Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: حضرت زهرا(س) در طول زندگی خود همواره قناعت و ساده زیستی را پیشه می کردند، امروز مهمترین آفت خانواده ها اشرافی گری است. سیره حضرت و پیروی از آن درمان جامعه ماست.

حجت الاسلام عبدالکریم پاک نیا، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا(س) به ویژه در مقام همسر اظهار کرد: رویکرد حضرت نسبت به مساله همسرداری و رفتار با همسر از ابعاد مهمی است که امروز می تواند الگوی مناسبی برای خانواده های ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدیقه طاهره(ع) همواره مراعات احوال همسر خود را می کردند و هرگز خواسته ای نداشتد که حضرت امیر(ع) بابت تهیه آن به زحمت بیفتد و یا از تهیه آن ناتوان باشد.

 

وی در مورد تقسیم وظایف در منزل و انجام امور خانه از سوی حضرت فاطمه(ص) گفت: امام باقر(ع) در روایتی می فرماید: «پیامبر(ص) به امیرالمومنین(ع) دستوردادند کارهای خارج را انجام دهند وبه دخترش فاطمه(س) نیز فرمودند که کارهای داخل خانه را اداره کند»؛ که حضرت زهرا(س) از این تقسیم بندی بسیار خوشحال شدند. روزی رسول خدا وارد خانه دخترش شد ومشاهده کرد که دخترودامادش هردو مشغول کارند وبه کمک یکدیگر درکنار آسیاب دستی نشسته وبه آرد کردن می پردازند؛ حضرت رسول(ص) پس از احوال پرسی فرمود: کدامیک خسته ترهستید تا من به جای او بنشینم وکاررا به پایان برسانم؟ حضرت امیر(ع) فرمود: یا رسول الله! دخترت فاطمه(س). این حدیث حکایت از آن دارد که حضرت علی(ع) در منزل به همسر کمک کرده و در کارهای خانه ایشان را همراهی می کردند.

 

پاک نیا تصریح کرد: همچنین در مورد محبت به همسر نیز روایات متعددی داریم از جمله حضرت علی(ع) خود در این زمینه فرموده است: «من وقتی که به زهرا(س) نگاه می کردم با نگاه کردنم به او تمام غم و اندوه دلم برطرف می شد»؛ همچنین جمله معروفی از حضرت زهرا(س) هست که خطاب به همسرشان فرمودند: «ای عموزاده هیچ گاه دروغ وخیانتی در زندگی از من ندیدی و از وقتی که زندگی را با من اغاز کردی هرگز با  دستوراتت مخالفت نکردم». این نشان دهنده رابطه زن و شوهر مسلما است. زوج های امروزی اگر می خواهند در زندگی موفق باشند باید چنین تعاملی را با یکدیگر داشته باشند.

 

این استاد حوزه افزود: حضرت زهرا(س) این گونه می پسندد که کار منزل را بر عهده داشته باشند و به اموری نظیر خانه داری و تربیت و پرورش فرزند بپردازند که از جمله مسایل و وظایفی است که شاکلمه جسمی و روحی زنان از عهده انجام آن بر می آید و در مقابل مرد نمی تواند این کارها را با تسلطی که زن دارد انجام دهد. اساسا نیاز خانواده این است که زن مدیریت منزل را بر عهده بگیرد.

 

وی با بیان اینکه این تقسیم وظایف به معنای مخالفت اسلام با حضور زن در جامعه نیست، گفت: انجام این وظایف از سوی زنان و در عین حال حضور آنان در جامعه منافاتی با دین ندارد ولی به این شرط که این حضور اجتماعی در وهله دوم باشد به این معنا که زنان نخست آرامش منزل و فرزندان را فراهم کنند و بعد از آن فعالیت های دیگر را در جامعه داشته باشند.

 

پاک نیا افزود: برای مثال حضرت صدیقه طاهره(س) گاهی برای امور ضروری از منزل خارج می شد، در مسجد سخنرانی می کرد یا دختر گرامی شان حضرت زینب(س) این چنین در جریان واقعه عاشورا حماسه آفرید.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه حفظ بنیان خانواده مهمترین وظیفه زن است، تصریح کرد: اکثر مردانی که همسرشان سر کار می رود ناراحت هستند، صبح با هم سرکار می روند و عصر بر می گردند. این وضعیت شرایط خانواده و حضور در جمع خانوادگی و فرزندان را محدود می کند.

 

استاد سطح عالی حوزه در ادامه به فرهنگ ساده زیستی صدیقه طاهره(س) در زندگی اشاره کرد و گفت: دخت گرامی پیامبر(ص) هرگز از همسرش خواسته ای نکرد که او در تامیین آن ناتوان باشد و شرمنده همسرش شود. این مساله باید الگوی جامعه ما باشد. متاسفانه قناعت وساده زیستی در سبک زندگی امروزی جای خود را به تشریفات زائدی داده است که بسیار خانواده ها را در تکلف می اندازد.

 

پاک نیا گفت: این در حالی که است که ساده زیستی و دوری از تجملات که باید از ویژگی های زن مسلمان باشد از زندگی ها رخت بر بسته و فرهنگ مصرف گرایی جای آن را گرفته است. بهتر پوشیدن و بهتر زندگی کردن با تجملات تفاوت دارد. البته که زندگی نباید به گونه ای باشد که پایین تر از عرف و شأن افراد باشد ولی این به معنای اسراف نیست. معروف است که حضرت زهرا(س) بسیار زندگی ساده و بی آلایشی داشتند به طوری که چنان چادر ساده ای بر سر می کردند که جناب سلمان از دیدن آن سادگی و وضعیت دختر رسول اکرم(ص) ناراحت شد و گفت: عجبا! دختران پادشاهان ایران و قیصر روم بر کرسی های طلایی می نشینند و پارچه های زربافت بر تن می کنند ولی دختر رسول خدا نه چادر و نه لباس فاخری بر تن دارد. که در پاسخ حضرت زهرا(س) فرمود: خداوند متعال لباس های زینتی و تحت های طلایی را برای روز قیامت ما ذخیره کرده است و در این عالم قناعت می کنیم تا در آن دنیا سرافراز باشیم.

 

وی با تاکید بر لزوم شکرگذاری نسبت به نعمات خداوند در خانواده گفت: شکر کردن و سپاس از خداوند برکت را زیاد می کند. متاسفانه امروز برخی خانواده ها قانع نیستند، نعمات فراوانی که خداوند به آنها داده است را نمی بینند، جمع خانوادگی، سلامتی، شغل و امنیت را نمی بینند و ناسپاسی می کنند و خوشبختی را در زندگی های اشرافی می بینند در حالی که ثورت به معنای خوشبخت بودن نیست. زیاده طلبی با سیره حضرت زهرا(س) منافات دارد.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به سطوح دیگر از زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: ایشان بسیار مهمان نواز بوده و همواره مهمان را اولویت قرار می داد به طوری که روزی حضرت امیر(ع) با شخصی که مهمانش بود به منزل آمد و از همسرش سوال کرد آیا غذایی در منزل داریم که ایشان با کمال بزرگواری پاسخ دادند: فقط به اندازه خوراک یک بچه غذا هست ولی امشب گرسنگی را تحمل می کنیم و این را به مهمان می بخشیم. این رویکرد حضرت ایثار است و ایثار بالاتر از بخشش است چون ایثار پیشکش کردن همه چیزی است که داریم و بخشش زمانی است که فرد خودش وضعیت خوبی باشد و در کنار آن به دیگران هم ببخشد. حضرت زهرا(س) ایثار کرد.

 

پاک نیاز همچنین در مورد حجب و حیا و نجابت حضرت صدیقه طاهره(س) گفت: روزی مردی نابینا وارد منزل شد و حضرت زهرا(س) پشت پرده رفت و با حجاب کامل حاضر شد، رسول خدا(س) از ایشان سوال کرد او که نابینا است و تو را نمی بیند پس چراپشت پرده رفتی و حجاب کردی؟ حضرت پاسخ داد: اگر او مرا نمی بیند من او را نمی بینم و او بوی نامحرم را حس می کند؛ این شخص نابینا بود و دختر رسول خدا این چنین عمل کرد، حال امروز را ببینیم که در جامعه کسانی که ادعای پیروی از حضرت را دارند وجود نامحرم را نادیده می گیرند.

 

این پژوهشگر ادامه داد: برای ترویج سیره حضرت زهرا(س) باید در عمل به فرزندان آموزش دهیم، خودمان زندگی داشته باشیم که در آن آموزه های سیره فاطمی حدالامکان رعایت شود. روایات حضرت و ائمه معصومین(ع) را روی کاغذ بنویسیم و در معرض دید قرار دهیم تا همواره سیره حضرت در خاطرمان باشد و بتوانیم با این یادآوری ها تا جایی که ممکن است زندگی خود را تطبیق با سبک و سیره حضرت دهیم.

 

وی در ادامه به حضور حضرت زهرا(س) در جامعه گفت: گاهی ضرورت داشت که حضرت خارج از منزل حضور یابد برای مثال برای دفاع از ولایت امیرالمومنین در جامعه حضور یافت و با مردان صحبت کرد ولی با رعایت حدود، همچنین حضرت زینب(س) که این چنین بودند و برای دفاع از فرهنگ اهل بیت(ع) آنچنان در جامعه حضور یافتند و سخنرانی کردند و قیام سیدالشهدا(ع) را زنده نگه داشتند.

 

پاک نیا افزود: رسالت زنان در وهله اول حفظ کیان خانواده است، با لحاظ این مساله می تواند در جامعه نیز فعالیت داشته باشد و چه بسا جامعه را دچار تحول کند آنچنان که در طول تاریخ شاهد بودیم و نمونه هایی از این دست کم نیست.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۱۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم

احمد ابوالقاسمی، قاری قرآن و داور برنامه «محفل» در برنامه «جعبه سیاه» شبکه افق در پاسخ به سوال امیر عضد درباره خواننده مورد علاقه‌اش گفت: من شجریان را خیلی می‌پسندم. چون او یک استثناست. ولی، چون آقای علیرضا قربانی فامیلم است، صدای آقای قربانی هم دوست دارم. او پسر دایی‌ام است. 

این قاری قرآن در پاسخ به واکنش تعجب‌برانگیز عضد گفت: به من نمی‌آید پسر دایی‌ام خواننده باشد؟ البته خوانندگی به صدا ربطی ندارد، به هوش موسیقایی ربط دارد. 

ابوالقاسمی در پاسخ به این سوال که خاطره‌ای از معجزات قرآن در زندگی دارید؟ گفت: ترکش زمان جنگ خیلی به من خدمت کرد. من در سال ۱۳۷۰ در مسابقات قرآن جانبازان شرکت کردم و رتبه اول شدم. از همان طریق در مسابقات کشوری شرکت کردم و بعد به مالزی رفتم. خلاصه مسیر ورودم به مسابقات جهانی را ترکش برایم باز کرد. در مدینه بودم، که آقای محمد عباسی یکی از قاریان قرآن گفت که مسجدالنبی برویم و چند رکعت نماز بخوانیم، تا حالمان خوب شود.

داور برنامه «محفل» تعریف کرد که آن زمان آقای عباسی گفت که به من حس روضه دست داده است. بلد هستی روضه بخوانی؟ من هم درِ گوش ایشان شروع به خواندن کردم. او گریه کرد و گفت که ان‌شاء‌الله مزد روضه‌ات را حضرت زهرا (س) بدهد. گفتم یا فاطمه زهرا (س) یکی از آرزوهایم این است که امسال در مسابقات قرآنِ مالزی اول شوم.

این قاری قرآن ادامه داد: ما در استان تهران در مسابقات قرآن اوت شدیم. منی که می‌خواستم در مسابقات جهانی اول شوم، یک آیه‌ای در تهران به من افتاد، که بلند بود و بخاطر ترکش در سینه‌ام نمی‌توانستم بخوانم. به همین دلیل، کوتاه کوتاه خواندم و ۷ نمره از دست دادم. از آنجایی که در مسابقات قرآن جانبازان اول شده بودم، گفتند نباید در مسابقات استانی شرکت می‌کردی و باید مستقیم به مسابقات کشوری می‌رفتی. در مسابقات کشوری شرکت کردم و موانع پیش‌رویم زیاد بود، که قابل گفتن نیست. آنها می‌خواستند به ناحق فرد دیگری را جای من بفرستند.

وی در پاسخ به سوال عضد که در مسابقات قرآن هم پارتی‌بازی هست؟ توضیح داد: بله، تا دلتان بخواهد. البته الان پارتی‌بازی کم شده است. اما آن زمان بیخودی می‌خواستند فرد دیگری را جای من بفرستند، که بین دو نفر دعوا شد و از لجِ همدیگر مرا به مسابقات مالزی فرستادند. البته حضرت زهرا (س) دعای مرا پذیرفته بود، که فیل هم نمی‌توانست دعای مرا تغییر دهد، چه برسد به آن دو نفر. یک ماه قبل از رفتنم یکی از اساتید به من گفت حاج احمد شما از آیه ۲۳ سوره اسراء به اندازه ۱۲ دقیقه طبق استاندارد مسابقات جهانی تلاوت کن. 

داور برنامه «محفل» ادامه داد: من هم آیات را آهنگسازی کردم. وقتی مالزی رفتم، خطاب به حضرت زهرا (س) گفتم، یا حضرت زهرا یک آیه خوش دست برایم انتخاب کن. از بین شش هزار و خورده‌ای آیات قرآن، آیه ۲۳ سوره اسراء به من افتاد؛ آیه‌ای که حدود یک ماه قبل خودم برای خواندنش آماده کرده بودم. آیا این معجزه نیست؟ 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ابوالقاسمی در پاسخ به این سوال که قاریان قرآن باید تغذیه‌شان ملاحظات داشته باشند؟ گفت: حتماً. امثال چای، قهوه و آب یخ را نباید بخورند. آرزویم خوردن یخ در بهشت است، که نمی‌توانم بخورم. دو سه بار یخ در بهشت خوردم، اما تا دو سه ماه اثرش روی صدایم بود. غذا‌هایی هم که منجر به رفلاکس معده می‌شود، نباید خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • همایش جمعیت خدمت رسانی فاطمی‌ها برگزار شد
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد