Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@22:06:29 GMT

سمنان شهر شب‌های پرستاره +عکس

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۵۸۱۲۸

جاده های مشهد همیشه پر از مسافران مشتاقی است که برای رسیدن به شهر طلایی عجله دارند. اما شاید بد نباشد این بار که راهی مشهد مقدس شدید، کمی بین راه توقف کنید و زیبایی های مسیر را هم ببینید. در میانه مسیر تهران ـ مشهد به شهر و استانی می‌رسید که در حاشیه کویر تفتیده لوت، شب‌های خنک و آسمان پرستاره‌اش هر مسافری را به اقامت و لذت بردن از سکوت وآرامش آن دعوت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرایرانی، سمنان، یکی از کوچک‌ترین استان‌های کشورمان است و به دلیل ویژگی‌های خاص جغرافیایی و تاریخی خود، به مجمع‌الجزایری از جاذبه‌های کویری و کوهستانی همراه با آثار تاریخی مثل کاروانسراها، قلعه‌ها و مسجدهای تاریخی، بقعه‌ها و آرامگاه‌های بزرگان دین، هنر و فرهنگ تبدیل شده است.

 

 

اگر به بازدید از آثار معماری و هنر دست معمارهای سنتی دهه‌های گذشته هم علاقه‌مند هستید، دیدن «دروازه ارگ» می‌تواند شما را با یکی از زیباترین آثار هنری و معماری باقیمانده از دوره قاجار آشنا کند. این دروازه در زمان ناصرالدین‌شاه در شمالی ارگ دولتی بوده است، در نمای جنوبی این دروازه که این روز‌ها به میدانی در مرکز شهر تبدیل شده است، می‌توان از دیدن کاشیکاری‌های پر نقش و نگار و تزئینات هفت‌رنگ لذت برد.‌‌

 

«مسجد جامع» نیز یکی دیگر از آثار تاریخی به جا مانده از دوره اسلامی است که در قرن سوم هجری ساخته شده و دارای 3 شبستان شمالی، جنوبی و شرقی است که در گوشه شمال شرقی مسجد، منار تاریخی آن به ارتفاع 20‌/‌31 متر دیده می‌شود و با کتیبه زیبایی به خط کوفی تزئین شده است.

 

 

در حد فاصل مسجد و امامزاده یحیی نیز «حمام و گرمابه حضرت» قرار دارد که در زمان تیموریان ساخته و در دوره مظفرالدین‌شاه بنای آن ترمیم شده است. سر در زیبای تزئین شده به اشعار با خط خوانای نستعلیق و کاشیکاری استادانه این حمام، توجه هر هنر مند و هنردوستی را به خود جلب می‌کند. همچنین در سال‌های اخیر پس از بازسازی کلی، حمام به عنوان موزه مردم‌شناسی، پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان به آثار مردمی‌شناسی شده است.

 

اما یکی از تفریحات و جاذبه‌های گردشگری‌ که مسافران زیادی را به استان سمنان می‌خواند، بازدید از «پارک ملی کویر» است که به گفته سازمان محیط زیست در آن هیچ‌گونه سکونتگاه انسانی، معدنی و پروانه چرای دام وجود ندارد و یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی، غزال ایرانی، عقاب طلایی، کفتار راه‌راه و دیگر گونه‌های کمیاب حیوانات است.

 

به عنوان آخرین توصیه بازدید از «مصر» ایران را هم در این استان از دست ندهید؛ روستایی در دل کویری به همین نام‌ که البته رفتن بدون راهنما و آذوقه کافی برای کسی که با کویر آشنایی ندارد، کار خطرناکی است، چرا که تا کیلومترها دریای شن بدون هیچ جنبنده و سکنه‌ای باعث سر درگمی می‌شود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۵۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش

به گزارش خبرنگار مهر، در ۲۰۰ متری مسجد جامع عتیق اصفهان که قدمت زیادی دارد، در جایی که قرار است ادامه پروژه مخرب میدانی در اصفهان باشد و در ادامه ساخت و سازها برای افزایش مراکز تجاری شهر تاریخی اصفهان، یافته‌هایی به دست آمده که بررسی آنها بخشی از تاریخ این شهر را ورق می‌زند.

کمرزرین نام منطقه‌ای است که در آن، باستان شناسان یافته‌های انسانی، باستانی و برخی اشیا پیدا کرده‌اند. فصل اول عملیات باستان شناسی در این محدوده انجام شده و حالا باستان شناسان آماده می‌شوند تا بتوانند فصل دوم را آغاز کنند.

علی شجاعی اصفهانی دکترای باستان شناسی کشور که سرپرستی پروژه کمر زرین اصفهان را بر عهده دارد به خبرنگار مهر گفت: فصل اول کاوش باستان شناسی در این محوطه انجام شد و آماده می‌شویم تا اسکن کامل از محوطه انجام شود و برای فصل دوم نیز برنامه ریزی می‌کنیم. فصل اول پربار بود و یافته‌های ارزشمندی از ادوار مختلف داشتیم و فکر می‌کنیم از دوران اسلامی و از قرن ۳ و ۴ هجری تا قاجار تاریخ این یافته‌ها باشد که البته باید بررسی دقیق‌تری شوند. کاوش‌ها در هفت متری زیر آسفالت انجام شده است. همچنان در این محوطه آثار داریم و هنوز به خاک بکر نرسیده‌ایم. حدس می زنم اگر ترانشه ای که برای لایه نگاری زده شده، کار شود، باز هم یافته‌های فرهنگی داشته باشیم و شاید بلتوانیم شواهدی از دوران قبل از اسلام هم پیدا کنیم.

وی گفت: گذری که در آن هستیم به نظر می‌رسد مجموعه کارگاه‌هایی برای پخت سفال بوده است چون کوره‌ای در اینجا به دست آمده که نمونه آن در اصفهان تا کنون پیدا نشده است. نمونه‌هایی که قبلاً به دست آمده مربوط به چند دهه پیش است که در خارج از اصفهان به دست آمده ولی این نمونه خیلی خوبی بوده است ولی گودبرداری و خاک برداری که در اینجا شده به آن آسیب زیادی وارد کرده است.

شجاعی اصفهانی ادامه داد: تنبوشه‌های سفالی با این ابعاد در محوطه‌های تاریخی نداشته‌ایم و نشان می‌دهد که این محوطه چقدر مهم بوده است. هر جای این منطقه که به آن دست گذاشته شود حتماً یافته‌های فرهنگی دارد چون در نزدیکی مسجد جامع عتیق است. این مسجد در شکل گیری شهر اصفهان و اتفاقاتی که برای آن افتاده بسیار مهم بوده است. تا کنون فکر می‌کنم ده لایه تاریخی شناسایی کنیم البته لازم است که سفال‌ها بررسی بیشتری شود.

این باستان شناس گفت: در کل مسیری که کاوش کردیم آثار داشته‌ایم بخش دیگر هم باید کاوش شود و مسیر دسترسی عابر پیاده تا مسجد نیز در این بخش ایجاد شود. بنابراین فعلاً در این بخش باید کار بیشتری انجام شود. من در جریان خطوط متروی اصفهان نیستم ولی می دانم که در نزدیکی مسجد جامع ایستگاه مترو وجود دارد! لایه‌های تاریخی زیادی در اینجا از بین رفته است اینجا پاساژ تجاری وجود دارد که تا چندین متر زیر زمین رفته است و همانطور که در اینجا ما لایه‌های فرهنگی و تاریخی زیادی داشته ایم حتماً زیر آن هم این لایه‌ها وجود داشته که با این پاساژ و گودبرداری‌های انجام گرفته از بین رفته است.

وی افزود: اسکن لیزر و نقشه برداری این محوطه تاریخی انجام شد و تمام جزئیات را با دقت بالا اسکن کردیم. این دستگاه مدرنی است که می‌تواند داده‌های زیادی به ما بدهد.

محوطه تاریخی کمرزرین با وجود اینکه در میان یک گذر قرار دارد و رو به رویش یک مجتمع تجاری بزرگ درحال ساخت است و در چند قدمی آن مسجد سلجوقی و مهم عتیق واقع شده، در خطر است. چون از آن طرف هنوز ساخت و سازها در اطرافش در حال انجام است. آیا کسی به این فکر می‌کند که ساخت و سازهای اخیر چقدر از داده‌های تاریخی این شهر را از بین برده است؟

کد خبر 6088865 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حفظ سرمایه اجتماعی با برگزاری مطلوب کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان