Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان بسیج اساتید به مناسبت سالروز تولد شهید مصطفی چمران بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر بیانه سازمان بسیج اساتید به مناسبت سالروز تولد شهید مصطفی چمران است که در ادامه می خوانید؛

بسم الله الرحمن الرحیم

انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک جریان تمدن ساز اسلامی و با هدف تحقق جامعه ای دینی و عدالت محور از مهم ترین اتفاقات قرن بیستم بشمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آفریدن این واقعه عظیم، به چالش کشاندن دو مکتب مادی غرب یعنی سرمایه داری و مارکسیسم از خواست های عمده نیروهای انقلابی بشمار می رفت. مکاتبی که همه شئونات بشریت را با قاب و تصویر مادیگری نظاره می کردند و حضور دین و معنویت در کنار علم و دانش را مانعی بر سر راه پیشرفت و توسعه انسانی تلقی می نمودند. در حالیکه مکتب اسلام و ظرفیت بالای تشیع  که بن مایه شکل گیری انقلاب اسلامی بود با پروراندن عالمان برجسته ای همچون خمینی کبیر راه سعادت انسان را اتکاء به دین و معنویت خواهی دانسته و دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی جهان مدرن را تا جایی که در خدمت انسان الهی باشد مورد پذیرش قرار می دهد.

      یقینا نقش دانشگاه و اساتید مسلمان در تحقق چنین اهداف مقدسی سرنوشت ساز  و  بنیادی است تا جایی که امام راحل(ره) دانشگاه را مبدا همه تحولات می دانستند. در واقع نیروی پیش برنده هر کشوری در نائل آمدن به اعتلاء در همه عرصه ها، پیشرفت در حوزه های علم و فناوری است اما از طرفی علم و دانشی تعالی بخش بشریت خواهد بود که توام با تهذب و ایمان باشد. دانشگاه اسلامی و استاد تراز انقلاب اسلامی به دنبال تربیت و پرورش انسان های متعالی  است؛ انسان هایی که علم و تکنولوژی را صرفا ابزاری در جهت رسیدن به اهداف و آرمان های الهی بشریت می دانند، نه همچون انسان تک ساحتی غرب که گرچه در عرصه های تکنولوژی گوی سبقت را از رقبای شرقی خود گرفته است اما در زندان مادیگری خویش و زیست جهان اش محبوس مانده است.

     انقلاب شکوهمند اسلامی نقطه عطفی در تحول آفرینی نهاد های انسان سازی چون دانشگاه بود. انقلابی که در دامان خود عالمان ودانشمندان برجسته ای را تربیت نمود که ضمن درخشیدن در  عرصه های علمی اما هرگز در دام علم ابزاری محدود و محبوس نشده و از دانش اکتسابی خود جز در جهت تحقق آرمان ها و اهداف الهی و تربیت انسان های الهی بکار نبردند. نمونه های بارزی را می توان از این شاخصان علمی نام برد که نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی بشمار می آیند .

     شهید دانشمند و عالی مقام، مصطفی چمران  رضوان الله علیه که هم در حوزه های علم و دانش وهم در حوزه اخلاق و دین مداری جزء برترین هاست، نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی بشمار می آید. دانشمندی که هرگز شیفته برخی پیامدهای مخرب علم نشده بلکه علم را جز به منزله  وسیله در خدمت دین نپنداشته است. شخصیتی که به بیان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی (مد ظله) «در وجود خود تضادهای دروغین علم و ایمان، سنت و تجدد و علم و عمل را بی معنا کرده بود».

 بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی کشور مفتخر به اعلام این نکته راهبردی است که استاد تراز انقلاب اسلامی همانا استادی است که با توسل به روحیه جهادی در حوزه های علم و فناوری نقش بارزی در تحقق تمدن نوین اسلامی ایفا نماید. استادی که ضمن درنوردیدن مرزهای علم و دانش در میسر اهداف آرمانی و الهی انقلاب که تربیت انسان های متعالی است گام بردارد. امید است همه نهادهای انقلابی متولی حوزه علم و دانش ئ عمل تلاش خویش را بر تربیت و بکارگیری استاد تراز انقلاب مبذول داشته تا تربیت یافتگان مکتب علم ودانش انسان هایی دین مدار ، الهی و تمدن ساز باشند. مبارک باد زادروز دانشمند جهادی دکتر مصطفی چمران بر همه ایرانیان و آزادگان جهان.

اسفند ماه یکهزارو سیصدو نودو شش

معاونت فرهنگی و اجتماعی

بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی سراسر کشور

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سومین اجلاسیه اتحادیه شمال غرب دانشگاه آزاد اسلامی که در واحد ارومیه برگزار شد، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری کردند و در اینجا جهش تولید و مشارکت مردم نیست بلکه در این نامگذاری جهش تولید با مشارکت مردم است و این بدین معناست که جهش تولید با مشارکت مردم رخ می دهد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جهش به معنای پریدن و با توجه به معنای موتاسیون، همراه با تغییرات زیستی ماندگار است. به عبارتی باید تغییری جدی که موجب تاثیرات جدی ماندگار در طینت نظام اقتصادی می شود، صورت گیرد و اساساً مشارکت مردم جزء لاینفک این اقتصاد شود.

جهان‌بین ادامه داد: در حال حاضر سهم دولت در اقتصاد کشور ۸۰ درصد، سهم بخش خصوصی ۱۳ درصد و سهم تعاونی‌ها ۷ درصد است؛ در حالی که در چین شرکت‌های خصوصی ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۸۰ درصد اشتغال شهری را تشکیل می‌دهند و ثروت خصوصی هم ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاری را تأمین می‌کند.
وی افزایش سهم مردم در اقتصاد را معیار واضحی برای میزان جهش تولید دانست و افزود: اگر مثلاً ۸۰ درصد سهم دولتی به ۵۰ درصد و ۲۰ درصد سهم خصوصی واقعی و تعاونی به ۵۰ درصد برسد، می توانیم بگوییم جهش رخ داده است.

معاون فرهنگی در تشریح عوامل موثر بر جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: یکی از این عوامل، عامل سیاسی است بدین معنا که حکومت باید بستر مشارکت واقعی مردم را فراهم کند. نگاه سیستمی به جای نگاه شخصی و مردم گرایی صوری و رانتی باید حاکم شود. حکومت باید شرایطی فراهم کند که هر کس که می تواند نقش آفرینی کند، میدان را باز ببیند و اگر قدرت از خود نشان داد، قدرت حکومت نیز به حمایت از او بیاید و جمع این دو قدرت، مثمر ثمر واقع شود.

جهان بین با اشاره به یکی دیگر از عوامل موثر بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: خطایی که در لوزی کردن آموزش عالی اتفاق افتاد، باید اصلاح شود. یعنی تجمیع گرایش ها در کارشناسی و باز کردن آن در کارشناسی ارشد و مجدداً تجمیع در دکتری. باعث شد به عنوان در مکانیک که ۷ گرایش داشتیم، دارای یک رشته مکانیک شویم و لذا کارایی فارغ التحصیلان، کمتر و کمتر شد. باید براساس آمایش، رشته ها در عین اشتراک در خدمت رشد تولید مناطق کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به تعلیم و تربیت مهارتی، تعلیم و تربیت اجتماعی، تعلیم و تربیت تخصصی و تعلیم و تربیت هویتی، گفت: باید این چهار مورد در آموزش عالی مورد توجه باشند و صرف تکیه به آموزش نمی تواند نیروی مناسبی در دانشگاه برای جهش تولید تربیت کند. به نظر می رسد نگاه پلتفرمی است که می تواند زیرساخت مشارکت مردم را فراهم کند و جهش هم ایجاد کند. به عنوان نمونه، شرکت Airbnb با ۱۰ میلیارد دلار سرمایه، ۱۰ میلیون کاربر، ۵۰۰ هزار نقطه اقامتی و تعداد بسیار کمی نیرو اداره می شود و در سال ۲۰۲۰، حدود ۴ میلیارد دلار سود داشت. دانشگاه آزاد اسلامی با تحلیلی درست، سراغ پلتفرمها رفته و پلتفرم "ست" در همین زمینه قابل ارزیابی است. در رویکرد پلتفرمی، مفهوم تولید بدون کارخانه و به عبارت دیگر کار در کنار خانه مطرح می شود و امکان مشارکت گسترده مردم در امر تولید فراهم می شود.

جهان بین با بیان اینکه حوزه فرهنگ هم از جمله حوزه های بسیار موثر در این زمینه هست، بیان کرد: اصلاح فرهنگ اقتصادی (بینش ها، نگرش ها، ترجیحات و الگوهای رفتاری اقتصادی مردم)، توجه به صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی و افزایش میل به مشارکت با افزایش امید، اعتماد و احساس نفع مادی ومعنوی در این زمینه بسیار مهم است.

کد خبر 6081856

دیگر خبرها

  • معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز
  • آموزش و پرورش و فرهنگ در تربیت انسان بسیار تأثیرگذار هستند
  • اصغر فرهادی بخشی از هنر انقلاب است/ هنری که نگاه اصلاحی دارد
  • شهید حجاری بنیان‌گذار عرصه‌های نوین بسیج بود
  • هدف از برگزاری یادواره‌های شهدا ترویج و تبیین راهبرد مقاومت و ایثار است
  • جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • مراسم گرامی داشت شهادت جانشین سپاه‌ قدس در یاسوج
  • تبریک رئیس جمهور به مناسبت سالروز استقلال زیمبابوه
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت سالروز استقلال زیمبابوه
  • ببینید | سالروز تولد استاد دکتر سیدعلی موسوی