Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@07:42:29 GMT

خطرناکترين فراموشي دنيا

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۶۸۸۴۸

خطرناکترين فراموشي دنيا

خبرگزاري آريا -

خطرناکترين فراموشي دنيا
يکي از مهمترين و خطرناکترين بيماريهايي که نوع بشر به آن گرفتار مي‌شوند، بيماري فراموشي و از ياد بردن مهمترين و زيباترين شاخص‌هاي زندگي الهي وانساني است. بيماري فراموشي بيماري فوق خطرناکي است که ارتباط مستقمي با روح و روان انسانها دارد. هرچند ما انسانها نوعاً در برابر بيماريهاي مرتبط با جسم واکنش و عکس العمل سريع از خود نشان مي‌دهيم ولي در براي بيماري‌هاي روحي کمترين رويکرد درماني از خود بروز نمي‌دهيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر آنقدر که بعضي افراد به موضوعاتي همچون ظاهر زيبا توجه داشتند به روح و زيباييهاي آن نيز توجه مي‌نمودند دنيا و آخرت آنها رنگ و بوي الهي به خود مي‌گرفت. و روي سعادت را به خود مي‌ديدند.
خدافراموشي
بدترين نوع نسيان، فراموش کردن خداي متعال است. اين قسم از فراموشي از خطرناکترين انواع فراموشي به شمار مي‌آيد؛ چرا که که سر منشأ همه گرفتاريها و سقوط در تباهي‌هاست. اين چنين انسان که به خداي متعال باور و توجهي ندارد براي نيل به خواسته هاي شيطاني و شهواني خود به هر کار دست خواهد زد.
علت و منشأ خدا فراموشي در زندگي مدرن
وقتي که در چرايي و منشأ اين قسم از فراموشي توجه شود، ميتوان علت و اساس اين بيماري را اين چنين معرفي کرد.
1-رفاه زندگي و راحت طلبي افراطي
با دقت و مطالعه درآيات نوراني کلام الله مجيد مي‌توان رفاه خواهي و راحت طلبي افراطي از جمله عوامل فراموشي خداي متعال و زندگي سعادتمند معرفي کرد. نوعاً کساني که تمام فکر و انديشه‌ي آنها رسيدن به لذات دنيايي است خواسته و يا ناخواسته بسياري از اموري که با روح و روان آنها ارتباط مستقيم دارد را به ورطه فراموشي خواهند سپرد.
«[زمر/8] هنگامى که انسان را زيانى رسد، پروردگار خود را مى‌‌خواند و بسوى او باز مى گردد امّا هنگامى که نعمتى از خود به او عطا کند، آنچه را به خاطر آن قبلًا خدا را مى‌خواند از ياد مى‌برد و براى خداوند همتايانى قرار مى‌‌دهد تا مردم را از راه او منحرف سازد بگو: «چند روزى از کفرت بهره‌‌گير که از دوزخيانى!.»
اموال و دارايي
«[منافقون/9] اى کسانى که ايمان آورده‌‌ايد! اموال و فرزندانتان شما را از ياد خدا غافل نکند! و کسانى که چنين کنند، زيانکارانند».
2- شيطان عامل کمکي در فراموشي خدا
از جمله مهمترين عوامل مؤثري که فرهنگ قرآن براي فراموشي خداي متعال ذکر مي‌نمايد، شيطان است. خداي متعال در آيات متعددي شيطان را يکي از علل فراموش کاري انسان در خصوص خدا باوري معرفي مي‌فرمايد:
« [مجادله/19] شيطان بر آنان مسلّط شده و ياد خدا را از خاطر آنها برده آنان حزب شيطانند! بدانيد حزب شيطان زيانکارانند!».
گناه و معصيت
گناه و معصيت با توجه به خاصيت مسموم و و زهر آلودي که بر روي روح و روان انسان دارد؛ انسان را از آنچه از قبل به آن باور داشته را غافل مي‌نمايد: «[ الروم /10] سپس عاقبت آن کسان که مرتکب کارهاي بد شدند ناگوارتر بود زيرا اينان آيات خدا را دروغ انگاشتند و آنها را به مسخره گرفتند.»
عاقبت فراموشي خدا در زندگي:
سنت استدراج:
« [انعام/44] (آرى،) هنگامى که (اندرزها سودى نبخشيد، و) آنچه را به آنها يادآورى شده بود فراموش کردند، درهاى همه چيز (از نعمتها) را به روى آنها گشوديم تا (کاملا) خوشحال شدند (و دل به آن بستند) ناگهان آنها را گرفتيم (و سخت مجازات کرديم) در اين هنگام، همگى مأيوس شدند (و درهاى اميد به روى آنها بسته شد).»
زندگي سخت و غير قابل تحمل
يکي از پيامدهاي فراموشي خداي متعال در زندگي دنيايي محروميت از رحمات و الطاف الهي است. وقت که انسان در زندگي خود صاحب نعمت را فراموش نمايد نبايد انتظار ياري و کمکي از او داشته باشد.«[طه/124]و هر کس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت و روز قيامت، او را نابينا محشور مى‌کنيم!»
عذاب الهي
«[اعراف/165] امّا هنگامى که تذکراتى را که به آنها داده شده بود فراموش کردند، (لحظه عذاب فرا رسيد و) نهى کنندگان از بدى را رهايى بخشيديم و کسانى را که ستم کردند، بخاطر نافرمانيشان به عذاب شديدى گرفتار ساختيم.»
همراهي شيطان
يکي از بدترين و سخترين پيامدهاي فراموشي خدا در زندگي همراهي و دوستي با بدترين موجودات عالم هستي است همراهي و دوستي بسيار دردناکي که موجب گرفتار شدن در عذابهاي فوق طاقت مي‌شود.« [زخرف/36] و هر کس از ياد خدا روى‌گردان شود شيطان را به سراغ او مي‌فرستيم پس همواره قرين اوست »
کوري باطن در دنيا و آخرت
«‌ [طه/124]و هر کس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت و روز قيامت، او را نابينا محشور مى‌کنيم!»
همچنين در متون روايي٬ از امام علي عليه اسلام روايت بسيار زيبايي در خصوص پيامدهاي فراموش خداي متعال بيان شده است:«هر که فراموش کند خداى سبحانه را فراموش او گرداند خدا نفس او را و کور گرداند دل او را‌»
سخن آخر
بيماري مهلک فراموشي خداي متعال از جمله بيماري‌هاي روحي است که تبعات جبران ناپذيري را در دنيا و آخرت براي انسان به دنبال دارد. با دقت و تأمل در آموزه‌هاي قرآني به خوبي مي‌توان علت و منشأ اين بيماري را در موارد زيادي در رفاه طلبي و دلبستگي افراطي به دنيا و غرق شدن در گناه و معصيت و گرفتار شدن در دام حربه‌هاي ابليس نابکار دانست.
منبع: afkarnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۸۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • دنیا باید منتظر کسی که پول دارد بماند!/ کشتن انسان‌ها بدون ترس
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد