Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@08:03:43 GMT

سوخت و سوز دارد!

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۴۰۶۶۰

سوخت و سوز دارد!

سوختگی اصلا آسیب فقراست، این لقبی است که به سوختگی داده‌اند و از و جناتش معلوم است کسی که می‌سوزد و تنگدست است چه بر سرش می‌آید. هزینه‌های درمان سوختگی بالاست، بالا در حد سرسام‌آور. این که بسیاری از مردمی که می‌سوزند دیگر هیچ‌وقت شکل و شمایل قبل از سوختنشان را پیدا نمی‌کنند نیز دقیقا به همین گرانی و درمان‌های اجبارا نیمه‌کاره برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه چهارشنبه‌ سوری درباره این مسائل با رضا رضایی، رئیس اداره بودجه و اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت گفت‌وگو کردیم، مردی که می‌کوشید با تشریح اقدامات انجام شده در ساخت و تجهیز مراکز استاندارد سوختگی همه ذهنیت‌های منفی در مورد کمبودهای کشورمان در این بخش را پاک کند.

او می‌گفت حرف زدن درباره سوختگی باید همیشگی باشد نه فقط در آستانه چهارشنبه آخر سال و تاکید می‌کرد وزارت بهداشت هراندازه نیز که تخت سوختگی ایجاد کند اگر پیشگیری جدی گرفته نشود، چندان فایده‌ای ندارد. رضایی سمت چند وزارتخانه نیز انگشت گرفت و از تکالیفی که انجام نمی‌دهند، صحبت کرد، اما نیش کلام او بیشتر متوجه سازمان تامین اجتماعی بود، سازمانی که بیش از 41 میلیون بیمه شده دارد و هر سال بابت درمان کارگران شاغل در بخش صنعت، بودجه می‌گیرد ولی تاکنون حتی یک تخت سوختگی در کشور ایجاد نکرده است. سر باز زدن بیمه‌ها از جمله تامین اجتماعی از پوشش خدمات مهم برای بیماران سوخته نیز مثنوی صد من کاغذی است که رضایی در این گفت‌وگو به آن اشاره کرد.

کمبودها در حوزه درمان سوختگی سال‌هاست وجود دارد، گاهی هم عددهایی مثل کمبود 2000 تخت سوختگی برای نشان دادن این کاستی‌ها مطرح می‌شود. درباره این کمبودها بگویید.

از ابتدای دولت یازدهم یکی ازمشکلاتی که در اقصی نقاط کشور شناسایی کردیم کمبود تخت‌های سوختگی بویژه در تهران بود. بجز کمبودها مشکل دیگری که وجود داشت استاندارد نبودن بخشی از تخت‌های موجود بود، به همین دلیل کار استانداردسازی تخت‌های سوختگی را در اولویت قرار دادیم، آن را از تهران شروع کردیم و در حال تسری آن به سراسر کشور هستیم.

منظور از تخت استاندارد چیست؟

یکی از گرانقیمت ترین واحدهای بیمارستانی به لحاظ ساخت و تجهیز، تخت‌های ویژه بیماران سوختگی است. یک واحد استاندارد درمان سوختگی، اتاق تک تخته‌ای است که تهویه هوای خاصی دارد، هوای داخل آن پاکیزه و استریل است، در کف، دیوارها و کفپوش‌ها از اقلام خاصی استفاده می‌شود، تشک‌ها ویژه و مخصوص بیماران سوخته است و سیستم گرمایشی مناسبی دارد . این بجز کادر پرستاری است که باید کارآزموده باشد.

برای استقرار هر تخت سوختگی چقدر هزینه نیاز است؟

ایجاد هر اتاق سوختگی حداقل به یک و نیم میلیارد تومان نیاز دارد که در چهار سال اخیر با وجود هزینه‌های بالا، وزارت بهداشت نسبت به ساخت و تجهیز واحدهای سوختگی در کشور اقدام کرد.

الان می‌شود گفت همه استان‌های کشور امکانات لازم را برای درمان بیماران سوخته در اختیار دارند؟

می‌توانیم بگوییم برخلاف نظر عده‌ای که می‌گویند در حوزه سوختگی در کشور کاری انجام نشده اما اکنون وضعیت بسیار خوب است. سیاست وزارت بهداشت ایجاد مراکز سوختگی در دل بیمارستان‌های عمومی است به این علت که یک بیمار سوخته برای درمان به تخصص‌های مختلفی نیاز دارد که این تخصص‌ها در یک بیمارستان عمومی یا تروما در دسترس است. اکنون در بیمارستان‌های بعثت همدان، سینای تبریز، ولایت رشت، بیمارستان 5 آذر گرگان، شهید محمدی بندرعباس، امیرالمومنین شیراز، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، بجنورد، یاسوج، قم، خراسان‌جنوبی، اردبیل، یزد، اصفهان و خوزستان مراکز ویژه سوختگی یا بیمارستان‌های تخصصی سوختگی و ترمیمی ساخته، تکمیل یا نزدیک به افتتاح است ضمن این که یکی از بهترین بیمارستان‌های سوختگی خاورمیانه در جاده کن تهران با 150 تخت استاندارد نیز در حال تکمیل است و کار ساخت مراکز ویژه درمان سوختگی در ارومیه و کرمان نیز در مرحله مطالعه قرار دارد.

این تخت‌های استاندارد چه زمانی وارد فاز بهره برداری می‌شوند؟

بیش از70 درصد این مراکز بهره‌برداری شده یا تا سه ماه آینده بهره‌برداری می‌شود.

پس سال 97 را می‌توان سال تحول در درمان سوختگی نامید؟

بله این تحول تا حد زیادی رخ داده و باز هم رخ خواهد داد. وضعیت درمان سوختگی در کشور آن‌طور که برخی دوستان می‌گویند سیاه نیست و اوضاع نسبت به قبل از سال 92 عالی شده است. اما نکته‌ای که بسیار حائزاهمیت بوده و از آن غفلت می‌شود بحث پیشگیری از سوختگی است . به نظرم سوختگی فقط متعلق به وزارت بهداشت نیست بلکه وزارتخانه‌هایی مثل نفت و صنایع باید به این حوزه ورود کنند، همچنین سازمان استاندارد باید بررسی کند کشورهای دیگر چه کرده‌اند که آمار سوختگی‌شان نسبت به ما پایین‌تر است یا وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم باید مخاطبان خود را آموزش دهند و راه‌های پیشگیری از سوختگی را به آنها بیاموزند. دختران دانش‌آموز شین‌آبادی و قبل‌تر از آنها دانش‌آموزان درودزن را فراموش نکرده ایم که چطور بخاری‌های غیراستاندارد، آنها را دچار حادثه کرد. چنین اتفاقاتی در دنیا کمتر روی می‌دهد و نیاز است دستگاه‌های متولی که مسئول استاندارسازی وسایل گرمایشی و ایمنی محیط‌های کاری هستند، جدی‌تر وارد این عرصه شوند.

شما آمار سوختگی سالانه 250 هزار نفر را در کشور تائید می‌کنید؟

نه، این آمار درست نیست . در وزارت بهداشت آمار رسمی وجود دارد که نشان می‌دهد سالانه حدود 25 تا 27 هزار مورد سوختگی به بستری منجر می‌شود.

چقدر از این سوختگی‌ها مربوط به خودسوزی است؟

به هرحال خودسوزی در برخی مناطق کشور وجود دارد و باید کاری شود.

این یعنی آمارها قابل توجه است؟

نه، بخش اندکی از سوختگی‌های سالانه به خودسوزی‌ها مربوط می‌شود. اما واقعیت این است سوختگی آسیب فقر است. بیشتر سوختگی‌ها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و در خانه‌هایی اتفاق می‌افتد که از وسایل گرمایشی غیراستاندارد استفاده می‌کنند. هزینه‌های درمان سوختگی بسیار بالاست و بخش عمده کسانی که دچارسوختگی می‌شوند ـ جمعیت کارگری‌ ـ تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند، اما متاسفانه این سازمان در سراسرکشور حتی یک تخت سوختگی ندارد. این از تامین اجتماعی بعید است، چون بابت درمان کارگران شاغل در صنایع اعتبار می‌گیرد و لازم است حتما در دل بیمارستان‌هایش بخش سوختگی ایجاد کند.

چرا این سازمان رغبتی به این کار ندارد؟

به نظرم بخش سوختگی چون درآمدزا نیست، نه برای تامین اجتماعی و نه بخش خصوصی جذاب نیست، اما اگر بگویید می‌خواهیم بخش جراحی قلب راه اندازی کنیم چون درآمدزاست، همه دنبالش هستند.

این‌که سازمان تامین اجتماعی خودش را کنارکشیده و سوختگی نیز اغلب گریبان فقرا را می‌گیرد این پیام را می‌دهد که افراد کم بضاعت از این بابت بسیار تحت فشارند و باید بیش از همه مراقبت خودشان باشند.

بله دقیقا. وزارت بهداشت بابت سوختگی بیماران هزینه زیادی می‌پردازد و تقاضای ما این است که هر وزارتخانه به‌طور جداگانه مخصوصا وزارت نفت درصدی از درآمدشان را به گسترش بخش‌های سوختگی اختصاص دهند و در بحث پیشگیری نیز حتما کمک کنند.

برای هر بیمار سوخته به طور میانگین چقدر هزینه می‌شود؟

بررسی سال 84 نشان داد به ازای هر درصد سوختگی یک تا یک و نیم میلیون تومان خرج می‌شود. حالا بعد از 12 سال و با رشد قیمت‌ها خودتان محاسبه کنید چه میزان برای این بیماران هزینه می‌شود.

و مسلما بیمه‌ها در این حوزه نیز بدرستی به وظایفشان عمل نمی‌کنند!

سوختگی یک بیماری پرهزینه است و اقدامات توانبخشی در آن حائز اهمیت است. یک بیمار سوخته بعد از جراحی‌های ترمیمی باید توسط متخصصان، فیزیوتراپی شود، به همین دلیل وزارت بهداشت در صدد راه اندازی مراکز توانبخشی در بیمارستان‌های سوختگی است. در همه این ماجرا‌ها بیمه‌ها نقش اساسی دارند بویژه بیمه تامین اجتماعی که خواهش می‌کنم برخی خدمات و پانسمان‌های نوین را تحت پوشش قرار دهد. اگر این پوشش‌های بیمه‌ای انجام شود بسیاری از هزینه‌های بیماران سوخته کاهش می‌یابد.

دانش آموزان؛ ‌35 درصد آسیب دیدگان چهارشنبه‌سوری

سرپرست سازمان اورژانس کشور گفت:91 درصد مصدومیت‌ها در شهرها اتفاق می‌افتد و 35 درصد آسیب‌دیدگان از دانش‌آموزان هستند.به گزارش جام‌جم، پیرحسین کولیوند با اشاره به این که سال گذشته بیشترین مصدومان به ترتیب در تهران، آذربایجان غربی، زنجان و کردستان بوده‌اند، افزود: مردان چهار برابر زنان مصدوم شدند که اغلب مصدومیت‌ها در کوچه و خیابان رخ داده است و اکثرا جوانان دچار حادثه شدند.

مریم خباز - جامعه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۰۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک پرویزخان
  • کشف ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در دو شناور صیادی
  • افشای راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم