Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از تسنيم، دوش اوتام از برنامه هاي مهم و تازه اقتصادي با ايران خبر داد و گفت : ارتباط تجاري هندوستان و ايران بعد از سفر رييس جمهوري به هند شرايط مناسب تري را تجربه مي‌کند و اين سفر باعث انعقاد تفاهم نامه و تعهدات دوجانبه براي افزايش همکاري هاي اقتصادي ميان دو کشور شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اوتام درباره موضوع ارتباطات بانکي گفت: براي توسعه ارتباطات دو کشور موضوع روابط بانکي بسيار مورد اهميت است؛ تعدادي از بانک هاي ايراني به ايجاد تأسيس شعبه در هندوستان تمايل دارند که بانک پاسارگاد ايران در حال طي مراحل نهايي است و در مجموع 6 بانک ايراني براي تحقق اين امر اقدام کرده‌اند.
وي افزود:در آن سفر 9 تفاهم نامه و يادداشت همکاري ميان دو کشور به امضا رسيد که مهمترين آن حذف تعرفه هاي گمرکي براي تسهيل تجارت ميان دو کشور است.هندوستان نظير اين تفاهم نامه را با 80 کشور دنيا به امضا رسانده است. 4 تفاهم نامه نيز ميان اتاقه اي تجاري دو کشور به امضا رسيده است.
سرمايه گذاري با روپيه در ايران و حذف دلار
کاردار سفارت هندوستان در ايران افزود: بانک مرکزي هندوستان نيز اين اجازه را به بانکهاي هندي داده که سرمايه گذاري با روپيه را در ايران انجام دهند تا شرکتهاي هندي از اين بعد بتوانند با روپيه در ايران سرمايه گذاري داشته باشند. براي جاي گزيني دلار ، پول دو کشور يعني روپيه و ريال مورد استفاده قرار مي‌گيرد که در اين راستا کميته مشترک توسط دو کشور تشکيل شده تا اين مکانيزم به مرحله اجرايي برسد.
100 شرکت هندي به ايران آمدند
به گفته اوتام سال گذشته 12.8 ميليارد دلار ارزش تجارت دو کشور بوده که قسمت اعظم آن مربوط به خريد نفت از ايران است.
وي افزود: هندوستان قصد توسعه فعاليت را گسترده کرده و وارد موضوع توليد فرآورده هاي نفتي نيز مي شود. رئيس جمهور ايران نيز در سفر به هندوستان موضوع فروش بلندمدت نفت را مطرح کرد و به سرمايه گذاران هندي در حوزه انرژي خوشآمد گفت. در اين ميان نخستين گامي که بعد از سفر محقق شد حضور 100 شرکت هندي در زمينه‌هاي فناوري، کشاورزي، پلاستيک و ... است که در نمايشگاهي با عنوان سرس هندوستان از روز شنبه در محل برج ميلاد تهران آغاز مي‌شود.
واکنش به کاهش خريد نفت ايران
اوتام کاهش خريد نفت از ايران و افزايش واردات نفت از آمريکا را رد کرد و گفت: سال گذشته 27.1 ميليون تن نفت از ايران وارد هندوستان شده که اين رقم دو برابر سال قبل و بيشتر از زمان تحريم ها است. نه تنها به دنبال کاهش خريد نفت از ايران نيستيم بلکه براساس برنامه‌هاي توسعه اي به دنبال افزايش خريد هستيم .
کاردار سفارت هندوستان در ايران تصريح کرد: اقتصاد هند در سال 2018 داراي رشد 7 درصدي در توليد ناخالص داخلي است و پيش بيني مي‌کنيم تا سال 2025 به 4.3 تريليون دلار برسد. با توجه به اينکه ايران نيز چهارمين دارنده ذخاير نفتي و دومين دارنده ذخاير گازي است زمينه توسعه همکاري با ايران براي خريد نفت و انرژي بسيار شفاف است و رو به توسعه خواهد بود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • طرح تعیین حریم گسل‌های قائم‌شهر به اتمام رسید
  • مراحل هشت‌گانه تبدیل شدن ایران به ابرقدرت
  • فرصت خرید بسته مادران دارای فرزند زیر دو سال تا یکم خرداد