Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@03:50:17 GMT

چرا «چغاله‌بادام» ۲۰۰ هزار تومانی ضرر دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۲۳۵۲۴

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی معتقد است، با توجه به طبیعت سرد چغاله بادام مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند موجب عوارضی همچون دل درد، تهوع، اسهال و سردرد شود.

به گزارش ایسنا هانیه ناصری با بیان اینکه چغاله بادام میوه جوان و رشد نکرده و کال بادام است، گفت: در قدیم معتقد بودند این میوه نارس باعث تقویت لثه و ریشه دندان‌ها می‌شود و برای خشکی دهان مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی به وجود کلروفیل بالا در چغاله بادام اشاره کرد و افزود: کلروفیل داخل بدن در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزیم کمک شایانی می‌کند و از آنجا که منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن می‌تواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود.

ناصری تصریح کرد: از سوی دیگر این نوبرانه ترکیبات اسیدی دارد که وجود آن‌ها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده می‌شود، البته باید گفت: این نوبرانه از نظر ویتامین C. کامل نیست و کم کالری بودن آن نیز موجب لاغری نمی‌شود.

وی با اشاره به هضم سنگین چغاله بادام گفت: متاسفانه از آنجا که چغاله بادام با هدف کسب سود بیشتر زودهنگام عرضه می‌شود، بیش از حد کال و نارس بوده و هضم آن نیز بسیار دشوار است.

ناصری تصریح کرد: طبیعت این میوه کال بسیار سرد است، به گونه‌ای که فرد با مصرف بیش از اندازه آن به اصطلاح عامیانه سردی می‌کند و گاهی دچار عوارضی از قبیل: دل‌درد، تهوع، اسهال و سردرد می‌شود.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: اگر چغاله بادام به صورت بهداشتی کمپوت، خورش یا ترشی شود، مصرف متعادل آن می‌تواند تا حدودی مواد مغذی را به بدن برساند.

ناصری یادآور شد: از آنجا که چغاله بادام با پوست مصرف می‌شود، باید حتما در ضدعفونی کردن و شستن آن دقت کرد، زیرا اغلب میوه‌فروشان و فروشندگان دوره‌گرد با آب جوی یا چاه مبادرت به شستن این میوه می‌کنند که می‌تواند عاملی برای بروز بیماری‌های گوارشی به ویژه حصبه که نوعی عفونت باکتریایی است، شود.

وی به تلخ مزه بودن برخی چغاله‌ها اشاره کرد و افزود: چغاله‌هایی که مقداری تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسیدسیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند که مصرف زیاد آن می‌تواند منجر به مسمومیت در مصرف‌کننده شود.

ناصری با اشاره به پایین بودن مواد مغذی در چغاله بادام، گفت: به طور کلی مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوه‌های رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایین‌تری قرار دارد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: رسیده این میوه افراد را در برابر بیماری‌هایی، چون پوکی استخوان، افزایش کلسترول، کم‌خونی و چسبندگی روده‌ها محافظت می‌کند، اما تا وقتی کال است از این ویژگی‌ها برخوردار نیست

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در دیدار با رئیس و معاونان دانشگاه پیام نور استان یزد با بیان اینکه دانشجویان امروز، مدیران فردای کشور هستند، اظهار داشت: با توجه به مسئولیتی که در آینده متوجه این دانشجویان است، به تربیت دانشجویانی خلاق، متفکر، متدین و مسئولیت پذیر نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه خداشناسی و شناخت حق اصلی‌ترین نیاز برای تربیت انسانهاست، عنوان کرد: باید در مدارس و دانشگاه‌ها به خداشناسی و تربیت انسان‌ها توجه جدی‌تری صورت گیرد.

ناصری ادامه داد: باید دانشجویان را از سطحی نگری دور کنیم و با نحوه تدریس، آنها را افرادی عمیق و متفکر بار بیاوریم، این مسئولیتی است که بر عهده دانشگاه هاست و باید خلاقیت را در دانشجویان بارور کنند.

وی افزود: استاد باید دانشجو را وادار به تفکر و اندیشه کند همچنانکه در کتاب خدا نیز بر اندیشه و تفکر تاکید شده و بزرگان دین ما نیز تاکید کرده اند که یک ساعت تفکر از ۷۰ سال عبادت ارزشمندتر است.

امام جمعه یزد تصریح کرد: اگر دانشجو خلاق نباشد، در آینده به مدیر بخشنامه‌ای تبدیل می‌شود همچنانکه امروز نیز می‌بینیم برخی مدیران قدرت حل مسئله ندارند و هر چه به آنها دیکته شود، همان را انجام می‌دهند.

ناصری گفت: اینکه برخی مدیران، نمایندگان مجلس و کارشناسان متوجه برخی فرمایشات رهبری نمی‌شوند، حاصل همین تحصیل و تربیت معیوب است. رهبری سالهاست بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، اما برخی مدیران ما نتوانسته اند هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه دهند.

وی همچنین بر لزوم تقویت قدرت تشخیص در دانشجویان تاکید کرد و افزود: متاسفانه امروز بسیاری از دانشجویان ما قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند.

ناصری با تاکید بر اینکه جوانان و فرزندان این مرز و بوم خلاقیت، استعداد و توانایی بیشتر از جوانان سایر کشور‌ها دارند، اظهار داشت: لازم است شرایط شکوفایی و تبلور این ویژگی‌ها در جوانان ما فراهم شود تا به تولید علم به عنوان دغدغه رهبری بپردازند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان یزد نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در استان یزد دارای ۱۰ مرکز و واحد است، افزود: واحد‌های این دانشگاه در شهر‌های یزد، زارچ، رضوانشهر، میبد، اردکان، تفت، ابرکوه، مهریز، مروست و بافق در سطح استان فعالیت دارند.

حمیدزاده عنوان کرد: در این واحد‌ها در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو به صورت حضوری و مجازی در حال تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 
  • ۱۸ هزار و ۹۱۵ کارگاه فعال در لرستان وجود دارد
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • شهید مطهری (ره) جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود
  • امضای تفاهم‌نامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید