Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@03:26:56 GMT

علت تناقض رفتاری مقابل اروپا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۳۰۲۶۷

علت تناقض رفتاری مقابل اروپا چیست؟

نبود تحرک و پویایی لازم در۶۰ روزی که از تعیین ضرب‌الاجل ترامپ گذشته می‌تواند نهایتاً به پذیرش شروط چهارگانه رئیس‌جمهور امریکا توسط ایران منتهی شود.

روزنامه جوان؛ محمد اسماعیلی: فقدان یک ثبات سیاسی پایدار، گمشده دستگاه سیاست خارجه در مواجهه با امریکا و به‌خصوص اروپا در دوران پسابرجام می‌باشد، به طوری که شش ماه بعد از روی کارآمدن ترامپ از اعتراف به نقض برجام توسط امریکا ابا داشت و از سوی دیگر طی ۳۳ ماه گذشته عملکرد اروپا را رضایت‌بخش و ناگهان در هفته گذشته مدعی نقض برجام از سوی اروپایی‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مقابل رفتار امریکا، اروپایی‌ها در مواجهه با پرونده هسته‌ای از عناصری «منسجم، حساب شده و یکسان» سود می‌برند مبنی برعدم اجرای تعهدات، موضع واحد و یکسان در معرفی ایران به عنوان ناقض برجام و تلاش همگون برای افزودن ضمیمه به متن اصلی برجام که همگی نشان‌دهنده اشتراک منافع قبل و بعد از برجام است.

در یک نمونه رفتار دستگاه دیپلماسی در مواجهه با اروپایی‌ها فاقد انسجام و همگونی بوده تا جایی که بعد از ۳۳ ماه اظهار رضایت درباره رویکرد اروپا در قبال برجام، محمدجواد ظریف به یکباره و برای نخستین بار می‌گوید:

«در حال حاضر دو گروه برجام را نقض کرده‌اند؛ امریکایی‌ها و اروپایی‌ها. امریکایی‌ها به دلیل سیاست‌های واشنگتن و اروپایی‌ها به دلیل سیاست‌های امریکا».

اظهارات وزیر خارجه در حالی است که نقش مخرب ضدایرانی اروپا تنها به چند هفته اخیر محدود نیست و پیشینه‌ای طولانی دارد؛ حداقل از سال ۹۲ تاکنون سه کشور اروپایی بار‌ها تنظیم توافق هسته‌ای را به دلیل امتیازگیری بیشتر از طرف ایرانی به تعویق می‌اندازند، از روز امضای برجام تاکنون تعهدات دهگانه خود را عملیاتی نکرده، ایران را به دلیل آزمایش‌های موشکی ناقض برجام- قطعنامه ۲۲۳۱ معرفی کرده‌اند و اخیراً خواهان تحقق شروط چهارگانه ترامپ در برجام می‌شوند.

اظهارت ظریف در حالی است که مقامات ارشد دولت بار‌ها از رویکرد اروپا اظهار رضایت مطلق کرده‌اند. رئیس‌جمهور کشورمان تابستان امسال در دیدار با موگرینی در تهران می‌گوید: «اتحادیه اروپا در اجرای توافق برجام نقش مؤثری ایفا کرد و تاکنون نیز برای حفظ برجام به‌رغم کارشکنی‌هایی که امریکایی‌ها دارند، مواضع قابل قبولی داشته است.»

ناقض معرفی کردن اروپا در برجام توسط ظریف ناظر به تعهدات دهگانه اروپایی‌ها در پیوست دو توافق هسته‌ای است که در صورت اجرایی شدن بخش مهمی از تحریم‌های ضدایرانی خنثی خواهد شد، چراکه از «امور مالی، بانکی و بیمه»، «بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی»، «طلا، سایر فلزات گرانبها، اسکناس و سکه» و «بخش‌های کشتیرانی، کشتی‌سازی و حمل و نقل» را شامل می‌شود.

به راستی چرا وزیر خارجه با تأخیری ۳۳ ماهه اروپا را ناقض برجام معرفی می‌کند؟ در حالی که «اروپایی‌ها مستمراً در ۳۳ ماه گذشته خود برجام را نقض»، «در مقابل نقض برجام توسط امریکا سکوت» و «بار‌ها ایران را متهم به نقض روح برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ کرده‌اند». اگر دستگاه دیپلماسی از نقض برجام توسط اروپا گلایه دارد چرا تاکنون در قالب کمیسیون مشترک آن را دنبال نکرده یا در قالب ایجاد رویه‌های حقوقی بدان نپرداخته است؟ چرا سیاست «ابراز رضایت مطلق از اروپا» به یکباره جای خود را به «ناقض معرفی کردن اروپا در برجام» داده است و آیا این چرخش ناگهانی یک شوی تبلیغاتی با مقاصد فراهسته‌ای به دنبال دارد؟

نباید صرف «تشکیل کمیته اصلاح برجام» توسط اروپا و همراهی با امریکا برای ضمیمه‌دار کردن برجام را علت رفتار امروز ظریف دانست، چراکه هیچ‌گاه طرف ایرانی در مقابل رفتار یکدست اروپایی‌ها که با محوریت «حمایت از نقض برجام توسط امریکا و معرفی کردن ایران به عنوان ناقض روح برجام» است، معترض نبوده است. مهم‌تر اینکه یک روز قبل از تعیین ضرب‌الاجل ۱۲۰ روزه توسط ترامپ محمدجواد ظریف در شهر وین با مقامات ارشد اروپایی دیدار داشته و تنها یک هفته پس از این دیدار مقامات اروپایی در اظهاراتی تأمل‌برانگیز از تن دادن به کمیسیون اصلاح برجام با حضور امریکا سخن به میان می‌آورند و از آن روز تاکنون وزیر خارجه کشورمان به اظهارات شفاهی و نه حقوقی و مکتوب در این باره بسنده کرده است.

این انتظار معقول وجود دارد که وزیر خارجه کشورمان در بیانیه‌ای رسمی، اقدام مشترک اروپا- امریکا در تشکیل کمیسیون اصلاح برجام را خلاف متن و روح برجام عنوان کند و رسماً به رئیس سازمان انرژی اتمی، دبیرکل مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل نامه‌نگاری رسمی کند.

وزیر امور خارجه حتی باید در ۶۰ روز بعد از تعیین ضرب‌الاجل توسط ترامپ چنانچه نسبت به تشکیل کمیسیون برجام توسط اروپاامریکا معترض بود با وزرای چین و روسیه نیز نامه‌نگاری رسمی را آغاز می‌کرد تا رویه‌ای حقوقی را برای مقابله با محور امریکایی- اروپایی صورت می‌داد.

مخالفت‌های شفاهی با اروپا تنها می‌تواند به کاهش انتقادات جامعه به نوع دیپلماسی دولت و بسترسازی سیاسی – اجتماعی برای اهداف فراهسته‌ای باشد و جای خالی پیگیری‌های حقوقی (و نه تریبونی) در این میان به شدت احساس می‌شود. نبود تحرک و پویایی لازم در ۶۰ روزی که از تعیین ضرب‌الاجل ترامپ گذشته می‌تواند نهایتاً به پذیرش شروط چهارگانه رئیس‌جمهور امریکا توسط ایران منتهی شود، چراکه برداشت طرف غربی از عدم ثبات رفتاری دستگاه خارجه در مواجهه با نقض برجام حداقل توسط اروپا آن است که ایران به هر قیمت ممکن خواهان حفظ برجام است، ولو با اعمال نیمی از شروط چهارگانه ترامپ!

دولت در ۶۰ روز نخست می‌توانست تهدید به قطع واردات از کشور‌های اروپایی، ملغی کردن اجرای قرارداد‌های مربوط به حوزه حمل و نقل هوایی و متوقف کردن برخی از تعهدات مندرج در برجام نظیرعدم سوخت‌رسانی به سانتریفیوژ‌ها و عدم استفاده از سانتریفیوژ‌های ir۸ نماید، چنین اقداماتی صورت نگرفته تا توقع داشته باشیم طرف‌های اروپایی – امریکایی از موضع خود عدول کنند.

نیمی از ضرب‌الاجل ۱۲۰ روزه ترامپ گذشته و قریب به ۶۰ روز دیگر (تا ۲۳ اردیبهشت) و پایان ضرب‌الاجل باقی است و چنانچه رویه دستگاه دیپلماسی تغییر ماهوی نداشته و از عدم ثبات رنج ببرد، قطعاً رئیس‌جمهور امریکا در برجام باقی خواهد ماند و دلیل این ابقا با توجه به آنچه گفته شد مشهود است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003K8Y

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریسن: امیدواریم توماس توخل بایرن مونیخ را با جام اروپایی ترک کند

توماس توخل به طور قطع بایرن مونیخ را ترک خواهد کرد. 

طرفداری | مدیرعامل بایرن مونیخ جدایی توماس توخل را قطعی می‌داند. 

پس از بهبود نتایج و وضعیت حاکم در بایرن مونیخ طی هفته‌های اخیر، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر احتمال ادامه همکاری این باشگاه با توماس توخل مطرح شد. در واقع طرفین ماه‌های گذشته تنها به صورت شفاهی برای جدایی به توافق رسیده بودند و فقدان گزینه مناسب باعث شد ایده حفظ توخل مطرح شود. با وجود ابراز علاقه چندی از مدیران باواریایی‌ها، چهره‌های کلیدی آلیانتس آرنا با این ایده مخالفت کردند. یان کریستین دریسن، مدیرعامل بایرن مونیخ در مورد وضعیت سرمربی 50 ساله گفت:

تصمیم قطع همکاری زودهنگام با توماس توخل اشتباه نبود. در آن زمان شرایط متفاوتی حاکم بود و اکنون نیز وضعیت متفاوتی وجود دارد. ما بر اساس شرایط متفاوتی این تصمیمی را گرفتیم. هدف واضح ما در این لحظه رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا است. امیدواریم تیم با توماس توخل قهرمان اروپا شود. همه ما خوشحال خواهیم شد که با جام لیگ قهرمانان راه‌مان را از توخل جدا کنیم.

گفتنی است شب گذشته هربرت هاینر تایید کرد مذاکرات بایرن مونیخ با رالف رانگنیک در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد. ممکن است طرفین طی چند روز آینده به صورت رسمی به توافق نهایی دست یابند. توماس توخل نیز لیگ برتر انگلیس را به عنوان اولویت خود در بازگشت به فوتبال انتخاب کرده است. 

از دست ندهید ????????????????????????

تونی کروس: پاس گلم جلوی بایرن خیلی خاص نبود شاهکار کارلتو؛ بازهم شکست‌ناپذیری مقابل بایرن بزرگترین بازیکنان ناکام تاریخ لیگ قهرمانان یحیی شکایت کند 5 میلیارد تومان جریمه می‌گیرد

دیگر خبرها

  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • دریسن: امیدواریم توماس توخل بایرن مونیخ را با جام اروپایی ترک کند
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت