Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر زرگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره ادعایی مبنی بر ورود شیل‌ها برای تسخیر 80 درصد از بازار نفت اظهار داشت: آمریکا  و کانادا در استحصال نفت از شیل‌ها غنی بوده و با استفاده از تکنولوژی که خود صاحب آن هستند تاکنون در این زمینه موفق عمل کرده‌اند، به طوری که وقتی نفت از 100 سیر نزولی را طی کرده و به 35 دلار رسید بخشی از  دلیل آن به منابع نفتی آمریکا بر می‌گردد، آمریکائی‌ها گاهی برای کاهش قیمت نفت اقداماتی از این دست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اعلام عرضه نفت شیل در سطح انبوه جنبه تبلیغاتی دارد، افزود: اظهاراتی از این دست که قرار است نفت شیل به میزان قابل توجه به بازار تزریق شود شاید برای ضربه روسیه باشد و یا اینکه می‌خواهند نفت را قیمت کنونی حفظ کرده و از بالا رفتن بیشتر بهای آن جلوگیری کنند.

این کارشناس اقتصاد سیاسی یادآور شد: این را نیز باید در نظر داشت که برداشت از شیل اویل‌ها طبق آنچه امریکا طی چند سال گذشته اعلام کرده بین 45 تا 50 دلار هزینه در بردارد. ضمن اینکه نفت سنگینی است و هر پالایشگاهی غیر از آمریکا و کانادا که تکنولوژی خاص این نوع نفت را دارند، توان بهره برداری از آن ندارند.  

وی بیان کرد: این نکته را نیز نباید فراموش کرد که در مجموع دنیا به سمت تولید خودروهای برقی می‌رود و خیلی از کشورها تا 2025 ضرب اللاجل تعیین کرده‌اند که از برق به عنوان سوخت اصلی استفاده کنند، بنابراین ما نیز باید به این سمت برویم که نفت را تبدیل به فرآورده و پتروشیمی و تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر کنیم تا بتوانیم بازار صادرات محصولات نفتی را حفظ کنیم.

زرگر ادامه داد: دنیا به سمت استفاده از خودروهای الکترونیکی و جلوگیری از سوخت‌های فسیلی می‌رود، اگر شیل هم به آن اضافه شود، کشورهایی مثل ایران و دیگر تولیدکنندگان نفت متعارف لاجرم باید تکنولوژی‌هایی را داشته باشند که نفت را تبدیل به فرآورده‌های پرتقاضا کرده و یا خود را برای استفاده از انرژی‌های غیر فسیلی و به صرفه‌تر تجهیز کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: با تمام این تفاسیر باید گفت که در حال حاضر اوپکی‌ها و غیر اوپکی‌های تولیدکننده نفت متعارف برای عرضه نفت متناسب با تقاضا هماهنگی دارند زیرا منافع شان در این است، به این ترتیب و با توجه به میزان عرضه نه شاهد سیر سراشیبی قیمت نفت هستیم و نه اینکه قیمت‌ها به قدری بالا می‌رود که شیل‌ها صرفه اقتصادی پیدا کنند.

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۵۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس، روسیه را به دور زدن تحریم‌های غرب متهم کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، کامرون دوشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه آی تی وی انگلیس خواهان جلوگیری از «صادرات اقلام تحریمی و تقویت ماشین جنگی روسیه» است.

صادرات شماری از کالاهای غربی از جمله از آلمان، فرانسه، ایتالیا و انگلیس به کشورهای آسیای مرکزی همچون قرقیزستان، ازبکستان و قزاقستان افزایش یافته است. غربی‌ها معتقدند که کالاهای تحریمی از جمله اقلام دارای کارکرد دوگانه از این کشورها به روسیه می‌رود.

اسکای نیوز گزارش داد که صادرات انگلیس به قرقیزستان هزار و ۱۰۰ درصد افزایش یافته است که تجهیزات پهپاد و ماشین‌آلات سنگین از جمله کالاهای صادراتی به قرقیزستان است.

کامرون اظهار کرد که انگلیس مخالفت تعاملات تجاری روسیه و قرقیزستان نیست اما با دولت قرقیزستان برای جلوگیری از تضعیف نظام تحریمی غرب علیه روسیه همکاری می‌کند.

روزنامه وال استریت ژورنال اسفند ماه در گزارشی در مورد ناکارآمد بودن تحریم‌های غرب علیه مسکو مدعی شد که کوادکوپتر، هلی‌شات و تراشه‌های ساخت آمریکا به نحو فزاینده‌ای از مبدأ چین و از طریق مسیرهای تجاری آسیای مرکزی به روسیه سرازیر می‌شوند.

این روزنامه آمریکایی مدعی شد که علیرغم تلاش های آمریکا و اتحادیه اروپا، کالاهای دومنظوره ممنوعه که قابلیت مصرف در حوزه نظامی دارند و اغلب آنها در چین تولید می‌شوند، از طریق قزاقستان و قرقیزستان وارد روسیه می‌شوند.

به نوشته این رسانه، برخی از این کالاها تولید شرکت های آمریکایی هستند و این موسسات اعلام کرده اند که بدون اجازه آنها این اقلام به روسیه صادر شده است.

دیگر خبرها

  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • طرح مسطورا زمینه تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین است
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • انگلیس، روسیه را به دور زدن تحریم‌های غرب متهم کرد
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی