Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه‌شناس با بیان اینکه قانونی شدن مواد مخدر به معنای کنارگذاشتن درمان و یا مبارزه با قاچاق این ماده نیست، گفت: برخی با انتقاد از سیاست قانونی شدن عنوان می‌کنند که با این کار دسترسی به مواد مخدر راحت‌تر می‌شود، در جواب باید گفت که آیا در حال حاضر مواد مخدر در دسترس نیست.

دکتر صلاح‌الدین قادری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به معضلات ناشی از مواد مخدر در جامعه گفت: در طول 40 سال گذشته ما با موضوع مواد مخدر برخوردهای مختلفی را شاهد بودیم که در سیاست‌های حذفی دهه ۶۰، جرم‌انگاری سال‌های بعد و تلقی بیمارگونه سال‌های اخیر خلاصه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قادری افزود: اگرچه نگاه بیمارگونه و درمانی سال‌های اخیر در مواقعی موفق  بوده است اما به طور کلی این نگاه هم چالش‌های عمده‌ای داشته و نه تنها آن چنان که باید باعث تقلیل مساله مواد مخدر در ایران نشده، بلکه در گذر زمان این معضل افزایش نیز پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در این مدت در کنار نگاه بیمارگونه، تاکید زیادی بر کشف مواد مخدر و سختگیری در آن صورت گرفته است؛ در این مورد نیز باید توجه کرد که سیاست کشف فقط تا 30 درصد در کاهش معضلات ناشی از مواد مخدر موثر است.

این استاد دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: تاثیر 30 درصدی سیاست کشف و بازگشت 80 درصدی معتادان پس از درمان این نکته را گوشزد می‌کند که ما باید به سمت سیاست‌هایی جدید در قبال مواد مخدر حرکت کنیم.

قادری یکی از سیاست‌های جدیدی که با توجه به این مسائل می‌توان در قبال این چالش به کار بست را مدیریت مواد عنوان و تصریح کرد: سیاست مدیریت مواد مخدر یعنی ما باید این موضوع را به عنوان یک واقعیت اجتماعی بپذیریم و قبول کنیم که مواد مخدر پدیده‌ای حذف شدنی نیست.

وی افزود: با توجه به این شرایط مساله‌ای که وجود دارد این است که انسان‌ها در انتخابشان مسئولیت بپذیرند و براساس یک قاعده و قانون کلی دست به این کارها بزنند، بنابراین پیشنهاد می‌شود که ما سیاست‌های آزاد سازی قدم به قدم و مرحله به مرحله مواد را در جامعه مورد آزمایش قرار دهیم.

این عضو هیئت علمی جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: البته سیاست قدم به قدم یا قانونی کردن قدم به قدم به معنای عجز و ناتوانی نیست، بلکه به معنای تداوم ‌مسیری است که حداقل چهار دهه دارای چالش بوده است.

وی اظهار کرد: قانونی کردن به معنای پذیرش و مدیریت مواد مخدر و وارد شدن در میدانی برای گفت و گو در این مورد و به طور کلی به معنای اجتماعی کردن مساله مواد مخدر است.

قادری افزود: در این سیاست و پیش رفتن گام به گام می‌توان توزیع مواد مخدری مثل تریاک را آرام آرام و در مکان‌های خاص و  بر اساس دستورالعمل‌های لازم انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل جذابیت مواد مخدر برای عوامل تولید و توزیع سود اقتصادی است، گفت: بنابراین تاکید ما باید بر پایین آوردن سود اقتصادی ناشی از مواد مخدر باشد که این کار با کشف و ضبط مواد امکان‌پذیر نیست.

این استاد دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اقدامات ریشه‌ای برای کاهش سود ناشی از مواد مخدر اظهار کرد: سود مواد مخدر با به وجود آمدن رقابت و مالیات و کنترل کیفیت پایین می‌آید و باعث می‌شود تا هر کسی به سراغ این موضوع نرود.

وی با بیان اینکه عرصه مواد مخدر هر چه غیرقانونی‌تر باشد، سود بیشتری نیز خواهد داشت، تصریح کرد: پس در نتیجه لازم است سیاست قانونی شدن مواد مخدر در کشور اجرا شود.

قادری ادامه داد: تریاک در ایران 50 درصد از حوزه مواد مخدر را به خود اختصاص داده است، بنابراین می‌توان از این ماده مخدر برای حرکت گام به گام به سمت قانونی شدن شروع کنیم.

این جامعه‌شناس با تاکید بر لزوم مدیریت ورود از خارج وکشت مواد مخدر در داخل خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه‌های زیادی برای مقابله با مواد مخدر در کشور انجام می‌شود، در صورتی که بهتر است بخشی از این هزینه‌ها صرف مدیریت مواد مخدر شود.

قادری در ادامه با بیان اینکه قانونی شدن مواد مخدر به معنای کنارگذاشتن درمان و یا مبارزه با قاچاق این ماده نیست، اعلام کرد: برخی با انتقاد از سیاست قانونی شدن عنوان می‌کنند که با این کار دسترسی به مواد مخدر راحت‌تر می‌شود در جواب باید گفت که آیا در حال حاضر مواد مخدر در دسترس نیست؟

وی افزود: در حال حاضر دسترسی زیادی به مواد مخدر در کشور وجود دارد اینکه با قانونی شدن دسترسی بالا می‌رود و یا اینکه پس از قانونی شدن تریاک از آن برای ساخت هروئین یا مواد دیگر استفاده خواهد شد، بهانه است.

قادری ادامه داد: البته در سیاست قانونی شدن موضوع این نیست که همه کنترل‌ها به یکباره برداشته شود، بلکه تاکید بر این است که 30 تا 40 درصد هزینه‌ها صرف کنترل شود و همه هزینه‌ها در آن متمرکز نشود.

وی افزود: در کنار این موضوع باید مسئولیت‌پذیری مردم را نیز در قبال مواد مخدر بالا ببریم تا تصور نکنند همه وظایف برای کنترل مواد مخدر بر عهده دولت و نیروی انتظامی است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۹۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل

جانشین فرمانده انتظامی استان فارس از کشف ۵۶ کیلوگرم حشیش در عملیات مشترک پلیس فارس و تهران بزرگ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه خبری پلیس فارس، یوسف ملک‌زاده از کشف ۵۶ کیلوگرم حشیش در عملیات مشترک پلیس فارس و تهران بزرگ خبر داد و اظهار کرد: مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان در راستای اقدامات مبارزه‌ای با عناصر اصلی قاچاق و در پی تعامل سازنده اطلاعاتی با پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ، مطلع شدند قاچاقچیان در سطح شهر شیراز اقدام به تهیه، توزیع و فروش مواد مخدر می‌کنند.

وی افزود: موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان فارس قرار گرفته و با انجام اقدامات اطلاعاتی و پلیسی، محل نگه‌داری آن در یکی از محله‌های شهر شیراز مورد شناسایی قرار گرفت.

جانشین فرمانده انتظامی استان اضافه کرد: مأموران ضمن هماهنگی قضائی به محل مورد نظر اعزام و در بازرسی از یک منزل، ۵۶ کیلوگرم مواد مخدر از نوع حشیش کشف و در این خصوص یک قاچاقچی را نیز دستگیر کردند.

ملک زاده تأکید کرد: مبارزه بی امان با سوداگران مرگ همواره یکی از اولویت‌های اصلی این فرماندهی به شمار می‌رود.

کد خبر 747035

دیگر خبرها

  • کشف ۲ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در فهرج
  • کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • جشنواره شعر نفس پاک فراخوان داد
  • برگزاری جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در شهرستان چالدران 
  • مسئولیت‌پذیر کردن نظام بین‌الملل در مبارزه با مواد مخدر
  • رئیسی : مبارزه بی‌امان ایران نبود مواد مخدر کل اروپا را فرا می‌گرفت
  • رئیسی: تمرکز بر مبارزه با شبکه‌های اصلی توزیع مواد مخدر