Web Analytics Made Easy - Statcounter

عمارت جنانی بنایی کم‌نظیر و تاریخی در همدان که امروز نیازمند توجه ویژه مسئولان است. ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۶ استانها همدان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با تاریخ 3 هزارساله نیازمند آن است که برای حفظ این تاریخ همتی همگانی به کار گرفته شود چرا که آثار و بناهای تاریخی بسیاری در این شهر وجود دارد و نیازمند توجه ویژه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از آثار تاریخی شهر همدان مورد توجه عموم و مسئولان قرار گرفته و بازسازی شده‌اند و دارای کاربری‌هایی هستند اما برخی از این آثار با بی‌توجهی به ارزش آن‌ها در حال تخریب هستند که بایستی در حفظ و نگهداری این آثار تاریخی تلاش شود.

بسیاری از شهر و کشورهای جهان که پیشینه و تاریخ چندان قدیمی نداشته و با وجود اینکه از کمترین منابع برخوردار هستند برای خود ظرفیت‌های برای جذب گردشگر و توریست ایجاد می‌کند اما باید دید در همدان، چنین شهری که دارای آثار تاریخی فراوانی است برخی از این آثار مورد توجه قرار نگرفته و به مرور زمان دستخوش تغییرات شده و جای خود را به برج‌های بزرگ، پاساژها، پارکینگ، مجتمع تجاری و غیره می‌دهند.

چند ماه پیش نیز در این شهر یعنی همدان پایتخت تاریخ و تمدن شاهد تخریب سه بنای تاریخی در بافت چمن کبابیان توسط شهرداری بودیم که علت تخریب این سه بنا مخروبه شدن و ریزش آن‌ها اعلام شد ضمن اینکه پس از تخریب قرار بر این شد تا با همان نقشه، شکل و شمایل این سه بنای تاریخی توسط شهرداری احداث شود اما پس از گذشت مدت‌ها هنوز خبری در مورد احداث نیست و این محوطه به محلی برای پارک خودروها شده است.

برای حفظ آثار تاریخی در سطح شهر توسط مردم و بخش خصوصی باید زمینه و انگیزه لازم ایجاد شده و حفظ سابقه تاریخی و معماری همدان به دغدغه عمومی تبدیل شود.

با توجه به اینکه تاریخی بودن یک بافت و بنا به معنای متروکه بودن آن نیست ضمن اینکه در حال حاضر برخی بناهای تاریخی همچون کاروانسراها که امروزه کاربری خود را از دست داده‌اند با تغییر کاربری می‌توانند به بقای خود ادامه دهند.

در حال حاضر موضوع خطر ریزش برای عمارت جنانی واقع در خیابان شهدای همدان توسط برخی مطرح شده است، عمارتی که از زیبایی خاصی برخوردار است امروز مورد بی‌توجهی قرار گرفته و حفظ آن نیازمند بازسازی و توجه مسئولان است.

عمارت جنانی این اثر تاریخی که می‌توان از ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد و یا با بازسازی و مرمت به هتل سنتی یا مسافرخانه‌ای تبدیل شود این روزها با کم‌توجه‌ی برخی مسئولان در حال تخریب است، تخریبی که همسایگان این عمارت آن را عمدی می‌دانند.

عمارت جنانی در سال 1305 و در دوره آغاز صدارت پهلوی اول در خیابان شورین همدان ساخته شد، بلندترین ساختمان شهر همدان تا دهه 40 شمسی بوده است.

در حالی که عمارت جنانی به عنوان اولین مسافرخانه شهر با نام آبادان نو مورد استفاده قرار گرفت و سرقفلی دار این مجموعه معتقد است که در افتتاح این مجموعه رضاخان پهلوی حضور داشته و در آن اقامت گزیده است.

به جهت اهمیت تاریخی عمارت جنانی جمعی از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های همدان با هماهنگی‌های انجام شده به منظور بازدید از این مکان وارد این عمارت قدیمی شدند.

ورثه حاجی باباخانی هنگام بازدید از این بنای تاریخی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مالک مستقلاتی به دنبال تخریب این بنای تاریخی است سرقفلی داران این مجموعه را از اینجا بیرون کند، اظهار داشت: این عمارت حدود 90 سال قبل احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه نام این مجموعه عمارت جنانی است که معماران به نام جنانی که طایفه‌ای معمار بودند احداث شده است، گفت: در احداث این مجموعه با معماران مرکزی ایران از جمله معماران اصفهان نیز رایزنی‌هایی شده بود.

ورثه حاجی باباخانی با بیان اینکه این عمارت توسط مسئولان دوران پهلوی اول افتتاح شد، بیان کرد: آن مجموعه مرکز مخابراتی تلفن‌خانه همدان بود و این اواخر به گوش رسیده گفته شده است که مالک تخلیه این مجموعه را از مستأجران خواسته است.

وی با تأکید بر اینکه پدرم 70 سال مالک این عمارت بوده و صرفاً دغدغه ما مالک بودن نیست، ابراز کرد: در این عمارت اقدام به نوعی تخریب‌های دستی شده که آثارش نیز مشخص است و ظواهر امر نشان می‌دهد که مالک مستقلاتی به دنبال مجوزی برای تخریب این مکان است که سرقفلی داران و مستأجران نیز این مکان را ترک کنند.

ورثه حاجی باباخانی با اشاره به اینکه دلمان باید برای این میراث گران‌بهای شهرمان بسوزد، بیان کرد: این عمارت بایستی مقاوم‌سازی شود اما غافل از آنکه امروزه مسائل پولی و مادی اولویت دارد و آثار تاریخی ارزشمند شهر در درجه دوم و سوم اهمیت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بزرگان شهر باید نسبت به این موضوع و حفظ این عمارت تاریخی و ارزشمند اهتمام بورزند، اظهار داشت: چه فرقی بین شهر ما سایر شهرهای مرکزی ایران از جمله اصفهان و کاشان است اما در اینجا فقط مسائل سودجویی مطرح است.

ورثه حاجی باباخانی با تأکید بر اینکه این عمارت توسط میراث فرهنگی به ثبت رسیده است، عنوان کرد: اما در این میان مسائلی وجود دارد و آن‌طور که ما شنیده‌ایم زیاد اهمیتی به این بنا نمی‌دهد.

مالک جدید عمارت جنانی با اشاره به اینکه هیچ‌کسی قصد تخریب این عمارت را ندارد و این مجموعه به ثبت نرسیده است، اظهار داشت: مساحت عمارت جنانی 700 مترمربع است و هیچ‌گونه تخریبی در این عمارت انجام نشده و قصد ما با بازسازی این مکان تبدیل آن به هتل سنتی است که پرونده آن نیز در شهرداری منطقه 2 تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه 6 دانگ عمارت جنانی به نام بنده است و ایشان که مدعی تخریب این عمارت هستند فقط مستأجر این مجموعه است، افزود: اگر قرار باشد ملکی بازسازی شود باید مستأجر آن ملک را تخلیه کند.

به گزارش تسنیم، همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا به مدت یک سال و آن‌هم در سال 2018 انتخاب شده است که همین امر وظیفه شهر را بیش از بیش سنگین‌تر می‌کند با توجه به اینکه مرمت و بازسازی و یا تغییر کاربری بناها و آثار تاریخی موجود در شهر امروز خود می‌تواند از عوامل جذب توریست و گردشگر باشد اما غافل از اینکه این آثار تاریخی نهفته در دل شهر این روزها مورد بی‌توجهی قرار گرفته و نفس‌هایشان به شماره افتاده است.

انتهای پیام/ش

R41405/P1361/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۹۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصراف گیتی‌پسند از لیگ فوتسال

به گزارش ورزش سه و به نقل از تسنیم، محمد حسین عراقی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی، درباره احتمال برگزار نشدن جام باشگاه‌های فوتسال آسیا برای پنجمین سال متوالی توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) اظهار داشت: در صورتی که امسال نیز جام باشگاه‌های فوتسال در تقویم AFC محلی از اعراب نداشته باشد، به نوعی فاجعه رخ داد

وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: با دست فرمانی که آقایان جلو می‌روند، یعنی فوتسال باشگاهی را به قهقرا بردن و پس از آن باعث نیز بی‌انگیزگی باشگاه‌ها می‌شوند. آقایان از سال 1398، کرونا را بهانه کردند. این در حالی بود که در همان زمان، در اروپا و آمریکای لاتین جام باشگاه‌ها در حال برگزاری بود.

قائم‌مقام باشگاه گیتی‌پسند اصفهان خاطرنشان کرد: سال قبل نیز که بازهم بهانه‌گیری‌های آقایان پابرجا بود در اصفهان جام باشگاه‌های هندبال برگزار شد. سه ماه قبل از کمیته فوتسال سراغ گرفتیم و گفتند جام باشگاه‌های فوتسال امسال برگزار می‌شود. گفتند قرار است برگزاری این مسابقات در حاشیه جام ملت‌های فوتسال آسیا تصویب شود، اما تاکنون که خبری نشده است .

عراقی‌زاده در پایان عنوان کرد: ان‌شاءالله در روزهای آینده، جلسه فوق‌العاده هیئت مدیره باشگاه را برگزار می‌کنیم تا در صورت ادامه این روند، پیشنهاد خروج از لیگ برتر فوتسال را ارائه ‌کنیم و به رشته‌های دیگر وارد ‌شویم.

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • همدان میزبان چهارمین اردوی تیم ملی هاکی سالنی آقایان 
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • لیگ قهرمانان آسیا لغو شد!
  • انصراف گیتی‌پسند از لیگ فوتسال
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • نمایشگاه صنایع‌دستی در عمارت خسروآباد سنندج برپا شد