Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - مدیر کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان فارس بر لزوم اقتصادی کردن طرح‌های مدیریت منابع طبیعی با مشارکت مرتعداران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی فارس مهرزاد بوستانی در گردهمایی ناظرین نظام مهندسی، انجمن صنفی مرتعداران صندوق سرمایه گذاری و تعاونی های فراگیر منابع طبیعی با اشاره به نامگذاری هفته‌ی منابع طبیعی امسال با عنوان "منابع طبیعی با مردم و برای مردم " به نقش تاثیر گذار تشکلهای مردمی در حفظ، توسعه و احیای عرصه های منابع طبیعی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سرمایه های اصلی منابع طبیعی مردم و مشارکت آنان دراجرای طرح ها است، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده تاکنون برای ۲ میلون و ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی فارس طرح مرتعداری تهیه و نظارت بر اجرای این طرح ها  نیز در حال انجام است .

بوستانی از بکارگیری نیروهای کارشناس ناظر بر طرحهای مرتعداری در استان با هدف اصلاح و احیای مراتع خبر داد و گفت:خوشبختانه استان فارس یکی از استانهای پیشرو در این برنامه است و این اقدام بهترین و مطمئن ترین راه برای تحقق مدیریت اصولی بر مراتع است.

وی بر ضرورت اصلاح و بازنگری طرح های مدیریت منابع طبیعی تاکید کرد و افزود: بیشتر طرح های مرتعداری تهیه شده بدلایلی از جمله وضعیت معیشتی نامناسب دامداران و اقتصادی نبودن طرح ها و بدنبال آن عدم سود آوری برای مرتعداران فاقد موفقیت لازم بوده اند که لازم است با انجام بازنگری در طرح های گذشته و شناسایی نقاط ضعف و قوت آنها آسیب شناسی لازم در این خصوص انجام شود.

وی با اشاره به سیاست‌های جدید سازمان جنگلها طی سالیان اخیر مبنی بر لزوم مشارکت مردمی و جوامع محلی دراجرای طرح های منابع طبیعی بویژه مرتعداری ،برتوجه به دانش بومی و نیز دانش نظری-علمی و فنی در تحقق اهداف این طرح ها تاکید کرد.

بوستانی اقتصادی کردن طرح های مدیریت منایع طبیعی را عامل اصلی موفقیت آنها عنوان و خاطرنشان کرد:با مشارکت فعال مرتعداران در طرح های مختلف منابع طبیعی از جمله کشت گیاهان دارویی و گونه های جنگلی و بومی در مناطق سازگار، انجام فعالیتهای حفاظتی در جنگل، بیابان و مشارکت در انجام طرح های آبخیزداری علاوه برتقویت انگیزه و جلب مشارکت آنان بسیاری از مشکلات نیز حل و فصل خواهد شد.

مدیر کل منابع طبیعی فارس با اشاره به فعالیت چهار هزار و ۲۰۰ نفر عضو تعاونی های فراگیر در این استان، ابراز امیدواری کرد که با جلب مشارکت مجریان و بهره برداران و همکاری ناظرین طرح های مرتعداری بتوان در جهت بهبود مدیریت منابع طبیعی استان تلاش بیشتری کرد .

رئیس اداره امور مراتع منابع طبیعی فارس نیز گفت: تجربه نشان داده است عامل نظارت بعنوان یکی از عوامل موثر در اجرای صحیح طرحهای مرتعداری شناخته شده است.

محمد صالحی افزود:در حال حاضر حدود ۶۵ نفر کارشناس در سطح استان عهده دار امر نظارت بر طرحهای مرتعداری هستند؛ این نیروها برای فعالیت در بخش های مختلف مرتعداری، آبخیزداری، استعداد یابی، بیابانزدایی و غیره آموزش‌های لازم را کسب کرده اند.

وی همچنین با تاکید بر استفاده ازپتانسیل و ظرفیتهای علمی کارشناسان ناظر بخش خصوصی و اعضای نظام مهندسی در راستای نظارت برطرح های منابع طبیعی گفت: با این اقدام می توان برای پویایی طرح ها، سیاست گذاریهای کلان و نیزبدنه تشکیلاتی هیات مدیره و تعاونی های فراگیرمنابع طبیعی استان با مشارکت مردم و مرتعداران گام های بلندی برداشت .

رئیس صندوق سرمایه گذاری منابع طبیعی فارس هم در این نشست ضمن تشریح فعالیتها و اقدامات انجام شده در راستای تقویت بنیه مالی تعاونی ها ی فراگیر منابع طبیعی در استان گفت: عوامل اصلی و تاثیرگذار در عدم اجرای صحیح طرحهای مرتعداری، ضعف در آموزش مجریان و بهره برداران و این مهم مستلزم افزایش آگاهی و بینش بهره برداران و مجریان و همچنین نظارت دقیق بر اجرای آنان است.

شاه امیری ادامه داد: شرط اقتصادی کردن طرح‌های منابع طبیعی و تعاونی ها تنها فعالیت در بخش دام و مرتع نیست، بلکه باید از ظرفیت های دیگری از جمله حوزه گیاهان دارویی، صنعتی و گلخانه ها برای اقتصادی کردن تعاونی ها استفاده کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۶۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شکری عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران از اجرای طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند خبر داد و اظهار کرد: این طرح به منظور ترویج فرهنگ درخت‌کاری‌اجرا شده است.

وی گفت: با هدف تحقق تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پویش ایران سرسبز - ایران قوی و طرح کاشت یک میلیارد درخت به مدت چهار سال، «طرح هر مدرسه یک نهالستان» برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی سطح شهرستان دماوند در حال اجراست.

شکری افزود: در همین راستا کارگاه آموزشی یک روزه مدرسه ابتدایی خواهران بابایی دماوند در نهالستان و ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی شمس منابع طبیعی شهرستان دماوند برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دماوند عوان کرد: در این برنامه کارشناسان واحد جنگل اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند در مورد اهمیت درختکاری، حفظ طبیعت، نحوه کاشت بذر و نگهداری و مراقبت از آن را به دانش‌آموزان آموزش دادند.

شکری تصریح کرد: همچنین در این برنامه جهت دریافت کارت همیار طبیعت از دانش‌آموزان دعوت به عمل آمد تا با تحویل مدارک شناسایی به واحد آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند مراجعه و ثبت‌نام کنند.

کد خبر 6097471

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی