول پرونده تحقیق در مورد مداخله احتمالی مسکو در انتخابات آمریکا از دیگر موارد بود.
ترامپ عملکرد نامناسب کومی را دلیل برکناری او عنوان کرد حال آن که مشاور پیشین امنیت ملی دولت ترامپ، اصرار خود بر تحقیق و تفحص درباره پرونده مزبور را دلیل برکناری خود ارزیابی کرد؛ موضوعی که به باور وی به مذاق رئیس جمهوری خوش نیامده است.
موضوع تقلب احتمالی در انتخابات به همین جا محدود نماند و پای افراد دیگری چون «دونالد ترامپ جونیور» فرزند ارشد و «جرد کوشنر» داماد ترامپ و همچنین «پاول منافورت» مدیر رقابت های انتخاباتی رییس جمهوری آمریکا را به این پرونده باز کرد. به تازگی نیز نام دو تن از مشاوران ترامپ در دوره رقابت های انتخاباتی در فهرست افراد مظنون دیده می شوند؛ «سام نانبرگ» و «ریک گیتس» که در آن زمان مشاور ترامپ به شمار می آمدند.
اینک رابرت مولر به عنوان بازرس ویژه تحقیقات ترامپ-روسیه مسئولیت بررسی این موضوع را بر عهده دارد تا آینده این ادعا را مشخص و از گمانه زنی ها در این پرونده رفع ابهام کند. در یک ماه گذشته اما روابط مسکو و واشنگتن از احتمال همدستی انتخاباتی به تقابل اتمی تغییر جهت داده به طوری که روسای جمهوری دو کشور توسعه توانمندی هسته ای کشورهای خود را به رخ یکدیگر می کشند.
میانه بهمن ماه بود که رئیس جمهوری آمریکا در تشریح دکترین هسته ای خود بر ضرورت متنوع سازی زرادخانه های هسته ای آمریکا با ساخت بمب‌ های هسته‌ ای کوچک‌ تر تاکید کرد. حدود یک ماه بعد، همتای روسی او از آزمایش یک موشک جدید با پیشران اتمی، کلاهک جدید هسته ‌ای با قابلیت قرار گرفتن بر روی موشک‌های کروز و نیز طراحی موشک‌هایی جدید برای نصب روی جنگنده‌ها با قابلیت دور زدن سامانه‌های دفاع موشکی و غیره پرده برداشت؛ اختلافی که بدون شک ارتباطی مستقیم با درگیری های آن ها در غرب آسیا دارد و گمان می رود با گذشت زمان بر دامنه این تنازعات کلامی و عملی افزوده شود.

پژوهشم**9242**3050**
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۹۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ

مسابقات قهرمانی جهان، تور حرفه‌ای اسنوکر که مهم‌ترین تورنمنت این رشته است، از اول اردیبهشت آغاز شده و تا هفدهم همین ماه در شفیلد انگلیس ادامه دارد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،رقابت‌های انتخابی این مسابقات از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان هستند. سرخوش اولین تجربه خود را پشت سرگذاشت و پس از شکست در رقابت اول از صعود به مرحله بعد باز ماند.

وفایی با رتبه جهانی ۱۹، اولین بازی خود را در جدول مقدماتی به پایان رساند. بخش اول این بازی برابر مارکوفو از هنگ‌کنگ با رنکینگ ۸۳ جهان با نتیجه ۶ بر ۳ به نفع وفایی به پایان رسید و رقابت در بخش دوم نیز باز هم با برتری وفایی با نتیجه ۱۰ بر ۴ به پایان رسید. او با این پیروزی در یک قدمی حضور در جدول اصلی و یک‌هشتم این مسابقات قرار گرفت.

وفایی توانست با پیروزی در مرحله مقدماتی به جمع ۳۲ نفر برتر مسابقات برسد و پس از صعود به جدول اصلی، با جاد ترامپ، نفر دوم اسنوکر جهان و برترین بازیکن این فصل تور اسنوکر حرفه‌ای‌ها روبه‌رو شد.

در بخش اول وفایی با نتیجه ۶-۳ از حریف انگلیسی عقب افتاد و در بخش دوم نیز نتوانست بر او غلبه کند. نهایتا این بازی با نتیجه ۱۰-۵ به سود ترامپ به پایان رسید و وفایی از یک هشتم رقابت‌های قهرمانی جهان حذف شد. ترامپ با عبور از وفایی، در مرحله یک چهارم نهایی با جک جونز، رتبه ۴۱ جهان رو به رو شد. ترامپ که خود را برای رویارویی با سالیوان، اسطوره جهان اسنوکر در نیمه‌نهایی آماده کرده بود، در عین ناباوری مقابل جونز با نتیجه ۱۳ بر ۹ شکست خورد و از رقابت‌ها حذف شد.

رونی اُسالیوان نیز در مرحله یک چهارم با استوارت بینگهام روبه‌رو شد ولی نتوانست پیروز میدان باشد. تقریبا تمام مخاطبان به این امید بودند که این اسطوره تاریخ اسنوکر، یک پای فینال باشد، اما حذف او و تمام بازیکنان برتر رنکینگ جهانی، مخاطبان این رشته را بسیار شگفت‌زده کرد.

نهایتا جک جونز که با رنکینگ ۴۴ وارد این رقابت‌ها شد، پس از صعود به رتبه ۱۶ جهان، به فینال مسابقات رسید و با کایرن ویلسون با رتبه ۱۲ جهانی روبه‌رو شد. جونز در مسیر صعود خود توانست جاد ترامپ را شکست دهد و ویلسون نیز سالیوان را پشت سر گذاشت. این ۲ بازیکن توانستند برترین اسنوکرباز‌های جهان را شکست دهند و رقابت فینال این ۲ می‌تواند حساسیت و جذابین خاص خودش را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتار‌های نژادپرستانه
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!