Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@07:17:52 GMT

تشخیص بیمای از روی پوست صورت

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۰۰۴۵۷

تشخیص بیمای از روی پوست صورت

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  گاهی صورت ما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که البته این یک امتیاز است! یک نگاه دقیق به صورت شما می‌تواند کمک‌تان کند مشکلاتی را که در هر قسمت از بدن‌تان دارید شناسایی کنید و یا احتمالا از بروز آنها پیشگیری کنید. در این مطلب به چند مورد از کاستی‌های پوست اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیرگی و پف پای چشم ها
حلقه‌های تیره زیر چشمها معمولا یک ویژگی ارثی محسوب می‌شوند که نمی‌شود کاری برای‌شان کرد. اما اگر شما تازگی‌ها دچارش شده‌اید، باید هر چه زودتر علت آن را پیدا کنید. معمول‌ترین علل تیرگی پای چشمها، کمبود خواب، سیگار، تغییرات هورمونی، آلرژی و استفاده‌ی زیاد از الکل و قهوه و غذاهای پُرنمک هستند. اگر علت‌ پنهان این مشکل را شناسایی و برطرف کنید، اثر آن را در بلند مدت خواهید دید، اما اگر به دنبال یک راهکار فوری هستید، کمپرس سرد، چسب‌های مخصوص و استفاده از یک کانسیلر خوب مفید خواهد بود.

قرمزی بینی
رگ های خونی بسیار زیادی در بینی ما وجود دارد و گستردگی آنها می‌تواند منجر به تغییر رنگ بینی شود که با تغییرات دما، آلرژی، استرس و یا آبریزش بینی تشدید خواهد شد. اما اگر بینی شما همیشه قرمز است، باید وضعیت رگهای خونی‌تان را بررسی کنید، مروری بر سبک زندگی‌تان داشته باشید و برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید.

زردی چشم ها و صورت
این اتفاق زمانی می‌افتد که ضایعات زیادی در بدن جمع شده باشد. زردی معمولا در کودکانی که قبل از 38 هفتگی متولد می‌شوند مشاهده می‌شود زیرا کبد آنها نمی‌تواند به درستی عمل کند. در افراد بزرگسال، زردی یا یرقان می‌تواند به معنی مشکل جدی‌تری مانند زیاده روی در مصرف الکل باشد. باید وضعیت سلامت کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده از لحاظ عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت و مونو نوکلئوز مورد بررسی قرار بگیرد.

بروز ناگهانی خال یا لکه
در بیشتر موارد جای نگرانی وجود ندارد اما گوش به زنگ بودن همیشه خوب است. از خود سوالهای گوناگونی بپرسید. آیا لبه‌های خال ناهموار هستند؟ آیا رنگ خال جورواجور است؟ آیا این خال بزرگ‌تر از یک نخود است؟ آیا در عرض چند هفته‌ی گذشته تغییری کرده است؟ اگر جواب شما به هر یک از این سوالها مثبت بود، به پزشک مراجعه کنید، زیاد در معرض نور خورشید قرار نگیرید و استفاده از ضد آفتاب با SPF مناسب شرایط خودتان را فراموش نکنید.

راش پروانه‌ای
یک اگزما یا راش کوچک روی صورت می‌تواند نتیجه‌ی مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی نامناسب، تغییرات آب و هوایی و یا مصرف زیاد شیرینی‌ها باشد و اگر عامل آن حذف شود، راش نیز برطرف خواهد شد. اما اگر راش یا کهیر، هر دو گونه‌‌ی صورت را مبتلا کرد و شکلی پروانه مانند داشت، می‌تواند علامت لوپوس باشد. سایر نشانه‌های لوپوس شامل تب، درد مفاصل و انگشت‌ها و کبود یا آبی شدن آنها در هوای سرد است.

پوسته پوسته شدن اطراف دهان و بینی
تغییرات پوست اطراف دهان و بینی می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد اما بیشتر اوقات نشاندهنده‌‌ی کمبود ویتامین‌های A، C، E و یا B در بدن است. پوسته شدن معمولا همراه با ضعف عمومی بدن، مشکل در توجه و تمرکز، ریزش مو و لایه‌‌ای شدن ناخن‌هاست. به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز آزمایش خون، ویتامین‌‌هایی را که کمبود دارید شناسایی کنید. توصیه می‌کنیم رژیم غذایی‌تان را اصلاح کرده و بیشتر از غذاهای سالم و مغذی استفاده کنید.

زخم های اطراف دهان و لب‌ها (تبخال)
زخم اطراف دهان و لب‌ها و بینی معمولا به خاطر ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 بروز می‌کند. اگر به این ویروس مبتلا شوید، همراه همیشگی شما خواهد بود و ممکن است وقتی سیستم ایمنی‌تان به دلیل استرس، بیماری و یا خستگی ضعیف می‌شود به صورت تبخال بروز کنند. این زخمها معمولا خودشان برطرف می‌شوند اما اگر ماندن‌شان طولانی شد می‌توانید پمادهای مخصوصی که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند استفاده کنید.

ترک خوردگی لب‌ها
همه‌ی ما گاهی لب‌های‌مان خشک می‌شوند و ترک می‌خورند، مخصوصا در زمستان یا بعد از قرار گرفتن طولانی مدت در آفتاب. ترک‌های لب می‌توانند واکنش آلرژیک و یا واکنش نسبت به دارویی خاص باشند. توصیه‌ای که از دوران کودکی به ما می‌شده است همیشه کاربرد دارد؛ به لب‌هایت زبان نزن! استفاده از بالم لب نیز می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.

موی زیاد صورت
برای بسیاری از افراد رویش موی زیاد در صورت می‌تواند ژنتیکی باشد. در زنان جوان، موی زیاد صورت می‌تواند نشاندهنده‌ی عملکرد نامناسب تخمدان ها باشد که به آن سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌گویند و می‌تواند در دوران بارداری دردسرهایی ایجاد کند. توصیه می‌کنیم برای درمان به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. ضمنا از مصرف غذاهایی که قند فراوان دارند پرهیز کنید.

لکه‌های تیره روی صورت
اگر لکه‌های متقارن تیره رنگی روی گونه‌ها و پُل بینی‌تان دارید، علامت شناخته شده‌ی ملاسما است که نوعی هیپرپیگمانتاسیون محسوب می‌شود. این بیماری بیشتر در زنان جوان دیده شده و در آنهایی که پوست تیره‌تری دارند سریع‌تر پیشرفت می‌کند. قرار گرفتن‌های مکرر زیر نور خورشید می‌تواند این مشکل را تشدید کند. زنان جوان معمولا در دوران بارداری دچار ملاسما می‌شوند و اغلب خود به خود نیز برطرف می‌شود اما راهکارهای زیبایی زیادی برای مبارزه با هیپرپیگمانتاسیون نیز وجود دارد مانند لیزر درمانی، محصولات سفید کننده‌ی آرایشی و لایه برداری.

کم پشت شدن مژه‌ها و ابرو
اگر مژه‌ها و ابروهای‌تان در حال کم پشت شدن هستند و علت خاصی هم برایش پیدا نمی‌کنید، پس ممکن است مربوط به مشکلاتی در غده‌ی تیروئیدتان باشد. کم کاری تیروئید در میان افراد بالای 50 سال شایع است. سایر علائم نیز شامل بیحالی و سستی، خشکی پوست و افزایش وزن بی‌دلیل می‌شود. یک آزمایش خون و مشورت با پزشک می‌تواند در این مورد راه گشا باشد.

محل جوش زدن
اگر همیشه ناحیه‌ی خاصی از پوست‌تان جوش می‌زند می‌تواند به این معنی باشد که یک اتفاق منفی در بدن شما در حال روی دادن است. پوست شما بازتابی از وضعیت درونی بدن‌تان است و بررسی دقیق جوش و آکنه می‌تواند مشکلی پنهان را نمایان کرده و جلوی بروز مجدد جوش‌ها را در آینده بگیرد. اگر مدتهاست که از جوش رنج می‌برید توصیه می‌کنیم هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

نکته
لطفا فراموش نکنید مشکلات پوستی گفته شده در بالا ممکن است 10 علت دیگر غیر از موارد گفته شده نیز داشته باشند. فقط یک پزشک متخصص می‌تواند دلیل اصلی را تشخیص بدهد. ما تنها شایع‌ترین موارد را در این مطلب جمع آوری کردیم.

منبع: برترین ها

انتهای پیام /

وقتی پوست صورت از مشکلات سلامتی می‌گوید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در آزمایشگاه‌های کشور، به منظور آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بخش‌های دولتی و خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری شده، به وسیله چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده است، همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها قابل بررسی و شکایت است.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌هاست و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است که شامل پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران یادآور شد: از زمانی که پذیرش نسخ به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین است که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شودد. بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی طی سال‌های اخیر با هدف افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌ و آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت‌گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی ادامه داد: با وجود این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: برای  حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار می‌گیرند و نتایج این ارزیابی‌ها توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه‌گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد، این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  ۷۰ درصد در تصمیم‌گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف می‌دارند. زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدواریم استادان گرامی هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این‌گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولان فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولان آزمایشگاه‌ها طی دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت‌های تشخیصی، نمونه‌گیری و انجام آزمایش‌ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل تقدیر است.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند