Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آذر ماه امسال وزیر جهاد کشاورزی به وزیر صنعت با این استدلال که میزان واردات برنج خارجی به کشور طی سال جاری بسیار گسترده بود، خواستار ممنوعیت ثبت سفارش واردات این محصول شد و براین اساس ثبت سفارش واردات تا اول بهمن متوقف شد.

براین اساس قیمت برنج هندی در ماه های اخیر روند افزایشی در بازار به خود گرفت که دبیر انجمن واردکنندگان تأخیر در واردات برنج، نوسان نرخ ارز و اختصاص نیافتن ارز مبادله ای به واردات را دلیل اصلی گرانی برنج خارجی در بازار دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوسان نرخ برنج خارجی، نگرانی هایی برای خانوارهای کم درآمد در ایام پایانی سال به همراه داشته است، چرا که واردات برنج با ارز آزاد و توزیع هر کیلو برنج خارجی با نرخ 8 هزارتومانی در بازار منجر به حذف این محصول در سبد غذایی قشر ضعیف جامعه  می شود.

البته ناگفته نماند که دبیرانجمن برنج کشور می گوید:  نرخ برنج ایرانی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نه تنها افزایشی نداشته، بلکه به سبب برخی بی برنامگی ها با روند کاهشی در بازار روبه رو شده است.

جمیل علی زاده شایق دبیر انجمن برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ذائقه مردم با برنج ایرانی سازگار است، اظهار کرد:اگرچه ذائقه ایرانی با روغن نباتی و تخم مرغ غیر محلی عادت کرده، اما تا کنون ذائقه ایرانی با برنج وارداتی وفق داده نشده است.
به گفته وی، از آنجا که برنج واراتی پاربویل و مقاوم به آفات و بیماری هاست،از نظر عطر و طعم مورد ذائقه ایرانی نیست.
علی زاده شایق درآمد و مسائل اقتصادی خانوار را دلیل اصلی گرایش افراد به مصرف برنج خارجی دانست.
دبیر انجمن برنج در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تفاوت معنادار قیمت فروش برنج خارجی با قیمت وارداتی محصول بیان کرد: متوسط قیمت برنج وارداتی 400تا500دلار است که با احتساب تبدیل ارز با نرخ آزاد و هزینه های حمل و نقل،نرخ برنج خارجی نصف برنج ایرانی است در حالیکه واردکنندگان برای کسب سود بیشتر به حدی قیمت ها را افزایش می دهند که شباهتی با نرخ برنج داخلی ندارد.
وی ادامه داد: گرانترین برنج صادراتی یک نوع باسماتی پاکستانی است که نرخ آن هزار دلار بوده،اما هرگز به ایران وارد نشده است.
علی زاده شایق با اشاره به وضعیت مناسب بازار برنج ایرانی، گفت: با توجه به ایام پایانی سال و افزایش تقاضا برای خرید برنج ایرانی به منظور طبخ غذا و سنت دیرینه ایرانیان گرایش خانوارها به مصرف برنج با کیفیت ایرانی بیشتر است.
این مقام مسئول از کاهش قیمت برنج ایرانی در بازار خبر داد و افزود: با وجود آنکه همه ساله با پایان فصل برداشت ،قیمت برنج با شیب ملایمی تا برداشت سال آینده با روند افزایشی روبرو بود اما امسال قیمت برنج ناشی از بی برنامگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
وی نرخ کنونی هر کیلو برنج طارم هاشمی درجه یک با حداقل خرده 10هزار و 500تومان در گیلان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که سال گذشته نرخ این برنج کمتر از 11هزار و 500تا 11هزار و 600تومان نبود.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل فروش هر کیلو برنچ با نرخ 16تا 17هزار تومان در بازار تهران چیست،اظهار کرد: این مسئله را قبول ندارم چرا که طبق گزارشات میدانی هر کیلو برنج هاشمی در فروشگاه زنجیره ای با نرخ 10هزار و 500تومان عرضه می شود و فروش هر کیلو برنج با قبمت 17هزارتومان شایعه ای بیش نیست.   نگران آشفته بازار شب عید هستیم
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،  گفت: با وجود آنکه واردکنندگان تصوراتی مبنی بر فشار وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت بر بانک مرکزی به منظور تخصیص ارز مبادله ای به واردات داشتند، اما در جلسه آخر ستاد تنظیم بازار با بانک مرکزی همراه شدند تا با ارز آزاد وارد شود.
به گفته وی عدم اختصاص ارز مبادله ای به واردات برنج موجب می شود که نرخ تمام شده هر کیلو برنج برای واردکنندگان 8تا 8هزار و 500تومان تمام شود.
کشاورز ادامه داد: با توجه به آنکه عمده خریداران برنج خارجی قشر ضعیف جامعه هستند ،اختصاص نیافتن ارز مبادله ای به واردات،حذف محصول از سبد کالای این خانوار را به همراه دارد.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با اشاره به ضرورت تخصیص ارز مبادله ای بیان کرد: با توجه به آنکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تنظیم بازار نتوانست ارز مبادله ای به واردات این محصول استراتژیک اختصاص دهد؛بنابراین باید تبعات منفی این امر نظیر افزایش قیمت در ایام پایانی سال بپذیرد.
وی افزود: اختصاص ارز مبادله ای و کاهش تعرفه واردات توسط وزارت جهاد در کنترل بازار برنج خارجی شب عید تاثیر بسزایی داشت درحالیکه عدم صرفه اقتصادی واردات برای واردکنندگان،کمبود و گرانی در ایام پایانی سال را به همراه دارد.
دبیر انجمن واردکنندگان با اظهار نگرانی از آشفتگی بازار شب عید، تصریح کرد: با توجه به نوسان نرخ ارز و واردات محصول با ارز آزاد،قیمت تمام شده هر کیلو برنج خارجی با احتساب حداقل سود برای وارد کنندگان 8هزار تومان است که در نهایت این امر آشفتگی بازار شب عید را به همراه دارد.
به گفته وی، با توجه به از دست دادن زمان واردات برنج، اختصاص ارز مبادله ای در وضعیت کنونی فایده ای ندارد در حالیکه با آزادسازی واردات از اول آذر و مدیریت وزارت جهاد در ایام پایانی سال بازار آرامی را پیش رو داشتیم.   انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۱۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟