Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - ایسنا نوشت: مدیر گروه کاوش گفت: امروز ۶۷۸۰ درخت قدیمی در خیابان ولی‌عصر تهران باقی مانده است و حدس می زنیم ۱۶ هزار درخت دراین خیابان وجود داشته که امروز ۴۰ درصد آن باقی مانده است.

سامان سیار که طرح mapping خیابان ولیعصر را در نشست خیابان ولیعصر ارائه داد، گفت: شهر تهران با بیش از ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون نفر جمعیت جزو کلانشهرهای بزرگ دنیا قرار دارد. در تهران میزان تراکم ۱۲ هزار نفر در کیلومتر مربع برآورد شده است . خیابان ولیعصر نه تنها اقشار مختلف مردم، بلکه اقلیم نیمه بیابانی جنوب تهران را به کوهپایه‌های شمال آن وصل می کند.

او ادامه داد:‌ شهر تهران به دلیل اجرای طرح جامع که در سال ۴۶ تدوین شد به شهری تبدیل شده که قطعات آن به وسیله اتوبان‌ها از هم جدا شده است اما خیابان ولی‌عصر تقریبا تمام طول شمالی و جنوبی تهران را بدون قطع شدن طی کرده است. این خیابان جاده‌ای بیرون از شهر بود که دو کاخ مرمر و گلستان را به هم وصل می کرد و اختصاصی بود. بعد از سال ۱۳۲۰ جاده‌ای تفریحی محسوب می‌شد. در سال ۱۳۰۰ تهران چهار کیلومتر وسعت و ۲۵ هزار نفر جمعیت داشت اما در سال ۴۵ این تعداد به دومیلیون ۷۰۰ هزار نفر جمعیت با ۱۸۰ کیلومتر مربع افزایش پیدا کرد.

مدیرگروه کاوش ادامه داد: ساختمان‌های تهران در سال ۴۵ به‌طور متوسط دوطبقه بود که امروز به ۵ طبقه رسیده است یعنی طبقات، دو نیم برابر و سطح آن چهاربرابر شده است . سرانه اختصاص واحدهای مسکونی نیز کاهش یافته که بخشی از آن به دلیل طمع سرمایه‌گذاران بوده است. در حال حاضر بین ۵۰۰ هزار تا ۱میلیون خانه مسکونی خالی در تهران وجود دارد. طبق طرح جامع مسکن تهران که پنج سال پیش تدوین شد، این شهر بیش از ۱۵ درصد واحد مسکونی اضافه دارد.

سیار ادامه داد: ترافیک تهران در اثر تراکم زیاد نیست بلکه به علت حرکت زیاد است. فاصله خانه تا محل کار در تهران در سال ۴۵ حداکثر ۶ کیلومتر بود اما امروز به ۴۰ کیلومتر رسیده است. در نتیجه مجبور شدیم بزرگراه ایجاد کنیم و آن را دو طبقه بسازیم. در حال حاضر ۱۰ درصد خیابان ولیعصر رها شده است؛ یعنی زمینی قبلا ساخته شده است اما امروز از آن استفاده نمی‌شود.

مدیر گروه کاوش میزان سطح تجاری تهران را ۲.۵ برابر استانداردهای جهانی اعلام کرد و گفت: این شهر از نظر خدمات فرهنگی با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد. خیابان ولی‌عصر ۲.۵ درصد مساحت تهران را تشکیل می‌دهد اما ۱۴ درصد سینماها، ۷ درصد موزه‌ها و ۱۴ درصد کافه‌ها دراین خیابان قراردارد. با وجود این که ۱۰درصد این خیابان رها شده است همچنان بار فرهنگی و توریستی تهران بر عهده این خیابان است.

به گفته سیار ۲۵ درصد هتل‌های ۵ ستاره، ۱۸ درصد تمام هتل‌های تهران در این خیابان ساخته شده است همچنین ۳۲درصد این خیابان فعالیت تجاری و ۶درصد آن فعالیت مسکونی دارد.

او گفت:‌ خیابان ولی‌عصر می تواند شروع پیاده محوری در تهران باشد. این خیابان از نظر اتلاف وقت در ترافیک رتبه ۱۹۵ از ۲۰۵ شهر دیگر به خود اختصاص داده است. به طور میانگین در تهران زمان رسیدن از خانه تا محل کار۵۴ دقیقه برآورده شده است. شیب این خیابان نیز برای افراد پیاده - که معلولان را نیز شامل می‌شود- همچنین دوچرخه مناسب است. ما در گروه کاوش ۱۰ ماموریت تعریف کردیم تا بتوانیم الگویی از یک زندگی شهری جدید را در خیابان ولی‌عصر ایجاد کنیم.

سیار در پایان گفت: تقویت وایجاد فضای فرهنگی و تفریحی،‌احیای فضاهای رها شده ، تقویت و ایجاد فضاهای توریستی، احیای درختان، تقویت و تجهیز پیاده‌راه‌های موجود، احداث مجموعه‌های پارکینگ‌، احداث خط عبور دوچرخه، ایجاد خط مترو یا تراموا در خیابان ولی‌عصر، ایجاد تدریجی یک شبکه پیاده و دوچرخه در پهنه مرکز شهر با محوریت این خیابان می‌تواند در تعریف زندگی شهری در خیابان ولی‌عصر موثر باشد.

۴۲۲۳۸

کلید واژه‌ها : درخت - شهرداری تهران - سازگار با محیط زیست - محیط زیست -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به تازگی بحث تخریب و گودبرداری ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج در خیابان بهشت تهران مطرح شده و اخبارش منتشر شده، اما به سرعت روند تخریب این ساختمان پی گرفته شده است.

گویا این ساختمان که برای شهرداری تهران است، قرار بوده در طرح گذشته به سنگلج بپیوندد، اما نه تنها این اتفاق نیافتاده بلکه الان تخریب شده و هر لحظه امکان دارد که برای بنای ثبت ملی سنگلج هم اتفاقات ناگواری در اثر این مجاورت بیافتد.

اتابک نادری هنرمند امروز در صفحه شخصی خود فیلمی بدین مضمون منتشر کرد که با همراهی مسئولان تماشاخانه، مرکز هنر‌های نمایشی و گروه مهندسین دفتر عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر بام سنگلج حضور پیدا کرده و نسبت به روند تخریب و گودربرداری این ساختمان ابراز نگرانی کردند.

پریسا مقتدی رییس تماشاخانه سنگلج نیز چندی پیش درباره پیگیری‌هایش توضیح داد: طی روز‌های گذشته مجددا به آقای نادعلی رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و مدیرکل هنر‌های نمایشی اطلاع دادیم. عکس و فیلم‌هایی را تهیه کردیم و طی نامه‌نگاری‌هایی که انجام داده‌ایم اعلام نگرانی کردیم که این تخریب دارد صورت می‌گیرد. در جریان هستم که مدیرکل محترم نیز مکاتباتی با وزیر داشته‌اند. با دفتر طرح‌های عمرانی وزارتخانه جناب آقای جان‌نثار و همکاران‌شان مهندس توکلیان، گفت‌وگو کردیم که دیدار حضوری از پروژه داشتند و با مهندسان آن پروژه نیز صحبت کردند. متاسفانه این طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پایه‌ریزی کنند. هر چند مهندسان دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید، اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. به هر حال ۳۰ سال از ساخت آن ساختمان می‌گذرد و به نوعی این ۲ ساختمان در گذر زمان به هم تکیه داده‌اند.

کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی نیز در اظهار نظر نسبت به این اتفاق گفت: : شهرداری تهران در اقدامی کاملا غیر قانونی و کاملا چراغ خاموش اقدام به تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج کرده است. بنای تماشاخانه سنگلج ثبت ملی است و این اقدام شهرداری تهران تخلف آشکار، خودسرانه و کاملا غیر قانونی است. مکاتبات لازم را با آقای دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری انجام داده‌ایم و منتظر پیگیری و پاسخ این وزارتخانه هستیم.

حالا باید منتظر ماند و پیگیری کرد تا ببینیم مسئولان شهرداری چه جواب و صحبتی در ارتباط با این اتفاق دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • درخواست پیشکسوت پرسپولیس از مدیران باشگاه
  • حمید درخشان: برای تمدید قرارداد اوسمار عجله نکنید
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟