Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین هفته موسیقی خراسان با قدردانی از مقام هنری استاد عثمان محمدپرست نوازنده پیشکسوت موسیقی مقامی در حضور معاون هنری وزیر ارشاد در خانه اندیشمندان علوم اسلامی به کار خود پایان داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  مراسم اختتامیه هفته موسیقی خراسان شامگاه جمعه ۱۸ اسفند ماه در حالی با حضور سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد و فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به کار خود در خانه اندیشمندان علوم اسلامی پایان داد که برگزارکنندگان این رویداد از مقام هنری استاد عثمان محمدپرست (خافی) نوازنده موسیقی مقامی خراسان قدردانی به عمل آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم سال آینده برگزاری می شد اگر ...

جلالیان رییس هیات مدیره باشگاه هواداران هنر ایران در ابتدای این مراسم با قدردانی از حضور محمدپرست در این برنامه بیان کرد: متاسفانه در معرفی موسیقی نواحی کم کاری شده و جوانان ما بزرگان این موسیقی را نمی شناسند اما ما اطمینان داریم که در صورت معرفی درست این موسیقی و استادان فعال این عرصه، جوانان نیز از آن استقبال خوبی به عمل می آورند.

وی ادامه داد: اما لازم است اینجا یک نکته را بیان کنم؛ اینکه اگر حمایت مسئولان وزارت ارشاد نبود قطعا برگزاری این مراسم به سال آینده موکول می شد به همین منظور از همه عزیزانی که در برگزاری این رویداد همکاری بسیار خوبی با ما داشتند تشکر و قدردانی ویژه ای می کنم. از سوی دیگر با وجود تمام تلاشی که در زمینه برگزاری این رویداد انجام گرفت اما آن اتفاقی که مد نظر ما بود به وقوع نپیوست. به هر حال هدف اصلی تاسیس باشگاه هواداران هنر ایران پرداختن به شهرستان ها و معرفی هرچه بهتر هنر هنرمندان آنها است که در این سال ها خیلی کم دیده شدند.

رییس هیات مدیره باشگاه هواداران هنر ایران در بخش پایانی صحبت هایش بیان کرد: به هر صورت ما به دلیل دغدغه شخصی خود و بدون هیچ حمایت از سوی ارگان های دولتی در حال انجام فعالیت هستیم و نگاهمان به هیچ وجه اقتصادی نبوده و به عشق برگزاری مراسمی این چنین با حضور استادانی چون استاد محمد پرست و مسئولان کشورمان قدم در این راه گذاشتیم.

من در راه خدا موسیقی نواختم

استاد عثمان محمدپرست نوازنده پیشکسوت دوتار استان خراسان که طی ماه های اخیر بارها در بیمارستان بستری شده بود در این مراسم ضمن قدردانی از اجرای چنین رویدادی در شهر تهران گفت: اینکه یک فرد تهرانی به مرز افغانستان بیاید تا هنر آن منطقه را به تهران بیاورد قابل تقدیر است. به اعتقاد من جلالیان به معنای واقعی کلمه طرفدار هنر است. به هر صورت گرچه در تمام این سال ها شنیده ام که عده ای می گویند موسیقی حرام است اما باید بگویم من سواد چندانی ندارم ولی در طول زندگی ام در راه خدا موسیقی نواختم و به وسیله همین موسیقی از قبال آن ۹۲۰ مدرسه ساخته شده است.

وی در ادامه افزود: در همین موسیقی شعرهایی از حافظ، سعدی و شعرای گرانقدر خوانده می شود و حتی شعرهایی در وصف پیامبر و امیرالمونین با موسیقی جلا می گیرند.

محمدپرست در بخش پایانی صحبت های خود گفت: در تمام زندگی ام به غیر از جناب مرادخانی کسی به من نگفت که دوتار بزن و گرچه من به خاطر دل خودم می زدم اما توقع من خیلی بیشتر از این ها بود و از این بابت هم گله مند هستم چرا که اگر مورد حمایت بیشتر قرار می گرفتم قطعا به جایگاه های بالاتری می رسیدم. به هر حال امیدوارم هنرمندان جوان هیچ وقت مورد کم لطفی قرار نگیرند و با حمایت مسئولان به پیشرفت های شگرفی دست پیدا کنند.

رویارویی با یک پدیده تازه در گوش شنیداری

سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم توضیح داد: ایران سرزمین بزرگ و پهناور ما در طول قرون و اعصار اهالی بسیاری را در خود پرورش داده است. موسیقی آیینی و نواحی ما نیز شناسنامه شنیداری ملت بزرگ ایران است که در طول تاریخ مانند یک دوی امدادی دست به دست هم داده و تا امروز خودش را رسانده است.

حسینی با اشاره به قدمت تاریخی موسیقی اقوام ایران و نقش آنها در پروش ذهن و اندیشه انسان ها بیان کرد: به درستی که هر بار این نغمه ها را می شنویم، حس می کنیم که با پدیده تازه ای روبرو هستیم. استاد محمد پرست ۴۷ سال قبل برای نخستین بار موسیقی نواحی را در تهران اجرا کرد و بعد از آن ما بارها اجرای آن موسیقی را توسط ارکستر های بزرگ نوازندگان و گروه های خرد و کلان شنیدیم و هربار مواجه با این نغمه آسمانی نکته تازه ای را به شنونده خودش مغان داد. این موسیقی از فرهنگ و تاریخ ما آمده و شناسنامه شنیداری ماست. امیدوارم جوان های این سرزمین همچنان جوان بخت و روشن ضمیر به حفظ آداب و آثار نیاکان فرزانه ما کمر همت ببندند.

اهدای یک تندیس از سوی سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرزاد طالبی مدیر کل دفتر موسیقی ارشاد و عوامل اجرایی هفته موسیقی خراسان به محمدپرست، اجرای موسیقی نواحی توسط گروه «ژنده پیل» و پخش یک کلیپ از بخش های دیگر این مراسم بود.

هفته موسیقی خراسان از ۱۴ تا ۱۸ اسفند ماه به همت موسسه فرهنگی - هنری هواداران هنر ایرانیان و با حضور ۵ گروه موسیقی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

منبع:مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود