Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@04:58:02 GMT

گلایه‌ و تقاضای عثمان محمد پرست

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۱۹۸۷۵

گلایه‌ و تقاضای عثمان محمد پرست

عثمان محمدپرست گفت: موسیقی حرام نیست و هر کس بگوید موسیقی حرام است آگاه نیست و دروغ گفته است. شعرهایی از حافظ، سعدی، مولانا و جامی و ... در موسیقی خوانده می شود پس کجای این موسیقی حرام است؟

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی هفته موسیقی خراسان، این دوتار نواز خراسانی در جریان تجلیلش که در مراسم اختتامیه هفته موسیقی خراسان برگزار شد، ادامه داد: شعرهایی در وصف حضرت محمد(ص)، حضرت علی(ع) و امام رضا (ع) خوانده می‌شود آیا این موسیقی حرام است؟ به جوان‌ها می‌گویم باور نکنید که می‌گویند موسیقی حرام است بلکه بسیار حلال است و شما به کارتان ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدپرست بیان کرد: من خدمتگذار همه هستم و توانستم در این مملکت موسیقی را پخش کنم و تا به امروز در ساخت ۹۲۰ مدرسه شریک باشم. من بسیار از ارشاد محبت دیدم  اما ناراحتم چرا که در همه سال‌های عمرم کسی به من نگفت دوتار بزن. کسی از من تشکر نکردند به غیر از این چند سال اخیر که مراسم‌هایی برایم برگزار کردند.

این هنرمند موسیقی نواحی اضافه کرد: من تقاضای حمایت دارم نه برای خودم که در آستانه ۹۰ سالگی هستم بلکه  برای هنرمندان جدیدی که در کشور فعالیت می‌کنند. من توقع محبت دارم و از مسئولین می‌خواهم هنر و هنرمندان را حمایت کنند.

همچنین در این مراسم که شامگاه ۱۸ اسفندماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، سید محمد مجتبی حسینی ـ معاون امور هنری وزارت ارشاد ـ در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: موسیقی آیینی و نواحی ما شناسنامه شنیداری امت بزرگی است که در طول تاریخ مانند دوی امدادی دست به دست هم داده  و تا به امروز خودش را رسانده است. همانند همان قطعه نوایی که به قدردانی وزیر هنردان تاریخ ما در ابتدای قرن دهم امیرعلی شیر نوایی شکل گرفت و دو قرن بعد با شعر صفای اصفهانی همراه شد و آهسته آهسته در دستان خنیاگران این سرزمین نشسته و تا به امروز ادامه یافته به طوری که  با گذشت قرن‌ها با شنیدن آن احساس می‌کنیم با پدیده نویی روبرو هستیم.

او ادامه داد: امیدوارم جوانان سرزمین‌مان همیشه جوان بخت و روشن ضمیر به حفظ آداب و رسوم سرزمینشان کمر همت گمارند چرا که این جوانان برآمده از همین سنت هستند و فعالیتشان تا روزی که خورشید بر این سرزمین می‌تابد ادامه خواهد داشت.

در بخش دیگری از این مراسم علی جلالیان ـ رئیس هیات مدیره یک موسسه فرهنگی هنری و برگزار کننده هفته موسیقی خراسان ـ اظهار کرد: هدف ما برگزاری هفته فرهنگی و موسیقی خراسان با حضور هفت گروه موسیقی بومی بود اما متاسفانه علی رغم حمایت‌های آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای حسینی معاون و آقای طالبی مدیرکل دفتر موسیقی داشتند موفق به برگزاری آن نشدیم و اجراهای‌مان به بهار سال آینده موکول شد.

او اضافه کرد: به منظور توجه به کارهای فرهنگی در شهرستانها و توجه به هنر هنرمندان شهرستانی این موسسه را بدون هیچ حمایت دولتی و با بودجه شخصی تاسیس کردیم. نگاه ما در برگزاری برنامه هایمان، اقتصادی نیست چرا که فقط به عشق استادانی چون عثمان محمدپرست و دیگر بزرگان این سرزمین کار می‌کنیم. امروزه نسل جوان ما باید  گنجینه‌های ارزشمند کشورمان را بشناسند چرا که اگر معرفی نشوند موسیقی و فرهنگ سرزمینمان که  اعتبار ما در دنیاست به این نسل معرفی و منتقل نخواهد شد که امیدوارم   با حمایت مسئولین موسیقی بومی جایگاه مناسبت خود را داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۹۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، مراسم بدرقه خنیاگر و نغمه پرداز خراسان شمالی، استاد عیسی قلی پور و مرد بی بدیل هنر، شنبه ١۵ اردیبهشت ١۴٠٣ با حضور گسترده دوستداران به موسیقی مقامی، جامعه هنری در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد، برگزار شد و این هنرمند فقید روی دوش اهالی هنر و مردم هنر دوست خراسان شمالی تشییع و درخانه ابدی اش در قطعه هنرمندان جاوید آرام گرفت.

بر اساس این گزارش، استاد عیسی قلی پور مشهور، پیشکسوت بخشی‌های ترک خراسان شمالی سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد و در کنار پدرش از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، هنرش را در عرصه موسیقی نواحی تکامل بخشید.

عیسی بخشی خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی و بیش از ۶۰ سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود. کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند چیرده دست موسیقی مقامی، دارای درجه یک هنری و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان، ۱۴ اردیبهشت ‌ماه، پس از تحمل یک دوره‌ بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

خبرنگار : متین لنگری

انتهای خبر/

کد خبر: 1229432 برچسب‌ها موسیقی بجنورد

دیگر خبرها

  • دومین حمله مقاومت اسلامی عراق به اراضی اشغالی درکمتر از۲۴ساعت
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • ۵۱۳ زائر حج عمره از فرودگاه مشهد عازم سرزمین وحی شدند
  • گلایه‌های بازیکنان از سرپرست جدید باشگاه استقلال
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • هزار و ۶۰۰ نفر از خراسان جنوبی به حج می روند