Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، در حال عبور از یکی از خیابان‌های سبزوار زنی حدودا چهل ساله که با صورتی سوخته و دستی معلول درحال درخواست کمک از مردم است و این آغاز ماجرایی می‌شود برای نوشتن سرگذشت یک مادر با سه فرزند تحت سرپرستش که به گفته خودش هیچ حامی به جز خدا ندارد.

از او می‌خواهم نشانی محل زندگی اش را بدهد تا بتوانم کمکی برایش انجام دهم؛ آدرس در جنوب سبزوار است و او به همراه سه فرزندش در حال زندگی است، محل سکونت وی در کنار جاده کمربندی سبزوار به سمت مشهد و در منطقه‌ای فقیرنشین قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کوچه‌ای تاریک وارد خانه‌ای می‌شویم که مستاجر خانه مدعی است گاز خانه به علت بدهی قطع شده، هیچ وسیله گرمایشی در آنجا وجود ندارد و از تلوزیون و امکانات زندگی امروزی چیزی وجود ندارد.
در گوشه‌ای از این ساختمان تاریک که درب ورودی اطاق آن شکسته، بانویی با سه فرزندش بدون برخورداری از امکانات اولیه در کنار نوجوان ترک تحصیل کرده‌اش زندگی می‌کند و در اتاق کناری آن، مستاجر دیگری در حال گذران زندگی است.


اتاق سوم این ساختمان، بدون درب و دارای وسایل به هم ریخته‌ای است که نشان می‌دهد گویی سال‌هاست کسی فرصت نظافت آنجا را نداشته است.
وارد اتاقی سرد می‌شویم که محل سکونت همان بانوی 40 ساله کنار خیابان است؛ او می‌گو‌ید از ترس صاحب‌خانه آخر شب بخاری برقی را مصرف می‌کند و فرزندانش را از شدت سرما خانه عمه‌اش فرستاده است.


وی با بیان اینکه هیچ کسی را به جز خدا در این شهر ندارد و به علت انفجار کپسول گاز در روستا دست و صورتش سوخته است، به خبرنگار ایکنا گفت: برای اجاره این اتاق، ماهی 50 هزار تومان اجاره پرداخت می‌کنم که چهار ماه اجاره خانه عقب افتاده است.

عدم پذیرش بهزیستی و کمیته امداد به دلیل از دست دادن شناسنامه
وی افزود: به دلیل از دست دادن شناسنامه‌ها در آتش سوزی منزل روستایمان در شهرستان جوین، بعد از مهاجرت به سبزوار کمیته امداد و بهزیستی از پذیرش ما خودداری کردند.
این بانو با بیان اینکه از هر گونه مصرف مواد مخدر متنفرم و حتی سیگار نیز نمی‌کشم، تصریح کرد: در حال حاضر که مواد مخدر مصرف نمی‌کنم، بدبختم و این حال و روزم است، وای به روزی که مواد مخدر مصرف کنم.
وقتی از او سوال می‌کنم چگونه روزگار خود را می‌گذارنید، بیان کرد: تحت پوشش هیچ نهادی نیستیم و با کمک‌های مردمی روزگار خودمان را می‌گذرانیم.
وی با اشاره به اینکه همیشه از دستگیری توسط ماموران جمع آوری متکدی ترس و واهمه دارم، افزود: شب‌ها مسیر جنوب شهر تا چهار راه بیهق و مناطق مختلف شهر می‌روم، به امید اینکه مردم کمکی بکنند و بتوانیم لقمه نانی بخوریم.

در این روزهای آخر سال که ما به دنبال خرید عید و نوشدن هستیم، هستند کسانی که حتی در هزینه کردن برای مایحتاج اولیه زندگی مشکل دارند؛ شاید بسیاری از این افراد در کوچه و خیابان هستند و ما بی‌تفاوت از کنارشان می‌گذاریم حتی شاید در همسایگی ما چنین افرادی زندگی کنند. حواسمان باشد آن‌ها نیز سال نو دارند و اتفاقا سهم شادی‌ بیشتری نیازمند هستند.

یادمان نرود که خداوند در آیه 19 سوره ذاریات فرموده است: «وَ فی‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ، و در اموالشان براى سائل و محروم حقى بود». برخی در این رابطه بیان کرده‌اند، سائل درخواست خویش را علنی می‌کند، اما محروم به تعبیر دیگری از قرآن«یَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ اَغْنِیاءَ مِنَ التَّعَفُّف» ؛ افراد بى خبرآنها را از شدت خویشتن دارى غنى مى پندارند.بقره/273» شخص آبرومندى است که براى معیشت خود نهایت تلاش و کوشش را انجام مى‏‌دهد، در عین حال دستش به جایى نمى‌‏رسد و کسب و کار و زندگیش بهم پیچیده است و با این احوال خویشتن‌‏دارى کرده و از کسى تقاضاى کمک نمى‌‏کند.

آن‌ها را از روی چهره می‌شناسی
مطابق این تعریف سائل فردی است که آبروى خود را پیش ‌روى دیگران مى‌‏ریزد، پس نباید او را از بخشش خود، هر اندازه هم که کم باشد، محروم ساخت؛ چرا که در حدیث از رسول خدا(ص) نقل شده است: «سائل را از آنچه سؤال کرده است باز مدارید و محروم مسازید».
و راه شناخت این افراد به گفته قرآن« تَعْرِفُهُمْ بِسيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ؛ آنها را از سیمایشان می‌شناسی از مردم به اصرار چیزی نمی‌خواهند. و هر چه از مال انفاق کنید مسلّما خداوند به آن داناست»؛ آرى گرچه خاموشند ولى در عمق چهره آن‌ها، نشانه‌هاى رنج‌هاى جانکاه درونى براى افراد آگاه آشکار است و رنگ رخساره آن‌ها از سرّ درونشان خبر مى‌دهد.

علی‌اکبر ملکی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • از روان تا درمان
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • ایران‌پوریان: تراکتور همیشه در نقل‌وانتقالات بازنده است
  • فال شمع روزانه برای متولیدن ماه‌های مختلف امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید