Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا مداحیان، نویسنده و کارگردان تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: متأسفانه اوضاع تولیدات نمایشی در ژانر دینی و ارزشی وخیم است و حداقل با بررسی اجمالی رویدادهای نمایشی طی یک سال گذشته به روشنی می‌توان دریافت که زمینه تولید آثار نمایشی دینی و ارزشی سیر نزولی و حتی قهقهرایی را طی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این امر دلایل مختلفی دارد که از جمله مهمترین آنها تغییر رویکرد مدیریت فرهنگی در پرداختن به تولیدات نمایشی است تا آنجا که گویا حتی اغلب مسئولان با این توجیه که دیگر مردم میل و رغبتی به تماشای آثار نمایشی دینی ندارند، آگاهانه از تولید برخی آثار نمایشی غربی حتی با صرف هزینه‌های گزاف نیز حمایت می‌کنند.

مداحیان تصریح کرد: اخیراً در مراجعه حضوری به یکی از مدیران فرهنگی در کمال تعجب شاهد حمایت بی‌شائبه وی از اجرای نمایشی خارجی بودم که در تالار وحدت به روی صحنه رفته بود، او نیز با این توجیه که مردم از این آثار استقبال می‌کنند تمام‌قد به دفاع از این نمایش پرداخت و کارگردان آن نمایش را که روزگاری در زمره کارگردانان تئاتر دینی چهره شناخته‌شده‌ای بود، شخصیتی صاحب ذوق و بینش به‌روز هنری و نمایشی خواند که چنین داشته‌ای توانسته است موجب شود اثر نمایشی چشم‌نواز و فاخر هم‌اینک بر روی صحنه یکی از مطرح‌ترین تئاترهای کشور اجرا شود.

کارگردان نمایش دینی «غبار» در ادامه گفت: خاطرم هست همانجا به آن مدیر محترم عرض کردم که چند سال پیش در مراجعه به اتاق مدیر تأسیسات تالار وحدت زیر شیشه میز کار وی، عکسی از یک نمایش اُپرا را مربوط به بالغ بر 40 سال پیش ملاحظه کردم که یک سر و گردن از نمایش‌های به اصطلاح فاخر امروزی بالاتر بود و تصور می‌کنم بعد از گذشت این همه سال نتوانستیم در زمینه طراحی صحنه کاری به چشم‌نوازی آن نمایش را خلق کنیم و لذا نباید مقهور و مسحور جلوه‌های دیداری یک نمایش شویم.

مداحیان افزود: صحبت من بر سر این نکته است که تولید و اجرای یک اثر نمایشی خارجی همانند آنچه که اخیراً در تالار وحدت شاهد آن بودیم چه کمکی به جریان فرهنگی جامعه ما می‌کند؟ بحث بر سر محتواست و نه ساختار یک اثر نمایشی با دکورهای بزرگ، لباس‌های فاخر و جلوه‌های تکنیکی و فنی؛ تصور می‌کنم ما بعد از این همه‌سال که مدعی جانبداری از مفاهیم فرهنگی ارزشی و اسلامی هستیم و به این خاطر هزینه‌های سنگینی را طی این چهار دهه پرداخت کرده‌ایم باید همچنان بر محتوایی اصرار و پافشاری داشته باشیم که مترادف با اندیشه‌های ناب اسلامی و فرهنگ ایرانی باشد؛ اجرای یک نمایش با محتوایی غربی ولو با داشتن ساختاری کاملاً حرفه‌ای و بازی فاخر بازیگران چه دردی از جامعه کنونی ما دوا خواهد کرد؟!

کارگردان نمایش«آتش در زمهریر» تأکید کرد: حتی فعالان تئاتر دینی به این حد و اندازه نیز بسنده خواهند کرد که تولید و اجرای نمایش‌های دینی محدود به مناسبت‌های دینی شود؛ مگر ما سر جمع چند ماه از سال مناسبت‌های مذهبی داریم که جای کار برای تولید و اجرای نمایش دینی دارد؟ در مجموع به سه ماه نمی‌رسد، این یعنی اینکه در 9 ماه دیگر سال وقت و موقعیت برای تولید و اجرای آثار نمایشی خارجی همچون همان چیزی که اخیراً در تالار وحدت شاهد اجرای آن بودیم هست پس چرا برای آن دو سه ماه مناسبتی برنامه‌ای نداریم و مدتهاست بنا بر همان توجیه نه چندان دلچسب مسئولان که ذائقه مردم تغییر کرده است، اثر نمایشی فاخری در این ژانر یعنی دینی و ارزشی تولید نمی‌شود.

وی در پایان گفت: در این زمینه که تکلیف ارشاد مشخص است و نمی‌توان حمایت از تولیدات نمایشی دینی و ارزشی را به طور کامل از اداره کل هنرهای نمایشی به عنوان متولی اصلی تئاتر در کشور توقع داشت اما در کمال تعجب شاهد هستیم که دیگر نهادها و سازمان‌های فرهنگی و انقلابی که روزگاری تنها دغدغه آنها تولید آثار هنری با موضوع دینی و ارزشی در قالب‌های مختلف از جمله نمایش بودند نیز امروز دم از چیز دیگری می‌زنند و انگار رسالت خود را فراموش کرده‌اند و در مراجعه به آنها به منظور مجاب ساختنشان در حمایت از تولید آثار دینی و ارزشی باز هم نیاز به صرف انرژی و زمان زیادی داریم.         

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۵۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  سعید کمانی تهیه کننده مجموعه «خط روی خط»، در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنان خود درباره شکل گیری این برنامه گفت: شکل گیری این برنامه به این شکل نبود ولی برنامه به سمت یک برنامه ترکیبی و نمایشی پیش رفت از اول قرار نبود که برنامه طنز باشد و قرار بود که کار نمایشی برنامه کمتر باشد ولی باتوجه به اینکه بحث نمایش در شبکه کم بود، کار نمایشی این برنامه بیشتر شد.

کمانی درباره انتخاب موضوعات و داستان‌ها گفت: بر اساس نیازی که خومان در جامعه احساس می‌کنیم و مسئولیتی که روی دوش خود شهروندان است مثل اخلاق، مثل احترام به بزرگتر و حقوق شهروندی، که رعایت این مسایل حاکمیتی نیست و خودمون باید رعایت کنیم، به سمت این موضوعات رفتیم و تمام قسمتهای این مجموعه از این قبیل موضوعات است.

وی گفت: مجموعه «خط روی خط» در شصت قسمت تولید شده است که ۲۰ قسمت را خانم آل اقا و ۴۰ قسمت بعدی را محمدرضا خسروی کارگردانی کردند. یکی از جنبه‌های مثبت این برنامه این است که بازیگر جدید، نویسنده و کارگردان جدید داشتند که خود اینها دست اورد این برنامه است.

کمانی درباره نقش شفیعی جم هم گفت: قرار بود شفیعی جم تا آخر برنامه همراه باشد ولی به دلایلی بیماری که داشت در آن مقطع فقط در ۲۰ قسمت همکاری کردند و بسیار انرژی خوبی داشت در کار.

کمانی درباره تولید فصل های دیگر این مجموعه گفت: تولید فصل های بعدی به استقبال و حمایت مردم بستگی دارد، امیدوارم که مردم این برنامه را دوست داشته باشند و درخواست مردم باعث تولید فصل های بعدی خواهد بود.

هومن رمضانی بازیگر مجموعه «خط روی خط» هم در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره شخصیتی که در این مجموعه دارد گفت: شخصیت یک آدم شرور و فضول را بازی می کند. 

وی افزود: وقتی متنی به بازیگر داده می‌شود دیگر آن بازیگر خودش نیست و بسته به متن و داستان بازیگر خودش را با آن شخصیت وفق می دهد.

رمضانی درباره نحوه کار کردن گفت: یک کار گروهی انجام می دهیم و کارها با مشورت با کارگردان و بقیه بازیگر ها پیش می رود .

وی گفت: هر کاری که انجام می دهیم هم نقاط مثبت دارد هم نقاط منفی، بعد از انجام کار نگاه می کنیم و نقاط منفی کار را می بینیم و تلاش می کنیم برای قسمت های دیگر ایراد هایی که وجود دارد را برطرف کنیم و همه اینها با تمرینات بیشتر میسر است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری