Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:39:36 GMT

شناسایی نشانگر مولکولی آرتروز با نانو

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۶۲۱۰۶

شناسایی نشانگر مولکولی آرتروز با نانو

تهران – ایرنا – محققان مرکز پزشکی ویک فارست باپتیست آمریکا ( Wake Forest Baptist ) برای اولین بار موفق به اندازه‌گیری یک مولکول خاص نشان دهنده آرتروز و تعداد دیگری از بیماری های التهابی شدند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، در این مطالعه از یک حسگر حالت جامد (solid-state) با منفذی در مقیاس نانو برای بررسی اسید هیالورونیک (HA) استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسید هیالورونیک یک مولکول طبیعی است که در آب‌رسانی بافت، التهاب و روغن‌کاری مفاصل نقش دارد. توزیع حجم و سایز HA در مایعات بیولوژیکی یک شاخص التهاب است که می‌تواند به آرتروز و بیماری های التهابی دیگر منجر شود.همچنین با استفاده از این مولکول می‌توان پیشرفت بیماری را ارزیابی کرد.
روش‌های دیگری که تاکنون برای اندازه‌گیری این مولکول استفاده می‌شد، مانند روش الکتروفورز، اسپکترومتری جرمی و کروماتوگرافی بسیار سخت، پرهزینه و محدود بودند و گاهی نیاز به تجهیزات پیشرفته داشتند.
این روش جدید شامل یک میکروتراشه است که روی آن یک فرورفتگی یا برجستگی به اندازه چندنانومتر قرار دارد. منفذ روی حسگر به اندازه‌ای کوچک است که فقط قابلیت عبور یک مولکول از آن وجود دارد. با استفاده از این روش می‌توان مولکول‌ها را یک به یک بررسی و سایزشان را اندازه‌گیری کرد.
در این روش غیر تهاجمی مقداری از مایع التهابی زانو کشیده می‌شود و از حسگر عبور داده می‌شود تا میزان بیماری و پیشرفت درمان بررسی شود.دکتر الهه رهبر یکی از محققان ارشد این پروژه است.
آرتریت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می شود و یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می شوند. شایع ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می شود.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک سبب تورم و اختلال حرکت مفاصل می شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلایل بروز آرتروز هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۲۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعیدی: از هیچ باشگاهی به اندازه پرسپولیس حمایت نشده است / لشگری: سپاهان سقف بودجه را منفجر کرد و امتیازاتش هم برگشت / فیلم

سعیدی: از هیچ باشگاهی به اندازه پرسپولیس حمایت نشده است / لشگری: سپاهان سقف بودجه را منفجر کرد و امتیازاتش هم برگشت / فیلم

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • بارش شدید تگرگ‌های درشت در خراسان جنوبی و آسیب به منازل و خودروها + ویدئو | اندازه تگرگ ها را ببینید
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • سعیدی: از هیچ باشگاهی به اندازه پرسپولیس حمایت نشده است / لشگری: سپاهان سقف بودجه را منفجر کرد و امتیازاتش هم برگشت / فیلم
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید