Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@03:42:04 GMT

جنگل فندقلو نمين با آسيب هاي جدي روبروست

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۴۶۴۱۷

جنگل فندقلو نمين با آسيب هاي جدي روبروست

خبرگزاري آريا - اردبيل - ايرنا - رئيس دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه محقق اردبيلي با بيان اينکه رويشگاه طبيعي جنگل فندقلوي نمين با انواع آسيب هاي جدي محيط زيستي روبروست، درباره از بين رفتن تدريجي اين رويشگاه بي نظير هشدار داد.

به گزارش ايرنا ، جبرائيل رزمجو عصر يکشنبه در نشست تخصصي معرفي و آغاز بکار طرح نجات جنگل فندقلو افزود: منطقه فندقلو به عنوان يک ذخيره گاه بي نظير ژنتيکي داراي اهميت فراوان بوده و حفظ و نگهداري از آن وظيفه اي تاريخي براي همگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي فندقلو را يک رويشگاه طبيعي داراي تنوع گياهي ، جانوري ، طبيعت گردي و گردشگري منحصر بفرد دانست و اظهار کرد: چند سال قبل نشست هاي متعددي با منابع طبيعي براي احياي رويشگاه طبيعي فندقلو برگزار و طرح هايي مصوب شد که با تاسف اين طرح ها در سال هاي اخير نتيجه اي نداده و در حد شعار باقي مانده اند.
يک عضو هيات علمي دانشگاه محقق اردبيلي نيز در اين نشست گفت: در کشورهاي پيشرفته هر فردي که به محيط زيست و طبيعت جنگلي و مرتعي آسيب وارد کند، معادل يکصد دلار جريمه مي شود و اين در حالي است که در طبيعت بي نظير فندقلو امروزه شاهد رها شدن انواع زباله هاي پلاستيکي ، شيشه اي و ديگر مواد ديرتجزيه هستيم که به شدت آن محيط را آلوده کرده و آسيب جدي به آن وارد کرده است.
فرشاد کيوان افزود: در کمال شگفتي امروز شاهديم طبيعت بکر سرزمين ما به خاطر بي توجهي و غفلت عده اي در حال نابودي مي باشد و نه تنها نظم و نظام خود را از دست داده بلکه از لحاظ مديريت يکپارچه دچار مشکلات فراوان شده که بطور يقين بدون برنامه ريزي مناسب نمي توان کاري براي آن انجام داد.
عضو شوراي هماهنگي شبکه محيط زيست ايران هم در اين نشست گفت: فندقلو يک ذخيره گاه ژنتيکي بي نظير در ايران و حتي جهان است.
صادق پناهي افزود: با تلاش جمعي از دوستداران محيط زيست در پي يافتن راهي مناسب براي نجات اين رويشگاه از دست چپاولگران و سودجويان و افراد بي توجه هستيم.
وي از همه افراد دلسوز که دل در گرو طبيعت و آباداني و احياي اين رويشگاه طبيعي دارند خواست تا با ارائه راه حل ها و پيشنهادهايشان در اين زمينه ياري کنند.
منطقه فندقلو در 10 کيلومتري جنوب شرقي شهرستان نمين از توابع استان اردبيل 16 هزار هکتار مساحت دارد که چهار هزار هکتار آن جنگل و رويشگاه طبيعي است و در آن ميوه هايي مانند فندق ، سيب وحشي و گونه هاي علوفه اي و درختي مي رويد.
اين منطقه جنگلي بخشي از جنگل هاي شرق استان اردبيل به شمار مي رود که دنباله جنگل هاي نيمه گرمسيري استان گيلان است.
در مجموع 19 گونه جنگلي متعلق به 8 تيره و 17 جـنس در ايـن منطقه شناسايي شده اند که از بيـن انواع شناسايـي شده گونه هاي نادري نظير فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بيدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه مي افزايد.
فندقلو بيشتر به فندق و گل هاي بابونه خود شهرت دارد ، ضمن اين که گونه نادر گياهي سوسن چلچراغ نيز در آن مي رويد ، اين جنگل رويشگاه بيش از 90 گونه گياه مختلف و عمدتا دارويي است.
بابونه که هر سال جشنواره گل هاي بانونه به خاطر رويش آن در جنگل فندقلو برگزار مي شود گياهي است يک ساله ، معطر و به ارتفاع 20 تا 40 سانتيمتر که به صورت خودرو در مزارع ، دشت ها ، باغ ها و بيشتر در منطقه جنگلي فندقلو نمين مي رويد.
آب و هواي مطبوع ، پرندگان و گونه هاي مختلف جانوري ، وجود آلاچيق و استراحت گاه هاي شبانه روزي ، برقراري ارتباط بين اين منطقه ويژه گردشگري و چشم انداز زيباي گردنه دل انگيز حيران از طريق تله کابين از جمله ويژگي هايي است که در کنار جاذبه هاي منحصر به فرد طبيعي و جنگلي اين منطقه را به تفرجگاهي بسيار دلپذير براي مسافران ، ميهمانان و علاقمندان به طبيعت تبديل کرده است.
همين جاذبه ها موجب شده سالانه صدها هزار گردشگر داخلي و خارجي براي آرامش روح و روان خود به دامن اين جنگل سرسبز پناه بياورند.
6019/6018
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۶۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمود بیات که مدرک دوره کارشناسی تا دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی منابع طبیعی - جنگلداری از دانشگاه تهران دریافت کرده است، درباره این طرح توضیح داد: جنگل‌های ایرانی- تورانی جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی و زیست بومی کشور دارند و تضمین‌کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور هستند. وی به تعریف گردشگری طبیعت پرداخت و افزود: گردشگری طبیعت به نوعی از انواع جهانگردی یا گردشگری اطلاق می‌شود که در آن طبیعت و محیط زیست برای گردشگر مقدم بر هرچیز دیگری است. از طرفی امروزه مشخص شده است که گردشگری طبیعت مهم‌ترین منبع کسب درآمد برای حفاظت از تنوع طبیعی محسوب می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: جنگل‌های نیمه‌انبوه تا تنک جنگل‌های ایرانی تورانی به‌دلیل آنکه بسیاری از تفرجگاه‌های طبیعی نظیر کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده‌اند، اگر فرایند شناسایی و ناحیه‌بندی گردشگری طبیعی برای آن‌ها انجام شود، می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌ای برای استفاده از آن‌ها اعمال کرد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی طرح‌های جنگلداری در این جنگل‌ها، بررسی موضوعات زیست بومی، اقتصادی و اجتماعی است و برای مدیریت صحیح این جنگل‌ها ضرورت دارد، طرح جامع و پویای جنگلداری چندمنظوره که پاسخگوی نیروهای پیشران باشد طراحی شود. به دلیل شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جنگل‌های ایرانی تورانی، آسیب‌های شدیدی به این جنگل‌ها وارد شده است. مدیریت علمی در قالب طرح‌های جنگلداری در جنگل‌های ایرانی تورانی در چند دهه اخیر شروع شده و طرح‌های متعددی در این جنگل‌ها اجرا شده است. برای تحقق اهداف طرح‌های جنگلداری، باید جنگلداری مشارکتی و اجتماعی به‌کار گرفته شود. هدفی که این طرح در بلند مدت دنبال می‌کند علاوه بر حفاظت از جنگل‌ها، سوق دادن این جنگل‌ها با اجرای عملیات‌های پیش‌بینی شده در طرح به سمت پایداری جنگل و ایجاد جنگل متراکم و انبوه است.

بیات تصریح کرد: به‌طور کلی هدف اصلی از اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی و طرح‌های جنگلداری چندمنظوره در استان تهران و شهرستان‌های ورامین و پیشوا حفاظت و احیا جنگل‌ها، ارزیابی اثر جنگل‌کاری گز بر روی پوشش گیاهی همراه و خاک و در نهایت مشخص کردن مناطق مستعد گسترش گردشگری اقتصادی بوده‌است. این امر با تهیه نقشه‌های شکل زمین و تلفیق آن‌ها با نقشه‌های پوشش گیاهی و نوع خاک حاصل از کارهای میدانی و عرصه‌ای به دست آمد.

«تهیه طرح جنگلداری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی، توسعه گردشگری و ارزیابی اثرات جنگل‌کاری بر خاک و پوشش گیاهی در جنگل‌های سرخ گز و گز گل کوچک شهرستان‌های ورامین و پیشوا» عنوان طرح پژوهشی محمود بیات عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

جنگل‌ها به‌عنوان یکی از مخازن و گنجینه‌های زمین، همواره مورد توجه اقشار مختلف جامعه از جمله محققان بوده است. بنیاد ملی علم ایران هم به سبب اهمیت موضوع، از طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با این حوزه حمایت کرده است.

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری