Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@12:53:27 GMT

نشانه های پنهان دیابت را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۹۹۸۷۰

به گزارش آوای سلامت، دیابت در آمریکا یکی از بیماری های بسیار رایج است، و انجمن دیابت این کشور اعلام کرده که بیش از ۹ درصد جمعیت این کشور در سال ۲۰۱۲ با دیابت تشخیص داده شده اند.

در این میان، مرحله پیش دیابت که به عنوان عارضه عدم تحمل گلوکز نیز شناخته می شود، معمولا هیچ علایم خاصی ندارد. این حالت اغلب قبل از ابتلای جدی به دیابت نوع دوم بروز می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۸۶ میلیون از افراد بالای ۲۰ سال در ایالات متحده امریکا در مرحله پره دیابت یا همان پیش دیابت هستند؛ یعنی قند خون آنها بالاتر از سطح نرمال است ولی در حدی بالا نیست که بتوان آن را دیابت در نظر گرفت.

در اینجا ۶ علامت خاموش پیش دیابت که به اندازه دیابت شیرین نیست ولی خود عامل خطر بزرگی به شمار می آید، معرفی شده است:

پوست تیره: محققان کلینیک مایو اعلام کردند که اگرچه پیش دیابت همیشه نشانه های آشکاری ندارد، یک عامل خطر آن، بروز تکه های تیره روی پوست گردن و مفاصل است. این وضعیت به عنوان آکانتوز نیگریکانس شناخته شده است؛ یعنی تیره و ضخیم شدن بخش هایی از پوست. البته این وضعیت می تواند نشانه دهنده یک تومور سرطانی در ارگان های داخلی بدن نیز باشد و به هر حال باید به طور کامل توسط پزشک تحت بررسی قرار گیرد.

میل به فعالیت بدنی کمتر: عدم فعالیت بدنی می تواند به اختلالات روانی از جمله افسردگی پیوند داده شود اما به دلیل شروع مقاومت به انسولین در افراد در مرحله پیش دیابت، میل به فعالیت بدنی کمتر می شود. این در حالی است که ورزش منظم خطر ابتلا به دیابت را تا ۷۰ درصد نسبت به افراد غیر فعال کاهش می دهد. سعی کنید ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه را برای ۵ روز در هفته انجام دهید. می توانید این ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی را به دوره های زمانی کوتاه تر تقسیم کنید: برای مثال ۳ دوره ۱۰ دقیقه ای. فعالیت بدنی ای را انتخاب کنید که از آن لذت می برید.

کمبود خواب: در حالی که گاهی اوقات پیش دیابت علائمی از جمله خستگی را به همراه دارد، کسانی که کمتر از ۶ ساعت خواب در شبانه روز دریافت می کنند، در معرض خطر بالاتر ابتلا به پیش دیابت هستند. در یک مطالعه جدید محققان دانشگاه شیکاگو متوجه شدند که چگونه کم خوابی می تواند سبب ابتلا به شرایط پیش دیابت در مردان جوان سالم شود. محققان در این مطالعه متوجه شدند که کم خوابی مداوم موجب افزایش سطح اسید چرب در خون می شود. افزایش سطح اسید چرب سوخت و ساز چربی را مختل و توانایی انسولین را برای تنظیم مناسب قند خون از بین می برد و در نتیجه منجر به ابتلا به دیابت می شود. قطع کافئین در بعد از ظهر، خاموش کردن وسایل الکترونیکی یک ساعت قبل از خواب، عدم استعمال سیگار و یا خوردن خوراکی های سرپایی در شب برای جلوگیری از بروز بی خوابی موثر است.

تاری دید: تاری دید اگرچه می تواند نشانه ای از مشکلات سلامتی از جمله گلوکوم و حتی مولیتپل اسکلروزیس باشد، اما یکی از نشانه های هشداردهنده ابتلا به پیش دیابت نیز هست. بالا و پایین رفتن ناگهانی قند خون ( که در کسانی که پیش دیابت دارند شایع است ) می تواند قابلیت تمرکز چشم را بهم بزند و باعث تاری دید شود. تاری دید به محض اینکه سطح قند خون به حالت طبیعی بازگردد از بین می رود. هر گونه تغییرات بینایی از جمله تاری دید باید توسط پزشک به طور کامل بررسی شود.

افزایش تشنگی: یکی از شناخته شده ترین علائم پیش دیابت و دیابت است، تشنگی بیش از حد در جواب قند اضافی موجود در خون اتفاق می افتد. بدن میخواهد قند اضافی را به صورت ادرار خارج کند، به همین دلیل مجبورتان می کند بیش از حد معمول آب بنوشید. به همین دلیل دائم احساس تشنگی می کنید.

زخمی که دیر خوب می شود: اگر شما دچار کبودی و یا زخمی شده اید که دیر از بین می رود، باید بدانید که می تواند نشانه هشدار دهنده پیش دیابت باشد. قند خون بالا گردش خون را کند می کند، به همین دلیل طول می کشد تا پوست بتواند خود را ترمیم کند. این وضعیت حتی باعث رشد باکتری ها و قارچ می شود، که به معنای دوباره عفونت کردن است مخصوصا روی پوست.

نکته آخر: همواره پزشکان برای تشخیص به موقع پره دیابت اهمیت بسیار قائلند چرا که معالجه و بهبود شرایط نامساعد در (پره دیابت) ممکن است از بروز مشکلات جدی در سلامت افراد پیشگیری کند. برای مثال تشخیص به موقع و درمان پره دیابت می تواند از بروز دیابت نوع دوم و عوارض مرتبط با آن مانند بیماری قلب و عروق، مشکلات بینایی و بیماری های کلیوی پیشگیری کند. مطالعات اخیر نشان می دهد که عوارض مرتبط با دیابت، اغلب قبل از تشخیص بالینی دیابت ایجاد می گردند و بر این اساس تشخیص دیابت در مراحل اولیه و نیز مراحل قبل از بروز دیابت دارای اهمیت خاص خواهد بود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۹۹۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید