Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید می‌کند که می‌توان با پرهیز از ورود به حریم شهر آنرا توسعه داد اما ضرورتی به ایجاد منطقه آزاد در مساحتی ۳۵هزار هکتاری نیست.به گزارش بلاغ، مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی کارشناسی به بررسی «لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری- صنعتی»، «چالش‌های ناشی از وسعت این مناطق» و نیز «بررسی اجمالی نقشه‌های پیوسته این لایحه» پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سلسله گزارشات پیش رو هر یک از مناطق آزاد پیشنهادی جاسک، اردبیل، اینچه‌برون، بانه - مریوان، بوشهر، سیستان، مهران و قصر شیرین به صورت جداگانه مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

به اعتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس وجود نقاط جمعیتی شهری و روستایی در محدوده مناطق آزاد فعلی، موجب انحراف سازمان‌های مناطق از اهداف اصلی خود و تمرکز مدیران این مناطق به امور شهری و روستایی شده و این مناطق را درگیر امور شهرداری، خدمات شهری و صدور مجوزهای شهرسازی و ارائه خدمات به ساکنان مناطق کرده است.

همچنین این امر موجب بروز ناهماهنگی‌هایی با سایر سازمان‌های مستقر در این مناطق شده و مدیریت یکپارچه مناطق درخصوص تفویض اختیار سازمان‌های اجرایی را با مشکل مواجه کرده است.

براساس گزارش این مرکز، وجود نقاط جمعیتی در محدوده مناطق آزاد امکان کنترل ورود و خروج کالا را نیز مختل می‌کند؛ زیرا بدیهی است که امکان کنترل تمامی خودروهای سواری ورودی و خروجی به شهرها و روستاها و کنترل تمامی ساکنان این مناطق در هنگام ورود و خروج از محدوده و منطقه وجود ندارد و همین امر زمینه قاچاق کالا از این مناطق را نیز تشدید می‌کند.

بر همین اساس اصلی‌ترین مشکل مربوط به محدوده پیشنهادی منطقه آزاد مهران قرار گرفتن شهر مهران در این محدوده است. ورود شهر به محدوده منطقه آزاد مشکلات بسیاری را برای مدیریت شهری به وجود خواهد آورد و تعارض‌های متعددی را  میان سازمان اداره کننده منطقه با شهرداری، شورای شهر و سایر سازمانها و دستگاه‌های خدمات دهنده ایجاد می‌کند.

ورود شهر به داخل محدوده موجب عدم امکان فنس‌کشی و عدم استقرار گمرک در درب ورود و خروج خواهد شد. بدیهی است که نمی‌توان مردم و ساکنین مهران را در ورود و خروج از شهر کنترل و بازرسی کرد و ازاین رو امکان قاچاق کالاهای دارای معافیت از شهر به خارج آن حاشیه‌هایی را برای منطقه ایجاد خواهد کرد. همچنین شهرک اسلامیه با جمعیت ۵ هزار نفری نیز در محدوده پیشنهادی قرار دارد.

طبق بررسی‌های مرکز پژوهش‌ها تعدادی کارخانه فعال در این محدوده قرار گرفته، اما خیلی کمتر از ۴۹ کارخانه‌ای است که دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی اعلام کرده است. همچنین بازارچه مرزی نیز در گمرک مهران قرار دارد که برای محصورسازی این محدوده به حداقل۲۰ کیلومتر فنس‌کشی نیاز است.

مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به وجود منطقه ویژه اقتصادی در نزدیکی مرز مهران با کشور عراق تاکید می‌کند که می‌توان با پرهیز از ورود به حریم شهر محدوده آنرا توسعه داد  و با توجه به ظرفیت اندک و محدود ایجاد تولید و جذب سرمایه ضرورتی به ایجاد منطقه آزاد به مساحت ۳۵ هزار هکتاری نیست.

 زیرساخت‌های موجود در منطقه آزاد پیشنهادی مهران توسط شورای‌عالی مناطق آزاد، به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده که در جدول زیر، اشکالات مرکز پژوهش‌های مجلس به موقعیت این منطقه آمده است:

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۲۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروند بر سکوی برتر رقابت مناطق آزاد

سازمان منطقه آزاد اروند در همایش ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که با حضور وزیر امور اقتصاد در مشهد برگزار شد، در حوزه های حقوقی، عمران و زیربنایی و فرهنگی عنوان برتر را در بین مناطق آزاد کشور کسب کرد.

بر اساس ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در شاخص های عمرانی، فرهنگی، تصویرسازی، حقوقی، آی تی و منابع انسانی مناطق آزاد اروند و ارس در بین مناطق آزاد حائز کسب مقام برتر شدند.

سهولت کسب کار، جذب سرمایه گذار و دیگر معیارها، ۳ منطقه ویژه و دو منطقه آزاد توانستند عنوان برتری را به خود اختصاص دهند.

طی نامه حجت اله عبدالملکی دبیرشورایعالی مناطق آزاد به ریاست محترم جمهور و بر اساس امتیازات به دست آمده اروند و ارس به عنوان مناطق سبز انتخاب شده بودند و در این همایش توسط وزیر کشور مورد تجلیل قرار گرفتند.

در ادامه نیز و با توجه به عناوین به دست آمده در حوزه های مختلف، از علی زارعی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • اروند بر سکوی برتر رقابت مناطق آزاد
  • ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی
  • محروم‌‌ترین و برخوردارترین استان‌‌های ایران مشخص شدند
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان