Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در فاصله چهار روز مانده به جلسه استیضاحش در مجلس به این اقدام نمایندگان واکنش نشان داد. آخوندی در یادداشتی با عنوان «استیضاحِ استیضاح» که در روزنامه اعتماد به چاپ رسیده، مبانی طرح استیضاح را زیر سوال برد و ضمن تاکید بر حق قانونی مجلس برای استیضاح نوشت: بی‌گمان استفاده شکلی و ظاهری از این حقوق، نه تنها به نهادینه شدن مردم‌سالاری و آزادی منجر نخواهد شد که می‌تواند نتیجه معکوس هم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران آنلاین /عباس آخوندی امروز با اشاره به طرح استیضاحش در مجلس که قرار است جلسه آن روز سه شنبه برگزار شود، در روزنامه اعتماد نوشت:

مسیرِ پرسش و پاسخ بین مجلس و دولت جاده یکطرفه است. قطعا حرکت در خلاف جهت جریمه سنگینی دارد. لیکن، این‌بار می‌خواهم برخلاف رویه معمول، پرسشی را با نمایندگانِ عزیزِ استیضاح‌کننده در میان بگذارم و به‌قول معروف طلب توضیح کنم. و آن این است که آیا این استیضاح پایه استواری دارد؟ و آیا مراحلِ عرفِ حقوقی شکل‌گیری خود را طی کرده است؟ و سرانجام، آیا بر اثرِ آن نکته تاریکی روشن خواهد شد؟ بسیار خرسندم که برای سومین بار در صحن مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به استیضاح نمایندگان طالب توضیح حضور پیدا خواهم کرد.

البته افزون بر استیضاح، تاکنون چهار بار دیگر نیز برای پاسخ به سوال نمایندگان محترم نیز حضور یافته‌ام و در تمام موارد اکثریت نمایندگان عزیز توضیح‌های اینجانب را قانع‌کننده‌ تشخیص داده‌اند. مبنای من در ادای توضیح‌ها همواره بر صداقت و درستی، منظور داشتن منافع ملی و رعایت وجدان جمعی ملت عزیز ایران بوده‌ و هست و بر این باور نیز هستم که روح مردم‌سالاری چیزی جز اعمال حق پرسشگری برای ملت و ملزم‌ساختن مسوولان به پاسخگویی در چارچوب قانون چیز دیگری نیست و باید با جان و دل آن را پاس بداریم. با این وجود، چند نکته باریکتر ز مو اینجاست.

بنا به‌گفته منطقیان یکم، پرسش باید بر پایه‌های درست و پایداری استوار باشد. این بدین معنی است که پرسش از آنچه می‌دانیم بی‌مورد است و پرسش از آنچه پاسخش در نتیجه آزمون باید به دست آید، قبل از آن، بی‌نتیجه است. دوم، آنکه پرسشگری باید بر مبنای حقوقِ قانونی پرسش‌کننده و پاسخگو بوده و فرآیندهای حقوقی و قانونی در شکل‌گیری آن طی شده‌ باشد. این نیز مورد اجماع جامعه‌های مبتنی بر حاکمیت قانون است. سوم، در نتیجه پرسش، حقیقتی روشن شود و گرهی از امور کشور طی آن باز شود.

بی‌گمان استفاده شکلی و ظاهری از این حقوق، نه تنها به نهادینه شدن مردم‌سالاری و آزادی منجر نخواهد شد که می‌تواند نتیجه معکوس هم داشته باشد. نمونه افراطی این وضعیت را در دولت‌های نهم و دهم همگان دیدیم و اکنون نیز می‌بینیم که بر اثرِ آن چگونه جامعه در لب پرتگاه شکاف اجتماعی؛ و به تعبیر قرآن بر لبِ گودالِ آتشی که کنده‌شد و هرگز پر نشد‌ قرار گرفت و اینک نیز همچنان نهاد جامعه تا این حد بی‌قرار و ناآرام است.

اجازه دهید فراگرد شکل‌گیری این استیضاح را بررسی کنیم. من در پی نیت‌خوانی نیستم و از مقاصد پنهان سخن نمی‌گویم. من می‌خواهم یک روایت رسمی داشته ‌باشم. استیضاح در پی سانحه سقوط هواپیمای آسمان کلید خورد و یکی از طراحان آن عنوان کرد «باید توجه داشت در حوادث نفتکش سانچی و سقوط هواپیمای تهران به یاسوج وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی مقصر هستند.»

ایشان چگونه و با چه مدرکی به این نتیجه رسیدند؟ در کجای فرآیندی که منجر به سانحه سانچی شد، وزارت راه قرار می‌گیرد که ایشان حکم به تقصیر صادر فرموده‌اند؟ همگان آگاهند و نمایندگان محترم به‌قاعده بیش از دیگران آگاهند که سانحه توسط گروهی متشکل از کارشناسان ارشد رسیدگی به سوانح دریایی کشورهای ذی‌ربط؛ ایران، چین، پاناما و هنگ‌کنگ در دست رسیدگی است. رسیدگی بر اساس دستورالعمل رسیدگی به سوانح دریایی که ضمیمه کنوانسیون بین‌المللی ایمنی جان اشخاص در دریا (SOLAS) است، صورت می‌گیرد. جمهوری اسلامی ایران نیز جزو کشورهای متعاهد آن است. حال چگونه ایشان به این نتیجه رسیده‌اند که وزارت راه‌وشهرسازی مقصر است؟ در موضوعی که با جان انسان‌ها سروکار دارد، آیا گفتن چنین سخنان بی‌بنیانی موجب آزردگی عواطف و احساسات خانواده‌های عزیز داغدار و عموم مردم نمی‌شود؟

عمل به قانون از هر کسی پسندیده ‌است و البته از نمایندگان محترم پسندیده‌تر است. و اما درباره سقوط هواپیمای آسمان در مسیر تهران-یاسوج، بر اساس ماده ٢٢ قانون هواپیمایی کشوری و آیین‌نامه اجرایی آن پس از وقوع سانحه، ستاد رسیدگی به سانحه باید شکل گیرد تا به آن رسیدگی نماید. دقیقا همان روز ٢٩/١١/١٣٩٦ اولین اقدامی که از سوی اینجانب طی ابلاغ به سازمان هواپیمایی کشوری صورت گرفت، تشکیل ستاد رسیدگی به سانحه بود که اولین گزارش را نیز انتشار داد. به‌موجب قانون، استیضاح‌کنندگان می‌بایست تامل می‌کردند تا گزارش این ستاد انتشار می‌یافت و براساس آن قاصران یا مقصران احتمالی شناسایی و آن‌گاه اقدام به استیضاح یا استفاده از سایر ابزارهای نظارتی می‌کردند.

دوستان در حالی که من در محل وقوع سانحه در حال تنظیم امور امداد، تجسس، شناسایی و سرکشی به خانواده‌های داغدار بودم، درخواست استیضاح را به هیات رییسه تقدیم کردند. آیا واقعا درست است که مسوول درگیر عملیات میدانی را در چنین موقعیتی از کار بازداشت؟ آن هم پیش از آنکه کوچک‌ترین اطلاعی از کیفیت وقوع سانحه به دست آید؟ ممکن است، گفته شود که ما نگران تطویل زمان یافتن لاشه هواپیما و جعبه سیاه بودیم.

آیا نمی‌شد دو هفته انتظار کشید؟ هرچند، حتی این موضوع هم موجب نمی‌شود تا با چشم بسته دستگاهی با این سطح از حساسیت را متهم نمود. در این مورد، ظرف دو روز پس از سانحه در ١/١٢/١٣٩٦ لاشه هواپیما و ظرف چهارده روز پس از آن در ١٢/١٢/١٣٩٦ جعبه سیاه یافته شدند و امید است که با توجه به اطلاعات گردآوری‌شده، ظرف چند روز آتی ستاد سانحه نظر نهایی خود را درباره علت سقوط سانحه اعلام کند؟ باز، آیا نمی‌شد پس از یافته‌شدن جعبه سیاه دوستان اعلام می‌کردند که ما تا روشن شدن ابعاد گوناگون سانحه صبر می‌کنیم و پس از آن براساس یافته‌های ستاد رسیدگی در جهت استیفای حقوق مردم عمل خواهیم کرد.

اکنون سوال من از دوستان این است که آیا این استیضاح برپایه درستی استوار است؟ و آیا استیضاح مراحل مورد پذیرش عرف حقوقی را طی کرده است؟ و سرانجام، آیا بر اثر آن نکته تاریکی روشن خواهد شد؟ یا آنکه پاسخ در گرو اعلام نتیجه از سوی ستاد رسیدگی بسانحه است؟ و استیضاح جز متشنج کردن فضا و ایجاد بی‌ثباتی در دستگاه اجرایی و محیط گسترده کسب‌وکار حمل‌ونقل سود دیگری ندارد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق دشمنان را مرعوب و دوستان را مسرور کرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت الله اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه میبد گفت: علمیات وعده صادق عملایت تمدنی و گفتمانی درمنطقه و جهان بود و ملت ایران باید به نیرو‌های مسلح ارتش و سپاه خود ببالد که به رغم ۴۰ سال تحریم و تهدید و فشار‌ها و تحمیل جنگ و مشکلات، گام‌های بزرگی در تولید قدرت جدید دردنیا برداشته است و این افتخار برای شما ملت بزرگ ایران و خانواده‌های شهدا، رزمندگان و ایثارگران است.


 امام جمعه میبد با بیان اینکه در این عملیات فرماندهی کل قوا مقام رهبری نقش بزرگی داشتند افزود: عملیات وعده صادق، دشمنان را مرعوب ودوستان را مسرور کرد. 


خطیب جمعه میبد تصریح کرد: بعد از قرن‌ها اولین بار ایران در ۲۰۰ سال گذشته که دائم تحت فشار بود و سرکوب می‌شد و با بیگانه اداره می‌شد؛ امروز ملت، ایران را اداره و نیرو‌های مسلح ما فرمانروایی می‌کنند و گفتمان انقلاب اسلامی و محور مقاومت درقله بلند ایستاده است. 


مدیرحوزه‌های علمیه کشور گفت: عملیات وعده صادق، عملیات عادی نبود و به فرمایش رهبر معظم انقلاب که بعضی‌ها می‌گویند چند تا موشک وپهپاد به هدف خورده است امر فرعی است عملیات وعده صادق معادلات دنیا را تغییر داد عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: آنچه مهم است این است که درساعات معین و با اعلام قبلی و جلوی چشم همه عالم، هزاران موشک و پهباد متوجه یک مرکز فتنه و آشوب انگیزی شد که معادلات دنیا را تغییر داد.


عملیات وعده صادق مبتنی بر ۶۰ سال نهضت امام و مجاهدت ملت بود عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این عملیات یک شبه ایجاد نشد گفت: عملیات وعده صادق مبتنی بر ۶۰ سال نهضت امام و مجاهدت ملت و ریشه درتاریخ ایران و نقش ممتاز رهبری و فرماندهی نیرو‌های مسلح و سپاه بود که همه دنیا در برابر آن عظیم کردند.


 آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: درکنار اینها علما، دانشمندان و دانشگاهیان متعهد ما نقش بسیار بزرگ داشتند. امام جمعه میبد گفت: ما مردمی هستیم که وقتی ازجنگ بیرون آمدیم سلاحی و امکانات لجستیکی نداشتیم و سپاه مقتدر و نیرو‌های مسلح و ارتش ما درکنار دانشگاهیان و دانشمندان و افکار قوی و نوابغ علمی و فناوری، پیشرفت‌های عظیمی را رقم زدند.


 با درآمیختگی علم و اراده و فرماندهی می‌توان اقتدار آفرید خطیب جمعه میبد افزود: با درآمیختگی علم، دانش، فناروری و با اراده، ایمان، فرماندهی و مدیریت نیرو‌های مسلح و فراندهی کل قوا می‌توان اقتدار بزرگی آفرید و معادلات را درمنطقه و جهان تغییر داد. 


مدیرحوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: ازهمه مهمتر، اسلام، شهدا، پیشگامان انقلاب، نظام اسلامی و سیل خروشان ملت بزرگ ایران، سهامداران اصلی این افتخارات هستند و این نشان دهنده آن است که اگر علم، دانش، اراده، عزم و برنامه ریزی درست به کارگرفته شود؛ درهمه میدان‌ها می‌توان معجره‌های بزرگی آفرید؛ بنابراین حل مشکلات و غلبه بر دشواری‌های امروز درهمه قلمرو‌ها به عزم، اراده، ایمان واتکا برخداوند و مدیریت و برنامه ریزی دارد. 


معلمان پرچمداران تربیت نسل جدیدند آیت الله اعرافی با تبریک روز و هفته معلم به همه معلمان، مربیان و مدیران گفت: معلمان پرچمداران تربیت و مسئولان مهم برای تربیت نسل نوجوان هستند یک سخن صحیح یا ناصحیح معلم سرنوشت فرد را رقم می‌زند امام جمعه میبد با بیان اینکه معلمان و مدیران و مربیان و دستگاه فرهنگ و آموزش و پرورش، نقش رسالت سنگین و نقش بی بدیلی برعهده دارند گفت:هر کلام، سخن، رفتار و تعامل شما با فرزندان این ملت و با کودکان و نوجوانان و جوانان این مردم، گاهی آثار ماندگار تا آخر عمرشان دارد و چه بسا یک سخن صحیح یا ناصحیح سرنوشت فرد را رقم می‌زند. تمام آینده فرزندان ملت دردستان با کفایت معلمان و برنامه ریزان آموزش و پرورش است.


خطیب جمعه میبد با اشاره به مسائل اخیر هم گفت: در مسال اخیر هم بایدگفت ما درکار استان، پیشرفت را در هرجای استان مطلوب می‌دانیم، اما باید عدالت را هم مهم شمرد و مسائلی که مطرح است با رئیس جمهور و دستگاه‌های ذی ربط صبحت کردیم و این مسائل هم پیش خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • انتقاد شدید عباس آخوندی از ساخت و ساز در پارک لاله
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • عملیات وعده صادق دشمنان را مرعوب و دوستان را مسرور کرد
  • تکلیف سقوط یک تیم امروز قطعی می‌شود!
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • گلایه متقاضیان سرای خودرو از تاخیر در پلاک گذاری کامیونت‌ها
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • درخواست اجرایی شدن معافیت تولیدکنندگان از پرداخت ارزش افزوده در منطقه آزاد ارس