Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: آیت الله اعرافی گفت: جامعه المصطفی به عنوان مرکز بزرگ جهان اسلام توانسته ادبیات تعاملی و تعاونی را درحوزه فکر،نظر، نظام آموزشی و تعاملات عاطفی واموزش های بین المللی در پرتوانقلاب اسلامی به درخت تنومندی در جهان اسلام تبدیل کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،‌ آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و رئیس جامعه المصطفی العالمیه امروز پنجشنبه(۱۷ اسفند) در مراسم اختتامیه بیستمین جشنوراه بین المللی پزوهشی شیخ طوسی با موضوع همگرایی  و واگریایی در جهان اسلام با اشاره به سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) گفت:‌حضرت زهرا (س) نقش عظیمی درجریان رسالت و ولایت داشته و بیش از ۳۰۰ گذار در تمجید و توصیف حضرت زهرا سلام الله به شکل مشترک در منابع عام وخاص  از  منظر مذاهب اسلامی نقل شده است و دارای حجم بالایی می‌باشد و این نشان دهنده این واقعیت بسیار مهم و درخشانی است که همه مذاهب و فرق اسلامی بر منابع و متون خود بر محوری مثل فاطمه زهرا(س) تاکید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در منابع اسلامی توصیفات بلند و والایی در رابطه با شخصیت حضرت زهرا(س) به تمام معنا ذکر شده و خاندان پیامبر و اهل بیت علیهم السلام در همگرایی امت اسلام محور و اساس هستند.

 

ایت الله اعرافی  ادامه داد: از مبدا خلقت حضرت زهرا (س)‌ و قبل از ازدواج فضائل اخلاقی، نقش اجتماعی و قلمروهای  شخصیتی ایشان در مباحث مشترک شیعه و سنی  مطرح بوده و بر اساس روایات اسلامی حرمت و احترام عاطفی پیامبر اکرم(ص)  نسبت به حضرت فاطمه زهرا(س) بر اساس نسبت های خویشاوندی نبوده، بلکه پیامبر اکرم(ص) جایگاه والایی را بر این بانوی مکرم قائل بودند و برجگ الهام بخشی و الگو سازی آن تاکید داشتند.


وی تصریح کرد:  همگرایی  و واگرایی در جهان اسلام امری  مهم است و تمام مقلالاتی که در این جشنواره ارائه شده از ذخایر جامعه المصطفی در تقارب ئ تعامل مذهبی و  ووحدت اسلامی  بوده که امیدواریم دستاوردهای بیستمین جشنواره شیخ طوسی به صورت موسوعه و منظومه ای در حوزه همگرایی امت اسلام  به صورت گزینش شده انتشار پیدا کند.


رئیس جامعه المصطفی اظهار داشت:تحقیق و پژوهش و کاوش در حوزه واگرایی و همگرایی برای المصطفی به عنوان نهاد بزرگ حوزه ای و بین المللی امر بسیار مهمی است که باید این تحقیقات به صورت عینی و ملموس به نتایج عملی بیانجامد، المصطفی ضمن پرچم داری معارف ناب اسلامی، پرچم دار وحدت امت اسلامی است.


وی ابراز داشت:  تفاوت ها دینی و مذهبی از مهمترین مولفه هایی است که اگر به شکل راهبردی مدیریت نشود به گسل ها و گسست های عمیق جامعه اسلامی و انسانی تبدیل خواهد شد و جامعه را دچار  چالش خواهد کرد و باید این تفاوت و گسست ها را با مهندسی فکری، کلامی و اخلاقی به بستری برای انسجام و وحدت اسلامی تبدیل کنیم.

آیت الله اعرافی خاطر نشان ساخت: هویت های مختلف اسلامی در طول یکدیگر قرار دارند و ائمه اطهار(ع) ضمن تأکید بر صیانت از هویت های مختلف، شکل گیری هویت امت اسلامی و کلان را هدفگذاری نمودند.


مدیر حوزه های علمیه با اشاره به دستاوردهای  انقلاب اسلامی در  آستانه ۴۰ سالگی گفت: جامعه المصطفی در این ۲۰ سال  کارنامه روشنی داشته و به عنوان مرکز بزرگ جهان اسلام ادبیات تعاملی را در حوزه فکر و نظر، نظام آموزشی و تعاملات عاطفی ارائه کرده است و اموزش های  بین المللی آن در  پرتو انقلاب اسلامی که از  قم اغاز شده به درختی  تنومندی  در  جهان اسلام تبدیل شده است .


رئیس جامعه المصطفی عنوان کرد: جای خالی کلام، فقه و اخلاق تقریبی در پژوهش های اسلامی امر مهمی است که علی رغم دستاوردهای ارزشمند در حوزه مباحث فلسفی و کلامی، فقهی و حقوقی و حدیثی در این حوزه جای کار زیادی  داریم  و لازم است در سطوح مختلف به آت توجه داشته باشیم .


آیت الله اعرافی در پایان گفت: امیدورایم بتوانیم با نگاه جامع تر در بحث علمی ومحتوایی این جشنواره را در سالهای  آتی  دنبال کنیم

پایان پیام/348

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۹۳۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود