Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@06:48:20 GMT

وظیفه ما حفاظت از محیط زیست و توسعه آن است

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۰۶۳۸۰

وظیفه ما حفاظت از محیط زیست و توسعه آن است

امام جمعه اردبیل با بیان این‌که وظیفه ما حفاظت از محیط زیست و توسعه آن است، گفت: ما نباید عبادت را تنها در مسجد جستجو کنیم. کره زمین در معرض نابودی است. دفاع از منابع طبیعی، دفاع از حیات انسان‌هاست. در شهرهای بزرگ، سالانه بسیاری از انسان‌ها بر اثر استنشاق گازهای سمی جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله «سیدحسن عاملی» در خطبه‌های این هفته نمازجمعه شهر اردبیل از طرح مجلسیان در خصوص بررسی و اعاده اموال نامشروع مسئولان مدح عظیمی کرد و گفت: این طرح بر پایه اصل 49 و 142 قانون اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عاملی اظهار کرد: با اجرای این طرح، هم شأن مجلس و هم شأن نظام افزایش می‌یابد و رتبه ایران در شفافیت بالا می‌آید و هم لبیک خوبی به فرمایش اخیر مقام معظم رهبری است که اظهار کردند «نظام در موضوع عدالت اجتماعی، آرمانی عمل نکرده است» و هم اعتماد مردم به انقلاب و مسئولان افزایش می‌یابد و موجب بازسازی اعتماد عمومی  می‌شود و هم تعدیل ثروت در جامعه صورت می‌گیرد و جامعه به طور نسبی از اشرافی‌گری فاصله می‌گیرد و در یک کلمه طرح انقلابی علیه فساد است.

وی افزود: حیثیت نظام و حکومت اسلامی و خون مقدس شهداء به موضوع عدالت گره خورده است و قانون اساسی نیز بر اساس احیای عدالت اجتماعی تدوین شده و اصل 149 قانون اساسی این اجازه را می‌دهد که نظام اسلامی ثروت‌های نامشروع مسئولان را برگرداند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: آنچه در این باب مهم است تهیه مکانیسم جامع، دقیق و اجرایی است چون اگر این طرح تصویب نشود، معضل مضاعف خواهد شد.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از خطبه‌ها اظهار کرد: ادبیات این هفته رئیس‌جمهور در شأن و جایگاه ریاست جمهوری، در شأن ملت، در شأن رأی‌دهندگان و در شأن روحانیت نبود. مخالف هیچ وقت با ناسزا، موافق نمی‌شود و این‌که بگوئیم همه باید مثل ما فکر کنند اشتباه است و هم به صدها مقدمه احتیاج دارد. این‌که برخی عنوان می‌کنند همه باید مطابق میل ما صحبت کنند تا عاقل باشند، یک خطای نابخشودنی و خطای تاریخی است.

وی افزود: بزرگترین اسوه ما حضرت علی است که راضی نشد حتی به معاویه ناسزا داده شود. رؤسای جمهور باید سخنانی بگویند که جاودانه باشد و جزو حکمت‌آمیزترین سخنان باشد نه این‌که سخنی بگویند که از جهت سرافکندگی ملت جاودانه باشد.

امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه‌ها با انتقاد از پذیرش وزیر خارجه فرانسه و سفر او به ایران خصوصاً پس از این‌که در شورای امنیت پیش‌نویس تهیه شده از طرف انگلیس علیه ایران رأی مثبت داد و پس از این‌که به طور مفصل علیه ایران صحبت کرد، خطای دیپلماسی ایران دانست و گفت: نشان به این نشانی که به محض خروج از ایران تهمت‌های سنگینی نثار ایران کرد.

وی افزود: انفعال و خضوع در برابر آمریکا، زبان آمریکا نیست و آمریکا با این روش، سر عقل نمی‌آید.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: فرد دوم وزارت خارجه ما که شخصیت بسیار شریفی است، اخیراً در اروپا اظهار کرد «ما برای مبارزه با تروریسم به سوریه رفتیم نه جهت اسرائیل» به محض پخش شدن این مصاحبه، وهابی‌ها و داعشی‌ها همه جا را پرکردند که این سخن صریح است که اسرائیل در نظر ایران جزو تروریست‌ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی ما هنوز با ماهیت جناح حاکم در آمریکا آشنایی کامل ندارد. مشاور امنیت ملی ترامپ می‌گوید «اسلام سرطان خبیثی است در جسد 7/1 میلیارد انسان  در روی کره زمین و بر ما واجب است این سرطان را ریشه‌کن کنیم هم‌چنان‌که کمونیسم و نازیسیم را ما ریشه‌کن کردیم».

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این روزها حوادث نامناسب فرهنگی در مراکز فرهنگی و برخی مجامع علمی اتفاق می‌افتد. این حوادث هنجارهای دینی و اجتماعی و ملی ما را می‌شکند و موجب تحریک بسیار متدینین است.

وی افزود: هجمه به مقدسات، همراهی با دشمنان خارجی است و دولت را بدنام می‌کند. ما امانتداری را به مسئولان گوشزد می‌کنیم.

خطیب جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به هفته منابع طبیعی گفت: ما وظیفه داریم هم از این منابع طبیعی حفاظت کنیم و هم باید در توسعه آن سهیم باشیم. ما نباید عبادت را فقط در مسجد جستجو کنیم. کره زمین در معرض نابودی است. دفاع از منابع طبیعی، دفاع از حیات انسان‌هاست. در شهرهای بزرگ، سالانه بسیاری از انسان‌ها بر اثر استنشاق گازهای سمی جان خود را از دست می‌دهند.

وی به بیان ارزش‌های غیرتجاری منابع طبیعی و نقش آن در کره زمین  پرداخت و گفت: برخی از این ارزش‌ها عبارتند از: 1- تصفیه هوا و تولید اکسیژن 2- ذخیره آب 3- منبع غذایی 4- جلوگیری از سیلاب 5- زیستگاه مناسب حیات وحش و پرندگان 6- جلوگیری از فرسایش خاک 7- تعدیل دما و اکسیژن 8- خواص گیاهان دارویی 9- مبارزه با اثر گلخانه‌ای 10- حفظ و ایجاد مراکز تفریح و تفرج و آرامش روانی 11- جلوگیری از وقوع بهمن 12- جذب گرد و غبار

عاملی یادآور شد: تشکر می‌کنم از اداره منابع طبیعی که مقرر شد 50 هزار نهال بکارد هم‌چنین 51 کیلومتر از حاشیه جاده‌ها را درختکاری کند و در عرض سه سال 210 کیلومتر از کنار جاده‌ها را درختکاری کند.

وی هم‌چنین از شهرداری اردبیل که 50 هزار نهال خواهد کاشت و از فرودگاه اردبیل که 130 نهال خواهد کاشت، تجلیل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است