Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:07:04 GMT

داستان سرایی با گل رُس

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۱۴۸۷

داستان سرایی با گل رُس

قزوین-ایرنا- یک هنرمند قزوینی با ساخت مجسمه ها و نقش برجسته هایی از گل رُس، اسطوره ها و داستان های شاهنامه فردوسی و دیگر شخصیتهای ادب فارسی را به تصویر کشیده و نمایش آثار او در نمایشگاه دائمی سفالینه در سرای سعدالسلطنه قزوین، جلوه متفاوتی به این مکان تاریخی بخشیده است

به گزارش ایرنا، این نمایشگاه به یکی از جذابیت های سرای تاریخی سعد السلطنه تبدیل شده و نظر بسیاری از گردشگران و بازدید کنندگان را به خود جلب کرده است و آنان را به تحسین وامی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این هنرمند قزوینی برای ساخت آثار خود از شاهنامه فردوسی الهام گرفته و مجسمه ها و نقش برجسته های خود را بیشتر بر اساس داستان های این شاهکار ادبیات ایران می سازد.
کاوه آهنگر، سیاوش، شیرین و فرهاد، بیژن و منیژه، رستم و صحنه هایی از نبرد رستم با اژدها در قالب مجسمه های برجسته در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
در این نمایشگاه همچنین مجسمه مشاهیری چون ابن سینا، ابوریحان بیرونی، بابک خرمدین، آریوبرزن در کنار مجسمه هایی از شهدا، رزمندگان و جانبازان به نمایش گذاشته شده است.

**نمایش 100 اثر در نمایشگاه مجسمه های اساطیر شاهنامه در سعدالسطلنه قزوین
رضا ازی محمدی، خالق این آثار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مجسمه های به نمایش گذشته شده در این مکان که شامل شخصیت ها، اسطوره ها و مشاهیر شاهنامه هستند را با گل رس ساخته ام و برای خلق آنها از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی الگو و الهام گرفته ام.
این هنرمند در خصوص نمایشگاه مجسمه های اساطیر و مشاهیر شاهنامه در سرای سعدالسلطنه قزوین،گفت: در این مجموعه نزدیک به 100 مورد از آثار خود را به نمایش گذاشته ام.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه در نوروز 97 نیر همچون روال گذشته برای بازدید گردشگران دایر خواهد بود.
ازی محمدی در خصوص علت ساخت مجسمه مشاهیر و اساطیر شاهنامه، گفت: نیاکان ما برای حفظ فرهنگ و هنر ایران تلاش های زیادی انجام داده اند و بنده تلاش کرده ام تا به سهم خود گوشه ای از این فرهنگ را حفظ کرده و تمدن کهن ایران زمین را به این سبک هنری معرفی کنم.
وی در مورد امکان آموزش ساخت مجسمه های برجسته به علاقه مندان،گفت: در حال حاضر تعدادی شاگرد دارم وبه علاقه مندانی که دارای استعداد و انگیزه کافی باشند، به آنها این هنر را آموزش می دهم.
وی با بیان اینکه شرایط اقامت و زندگی برایم در چندین کشور از جمله آمریکا فراهم بوده است،افزود: ترجیح دادم در سرزمین مادری خود زندگی کنم و از بودن در این آب و خاک زیبا لذت ببرم.

** مسئولان قدر هنرمندان را بدانند
این هنرمند که فعالیت خود را از سال 1372 آغاز کرده و تاکنون خالق صدها اثر مجسمه برجسته بوده است،با اشاره به نیاز هنرمندان به برخورداری از حمایت مسئولان،گفت: امیدواریم دست اندرکاران و مدیران قدر هنرمندان و آثار آنان را به عنوان پاسداران فرهنگ و هنر این مرز و بوم به خوبی دانسته و حمایت های معنوی خود را از جامعه هنری دریغ نکنند.
وی که آثارش در برخی میادین شهر قزوین مانند میدان امیرکبیر خودنمایی می کند و بخشی از آنها نیز در موزه مردم شناسی حمام قجر برای بازدید گردشگران و شهروندان جانمایی شده است ،افزود: برخی آثار خود را به شهرداری عرضه می کنم اما در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی کار فاخر و ماندگار؛ بازار چندانی ندارد و همه نهادها و ارگان به دنبال کارهای ارزان قیمت هستند.

**نمایشگاه اساطیر شاهنامه قابلیت تبدیل به یک موزه رسمی را دارد
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آثار استاد رضا ازی محمدی به تنهایی یک جاذبه گردشگری هستند.
محمدعلی حضرتی با بیان اینکه این هنرمند صاحب سبک است و نخستین فردی به شمار می رود که به این شیوه به ساخت مجسمه می پردازد،افزود: چندین بار از این هنرمند برای فعالیت در خارج دعوت شده است اما وی به علت میهن دوستی و تعصب به این مرز و بوم، دعوتها را نپذیرفته بود.
وی با بیان اینکه پیشنهاد راه اندازی موزه ای از آثار این هنرمند مطرح و ارایه شده است،افزود: در حال حاضرمجوز طراحی و نصب لوح رسمی این موزه را از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دنبال می کنیم.
این مسئول با بیان اینکه از نظر ما مکان فعلی نمایش آثار این هنرمند حکم موزه را دارد،اضافه کرد: با توجه به منحصر به فرد بودن این آثار و به منظور رونق گردشگری بهتر است شرایط بهتری برای نمایش مجسمه های ساخته شده توسط وی از سوی سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری قزوین فراهم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با بیان اینکه راه اندازی بوستان مشاهیر را با همکاری شهرداری پیش بینی کرده ایم،افزود: پس از جابه جایی و انتقال شهرداری قزوین به ساختمان جدید از مکان قدیمی می توان به عنوان بوستان مشاهیر استفاده کرد.
وی اضافه کرد: در این مکان می توان از آثار این هنرمند بهره گرفت و مجسمه مشاهیر قزوین را در آن جانمایی کرد.
حضرتی با بیان اینکه بسیاری از کشورها علاقه مند هستند تا چنین هنرمندانی را جذب کرده تا آنان برای فرهنگ و هنر آنها به ساخت و تولید اثر بپردازند و گالری های هنری راه اندازی کنند،افزود: در چنین شرایطی باید ازاین هنرمندان به شکل پررنگ و مستمر حمایت کنیم.
3013/6012

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۱۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی این رویداد، آیین گشایش نمایشگاه انفرادی «افکار» شامل نقاشی‌های مریم نامدار، ساعت ۱۶ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ در نگارخانه «نقش جهان» برگزار می‌شود.

مریم نامدار متولد ۱۳۶۱ و فارغ‌التحصیل رشته هنرهای تجسمی است. او پیش از این آثارش را در برخی نمایشگاه‌های گروهی نظیر منتخب آثار گالری اکنون (اصفهان)، منتخب آثار گالری آرتیبیشن، گالری هفتا، داوودی و زرنا به نمایش گذاشته بود.

این هنرمند درباره آثار به نمایش‌درآمده در نمایشگاه «افکار» گفت: قطعاً به عنوان یک نقاش انتزاعی، خود را در دنیایی از رنگ‌ها و فرم‌های غیرطبیعی می‌بینم. داستان‌ها در ذهنم با استفاده از این عناصر و رنگ‌ها تداعی می‌شوند. بوم نقاشی من به صحنه‌ای تبدیل می‌شود که در آن احساسات، تجربیات و افکار آشکار می‌شوند و من به دنبال انتقال این مناظر درونی از طریق کارم هستم. دغدغه همیشگی من نپذیرفتنِ آثارم در جامعه‌ای‌ است که گالری‌دارها هنر را کالایی برای کسب درآمد می‌دانند و عملاً نقاشی انتزاعی یا آبستره جایی در این روند ندارد. تمایل گالری‌دارها به هنر روایتی باعث به انزوا کشیده‌شدن این‌گونه سبک‌ها شده است. با امید به روزهایی که هنر در کلیه سبک‌ها پذیرفته شود.

همچنین نامدار در بخشی از استیتمنت نمایشگاه انفرادی خود نوشته است: «افکار» به تفکر دعوتت می‌کند. یک قدم نزدیک‌تر شوید و صدای تپش رنگ‌ها را بشنوید؛ صدای نبض وجود. رنگ‌ها شما را وادار به حرف‌زدن می‌کنند و در عین حال به درون‌نگری دعوتت می‌کند. چه چیزی فراتر از شکل نهفته رنگ‌ها است؟ آیا آشفتگی می‌تواند هماهنگی داشته باشد؟ آیا در انتزاع آرامش وجود دارد؟ این تفسیر شما را به چالش می‌کشاند.

۲۰ تابلو در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آیند که با تکنیک اکلرولیک روی بوم و در سبک آبستره (انتزاعی) اجرا شده‌اند.

آثار نقاشی مریم نامدار در نمایشگاه انفرادی «افکار»، از روز ۱۴ تا ۱۹ اردیبهشت‌ در نگارخانه نقش جهان روی دیوار قرار خواهند داشت.

علاقه‌مندان به تماشای این آثار تجسمی می‌توانند طی روزهای یادشده از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به نگارخانه «نقش جهان» به نشانی خیابان نیاوران، خیابان باهنر، همایونفر، کوچه سعدی، خیابان محمودی ۲، پلاک ۹ مراجعه کنند. گالری شنبه‌ها تعطیل است.

کد خبر 6094368

دیگر خبرها

  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵میلیاردی یک هنرمند
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵ میلیاردی یک هنرمند
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • کمک خواننده معروف برای آزادی زندانیان قزوین
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه