Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از نحوه خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی گفت: شرکت های خصولتی پتروشیمی تبدیل به حیات خلوت برخی از دولتی ها شده است.

اقتصاد آنلاین- المیرا اکرمی؛ علی گل مرادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین اظهار داشت: اگر وضعیت فعلی صنعت پتروشیمی را با اسناد بالادستی و چشم انداز 1404 مقایسه کنیم، بدون شک عقب ماندگی هایی وجود دارد و اشکال اساسی که موجب این مساله شده، خصولتی بودن عمده شرکت های پتروشیمی است؛ به این معنا که این شرکت ها نه دولتی مطلق هستند و نه خصوصی و در نتیجه برای برخی از دولتی ها تبدیل به حیات خلوت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل مرادی در ادامه با بیان اینکه خصولتی شدن و نه خصوصی شدن، بزرگترین عامل عقب ماندگی و عدم رشد و توسعه صنعت پتروشیمی است، گفت: در هیچ کجای دنیا چنین فلسفه ای وجود ندارد و اینها داستان های من درآوردی ما به دلیل بی دانشی مدیران، تصمیم گیران و سیاستگذاران است.

وی در ادامه افزود: البته شاید در مواردی هم چنین اقداماتی آگاهانه و برای سوء استفاده باشد؛ سوء استفاده هایی که امروزه در کشور شاهد آن هستیم و این موضوع جای نگرانی دارد.

نماینده مردم ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس با تاکید بر اینکه اگر در حوزه نفت و پتروشیمی بررسی موشکافانه ای داشته باشیم، متوجه عقب ماندگی در این حوزه نسبت به توانمندی ها و پتانسیل های موجود می شویم، گفت: در حوزه انرژی نگرانی های ویژه و جدی وجود دارد و در شرایطی که در جنوب کشورمان صنایع متعدد پتروشیمی وجود دارد اما وضعیت آنها قابل قبول نیست. البته این به معنای آن نیست که زحمتی کشیده نمی شود و فعالیتی صورت نمی گیرد، اما این فعالیت ها کفایت نمی کند.

گل مرادی در مورد وضعیت صنعت پتروشیمی در سال 96 اظهار داشت: بر اساس گزارش مسئولان، صنعت پتروشیمی در سال 96 نمره قبولی می گیرد اما اگر از بیرون، وضعیت این صنعت را مورد بررسی قرار دهیم؛ عملکرد آن چندان مثبت به نظر نمی رسد. زیرا در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی کشور اشتغال است و این در حالی است که برخی از شرکت های پتروشیمی در سال 96 اقدام به تعدیل کردند و بنابراین در راستای سیاست های کلان کشور که یکی از آنها اشتغال زایی است، حرکت نکردند.

وی با اشاره به اینکه در توسعه تکنولوژی صنعت پتروشیمی ضعیف عمل کرده ایم، اظهار داشت: متاسفانه همچنان در حوزه انرژی به تکنولوژی سایر کشورها نیازمند هستیم و باید بپذیریم که سرمایه های فکری ما هم در این حوزه ارتقا نیافته است.

به گفته این عضو کمیسیون انرژی مجلس، مشکلات و کاستی های موجود در صنعت پتروشیمی موجب شده که هر چند در این حوزه، تولید درآمد و ثروت اتفاق می افتد اما چند برابر تولید ثروتی که تولید می شود، به محیط زیست خسارت وارد شود.

گل مرادی با تاکید بر اینکه جزیره ای ارزیابی کردن و بررسی کردن صنعت پتروشیمی کفایت نمی کند، گفت: باید تمام جوانب کار را بسنجیم که در این صنعت کجای کار هسستیم و کجا می توانستیم باشیم. اما آنچه مشخص است این است که در صنعت پتروشیمی می توانستیم چند پله بیشتر ارتقا بیابیم، اما اقدامات لازم را انجام نداده ایم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۴۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار

به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با تبریک روز کارگر گفت: خدا را شاکرم که امروز این اتفاق خوب رقم خورده است. به لطف پروردگار و توسل به ائمه اطهار و اقدامات جهادی کارکنان وزارت نفت پروژه‌های بسیاری به بهره برداری رسید که از توان آنها رشد تولید و صادرات را به دست آوردیم.

وی تأکید کرد: هر دو دستگاه که متولی ارائه آمار رشد اقتصادی بودند هر سه ماه آمار رشد اقتصادی در تمام بخش‌های اقتصاد را گزارش دادند و فصلی داشتیم که رشد صنعت نفت و گاز به بیش از ۲۵ درصد در این آمار رسید. این شرایط تا جایی پیش رفت که حدود نیمی از رشد اقتصادی ۶ درصدی سال گذشته کشور مربوط به بخش صنعت نفت و گاز بود.

اوجی گفت: محدودیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع بالادستی برداشته شد و هلدینگ‌ها نیز به خصوص در بحث جمع آوری گاز‌های مشعل توانایی خود را نشان داده اند. تجارب من در بخش خصوصی مرا به این درک رساند که باید سد مقابل ورود بخش خصوصی به صنایع بالادستی شکسته شود. امروز این فضا باز است و وزارت نفت از هر شرکتی برای توسعه کشور و جهش تولید استقبال می‌کند. امسال بیش از ۵۰ پروژه با ارزش بیش از ۲۵ میلیارد دلار را آغاز می‌کنیم.

وزیر نفت تصریح کرد: وزارت نفت برای تحقق شعار سال برنامه دارد و به امید خدا بیش از ۷۰ پروژه به بهره برداری می‌رسد. تولید نفت ما امسال جهش خواهد داشت و همچنین توان پالایش نفت ما نیز شاهد افزایش خوبی خواهد بود. با جلوگیری از خام فروشی درآمد و ارزش افزوده مال ۲.۵ برابر افزایش خواهد یافت.

وی گفت: در بحث پتروشیمی‌ها سال گذشته ما به پتروشیمی‌ها ۸ درصد گاز بیشتری دادیم و رکورد تولید ۷۵ میلیون تنی توسط پتروشیمی رقم خورد و امیدواریم که امسال این رکورد نیز شکسته شود.  

اوجی تاکید کرد: ناترازی انرژی ناشی از بی توجهی به امر سرمایه گذاری در تولید بوده و صرفه جویی بوده است. به تمام نیروگاه‌ها و صنایعی که در بهینه سازی مصرف انرژی کوشا نیستند اخطار می‌دهیم. نمی‌شود که تولید به دنبال مصرف بدود؛ این نفت و گاز سرمایه مردم است؛ به همین جهت ما باید در بهینه سازی مصرف کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • توافق خصوصی‌سازی و هلدینگ خلیج فارس بر تغییر نام استقلال
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد