Web Analytics Made Easy - Statcounter


مدیر گروه حمل و نقل مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه علم و صنعت گفت: فاینانس های اخیر وزارت راه و شهرسازی در حوزه زیرساخت های ریلی به افزایش بدهی های دولت منجر خواهد شد.

سیدمیثم لاجوردی در گفت وگو با امتداد نیوز با اشاره به برگزاری مراسم امضای قرارداد ساخت راه‌آهن شیراز ـ بوشهر طی روزهای اخیر با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیران وزارت راه و نمایندگان شرکت چینی گفت: در این مراسم مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور، توسعه شبکه ریلی کشور را از اولویت‌های دولت اعلام کرد که برای تکمیل پروژه های ریلی باید تأمین اعتبار از منابع خارجی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به در اولویت قرار گرفتن ۷ پروژه در برنامه تأمین مالی خارجی وزارت راه برای احداث ۲ هزار و ۲۷۰ کیلومتر ریل جدید، افزود: شرکت ساخت و توسعه در حال دستیابی به توافق با فاینانسور خارجی برای تأمین مالی این ۷ پروژه با هزینه ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرگروه حمل و نقل مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه علم و صنعت، پروژه های دارای مجوز فاینانس خارجی را یادآور شد و گفت: این ۷ پروژه شامل خط آهن شیرازـ بوشهر، رشت ـ آستارا، کرمانشاه ـ خسروی، میانه ـ تبریز، همدان ـ سنندج، گرگان ـ مشهد و میانه ـ اردبیل می شود.

این کارشناس ارشد صنعت ریلی ادامه داد: علاوه بر موارد فوق ۵ پروژه «فاینانس ۹۰۰ میلیون دلاری هندی ها برای اتصال ریلی چابهار به زاهدان»، «فاینانس ۲.۶ میلیارد یوریی احداث خط سریع السیر تهران ـ قم ـ اصفهان»، «فاینانس ۱.۲ میلیارد دلاری ایتالیایی ها برای احداث راه آهن سریع السیر قم ـ اراک»، «فاینانس ۱.۵ میلیارد دلاری چینی ها برای برقی سازی راه آهن تهران ـ مشهد» و «فاینانس ۱.۲ میلیارد یورویی روس ها برای برقی سازی راه آهن گرمسار- اینچه برون» را نیز باید به لیست فاینانس های خارجی برای توسعه شبکه ریلی اضافه کرد.

لاجوردی تصریح کرد: ۱۲ پروژه زیرساختی ریلی مذکور تنها بخشی از تامین مالی خارجی­ها برای پروژه های زیرساختی کشور است که به منظور توسعه شبکه ریلی در نظر گرفته شده است، به این تعداد می توان ۵ تا ۶ قرار داد بزرگ تامین ناوگان ریلی را هم اضافه کرد.

وی تأکید کرد: حتی اگر از لزوم توسعه شبکه ریلی یا لزوم افزایش بهره وری شبکه موجود هم صرف نظر کنیم، سؤالی که به وجود می آید این است که آیا اخذ این حجم از وام های خارجی به اسم سرمایه گذاری، بهترین و تنهاترین راهکار برای تامین مالی پروژه های زیرساختی کشور است؟

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: حجم نقدینگی کشور در سال ۹۶ به حدود هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس می توان ادعا کرد منابع لازم برای ساخت و توسعه شبکه ریلی در داخل موجود است اما به دلیل ساختارهای غلط اقتصادی، هدایت نقدینگی به درستی مدیریت نشده و از این ظرفیت برای توسعه زیرساخت های اساسی کشور استفاده نشده است.

لاجوردی ادامه داد: نتیجه این سوء مدیریت، انتخاب ساده ترین روش برای تأمین مالی و دریافت وام های ارزی است که لزوما بهترین روش نیست و آفات متعددی از جمله وابستگی کشور به کشورهای توسعه یافته، افزایش حجم بدهی های خارجی در سال های آینده، فرصت سوزی در ایجاد اشتغال و عدم استفاده کامل از صنایع و منابع داخلی خواهد بود.

true برچسب ها : حمل و نقل ریلی رشد نقدینگی سید میثم لاجوردی فاینانس مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه علم و صنعت true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست

سعید تابش‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی بسکتبال در جلسه پایانی کمیته فنی فدراسیون مشخص شدند، اظهار کرد: جلسه‌ای ۵ ساعته برگزار کردیم و دستور جلسه بررسی گزینه‌هایی بود که فدراسیون به کمیته فنی ارائه کرده بود. ۵ گزینه خارجی و ۴ گزینه داخلی مطرح شده بودند، قرار بر این شد تا بررسی دقیقی صورت بگیرد و دید از میان گزینه‌های خارجی کدامیک به سیاست‌های فدراسیون نزدیک هستند. روی گزینه‌های داخلی هم آنهایی که در خط مشی فدراسیون و برنامه‌های آن قرار دارند.

صحبت‌های ابتدایی را با گزینه‌های خارجی انجام دادیم

وی ادامه داد: از میان سرمربیان خارجی از بین ۵ گزینه به ۲ گزینه و از میان گزینه‌های داخلی نیز ۲ گزینه را انتخاب کردیم. هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال که قراردادشان به پایان رسیده بود یکی از گزینه‌ها بودند که در انتخاب گزینه‌هایی نهایی رأی نیاورد. «مارکو راموندینو» مربی ۴۳ ساله ایتالیایی و «رادوان تریفانوویچ» مربی ۵۴ ساله اسلوونیایی گزینه‌های خارجی فدراسیون هستند. از قبل با این دو مربی صحبت‌های ابتدایی انجام شده و تمایل خود را برای هدایت تیم ملی بسکتبال ایران اعلام کردند. از اینجا به بعد صحبت‌ها با آنها روند جدی‌تری به خود می‌گیرد. قطعاً هر دو طرف شرایط و خواسته‌هایی دارند که در مذاکرات مطرح خواهند کرد.  

روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم 

تابش‌نیا خاطرنشان کرد: مارکو راموندینو بیشتر در رده‌های پایه سرمربیگری کرده و به صورت تخصصی روی ارتقای فنی بازیکنان نوجوان و جوان فعالیت داشته، در حال حاضر هم سرمربی تیم ملی زیر ۲۱ سال ایتالیاست. خیلی هم موفق عمل کرده و یکی از دلایلی که روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم این است که تیم ملی بسکتبال در آستانه پوست اندازی است و نیاز به تغییر نسل حس می‌شود. هدف درازمدتی داریم که با بازیکنان جوان باید به آن برسیم و اتفاق نظر روی او ایجاد شد که می‌تواند منجر به انتخاب وی شود. رادوان تریفانوویچ در حال حاضر کمک مربی تیم ملی اسلوونی است. در رزومه او سرمربیگری تیم ملی اسلوونی، تیم‌های ملی پایه و باشگاهی اسلوونی و همچنین رقابت‌های یورولیگ دیده می‌شود. قرار بر این است که اگر توافقی صورت گرفت با یک از این دو گزینه خارجی باشد.

اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست

سخنگوی کمیته فنی افزود: دو گزینه ایرانی هم با توجه به اینکه در مرحله حساسی هستیم و می‌تواند بر روند لیگ برتر تأثیر منفی داشته باشد، نام آنها مطرح نمی‌شود. اعلام نام آنها لیگ را به چالش می‌کشد و قرار بر این است بعد از اتمام مسابقات لیگ برتر با آنها مذاکره انجام می‌شود. در همین راستا مذاکره با مربیان خارجی هم ادامه دارد و فدراسیون بسکتبال از میان آنها گزینه نهایی را انتخاب می‌کند. هیچ اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست بلکه فدراسیون بسکتبال با سرمربی موردنظر اهداف خود به توافق می‌رسد و گزینه‌ای که بتواند تیم ملی را به نتایج و موفقیت‌هایی برساند که رضایت هواداران را به همراه دارد.

احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است

وی در مورد اینکه یکی از ۲ گزینه داخلی مهران شاهین طبع است و به دلیل تجربیات ارزنده‌ای که در عرصه مربیگری دارد احتمال آنکه گزینه نهایی شود و یک بار دیگر سرمربی تیم ملی بسکتبال نام بگیرد؛ تصریح کرد: احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است و اینکه گزینه‌هایی که از آنها نام برده می‌شود برای جامعه بسکتبال ایجاد سوال کند ولی برای صحبت با گزینه‌های داخلی مانند مهران شاهین طبع و چند گزینه دیگر، متأسفانه یا خوشبختانه نداریم. منتهی مراتب اینکه بگوییم صرفاً شاهین طبع گزینه سرمربیگری است، نه چنین نیست. در کل با صحبت‌هایی که با فدراسیون کردیم برای جلوگیری از ایجاد چالش در لیگ برتر بسکتبال پس از اتمام مسابقات، دو گزینه داخلی اعلام می‌شوند. نمی‌خواهیم مردم به گمانه‌زنی بیفتند و در نهایت فردی شود که گزینه نیست.

فدراسیون یکی از ۴ گزینه را انتخاب می‌کند

تابش‌نیا در مورد اینکه اولویت کمیته فنی و فدراسیون بسکتبال سرمربی داخلی است یا خارجی، عنوان کرد: اولویت کمیته فنی بر این است که چه نتیجه‌ای و با چه کسی این نتیجه را بگیریم. برای همین دو گزینه خارجی عنوان شدند تا فرصت انتخاب سرمربی خارجی را از دست بدهیم. ممکن است در شرایطی قرار بگیریم و به این نتیجه برسیم که با سرمربی خارجی کار کنیم. ۴ گزینه‌ای که به فدراسیون ابلاغ کردیم، می‌توانند در خط مشی فدراسیون باشند و دلیل آن این است که با هر کدام از آنها توافق حاصل شود این توانایی را دارد که خواسته‌های فدراسیون را در تیم ملی اجرایی کند. احتمال صددرصد را نمی‌توانیم بگذاریم که سرمربی تیم ملی از میان این ۴ نفر انتخاب می‌شود، اما اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ ندهد فدراسیون یکی از آنها را انتخاب می‌کند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد