Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:31:12 GMT

فیس‌بوک در رویدادهای روهینجا نقش اساسی داشته است

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۳۵۳۲

فیس‌بوک در رویدادهای روهینجا نقش اساسی داشته است

سازمان ملل با اشاره به نقش اساسی شبکه اجتماعی "فیس‌بوک" در اتفاقات میانمار و کشتار مسلمانان این کشور هشدار داد: فیس‌بوک اکنون تبدیل به یک "هیولا" شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، مرزوقی داروسمان، رئیس هیات حقیقت‌یاب مورد حمایت سازمان ملل در ارتباط با خشونت‌های میانمار در جلسه‌ای با موضوع میانمار به سرکوب‌گری مقام‌های میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینجا پرداخت و گفت که شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک در اتفاقات میانمار "نقشی تعیین کننده" داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داروسمان اظهار کرد: فیس‌بوک نقشی اساسی در وقوع این سطح از خصومت، اختلاف و درگیری در داخل مردم داشته است. مطمئناً سخنرانی‌های ناشی از نفرت یک بخش از این اتفاقات بوده است تا جایی که مساله به وضعیت میانمار مربوط می‌شود در این کشور آنچه که به عنوان شبکه اجتماعی مطرح است، تنها فیس‌بوک است.

همچنین یانگی لی، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل برای میانمار هشدار داد که فیس‌بوک اکنون تبدیل به یک "هیولا" شده است.

وی این شبکه را عامل تسهیل خصومت، اختلاف و درگیری دانست و متهم به ایفای نقشی اساسی در نسل‌کشی‌های احتمالی در میانمار به سبب گسترش دادن سخنرانی‌های مروج نفرت کرد.

در عین حال یانگی لی اظهار کرد: فیس‌بوک یکی از بخش‌های مهم زندگی خصوصی، شهروندی و عمومی در میانمار محسوب شده و دولت این کشور از این شبکه اجتماعی برای گسترش دادن اطلاع رسانی در میان مردم استفاده کرده است.

او به خبرنگاران گفت: در میانمار همه چیز از طریق فیس‌بوک انجام می‌شود.

او افزود: فیس‌بوک توانسته کمک زیادی به این کشور دچار فقر کند اما در آن میان از آن برای گسترش سخنرانی‌های مبتنی بر نفرت استفاده شده است.

یانگی لی خاطر نشان کرد: این شبکه اجتماعی برای انتقال دادن پیام‌های عمومی استفاده می‌شود اما ما می‌دانیم که بودایی‌های ملی‌گرای افراطی صفحه‌های فیسبوک خود را دارند و حقیقتاً به بخش زیادی از این خشونت‌ها و بخش زیادی از نفرت علیه روهینجا و دیگر اقلیت‌های قومی دامن می‌زند.

وی افزود: من نگران هستم که فیس‌بوک اکنون از هدفی که در ابتدا برایش درنظر گرفته شده بود فاصله گرفته و اکنون تبدیل به یک هیولا شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۳۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر

 با کاهش حدود ۱۰هزارتومانی قیمت دلار و رسیدن قیمت دلار به پایین‌تر از ۶۰هزارتومان، کاربران شبکه‌های اجتماعی در توییت‌هایی تحلیل‌های خود را به اشتراک گذاشتند. کاربران پشتوانه کاهش قیمت دلار را اقتدار نظامی و امنیتی ایران در مواجهه با نظام سلطه دانستند. آنها همچنین از سکوت برخی از رسانه‌ها و چهره‌ها که هنگام بالا رفتن قیمت دلار مدام تحلیل به اشتراک می‌گذارند، انتقاد کردند.

در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم:

 سیدمصطفی موسوی‌نژاد:
عده‌ای می‌گفتند افزایش نرخ دلار تا مرز ۷۰هزار تومان ربطی به تنش‌های ایران و اسرائیل نداره و دولت ناتوانی خودش رو به پای این داستان داره فاکتور میکنه! دلار بازار آزاد قبل از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران: ۶۱هزار تومان! دلار بازار آزاد، امروز: ۶۱هزار تومان. قضاوت با شما!

 کیان مهزاد:
کاهش قیمت دلار آن هم حدود ۱۰هزارتومان در شرایطی که برخی‌ها می‌گفتند دلار تا ۸۰ و ۱۰۰ هزار تومان هم می‌رود واقعاً خیلی از واقعیت‌ها را نشان می‌دهد. اصلی‌ترین این واقعیت‌ها قیمت‌سازی کانال‌های تلگرامی است. واقعاً راهی برای رهایی اقتصاد از این کانال‌ها نیست؟

 کیمیا مظفریان:
کاهش قیمت دلار در شرایط فعلی اقتصاد کشور، فقط یک اتفاق نیست، معجزه‌ای بسیار شگفت‌انگیزه که نتیجه ۱. تدبیر حکیمانه دولت و ۲. قدرت نمایی موشکی ایران در برابر اسرائیله.

 حسین مردانی:
قیمت دلار کاهش پیدا می‌کند، اما الان خانه هم بخواهی رهن کنی، طرف با دلار ۷۰ تومانی برات فاکتور میکنه! کاهش قیمت دلار قطعاً خوشحال کننده است، اما با قیمت سازی‌های کاذب هم باید برخورد شود. رها کردن بازار در شرایط جنگ اقتصادی عاقلانه نیست.

دکتر رخیده:
چرا اونایی که وقتی یه بحرانی ایجاد میشه و دلار میره بالا ثانیه‌ای گزارش میدن و اعصاب و روان ملت رو داغون میکنن، اما الان که چند روزه دلار سیر نزولی داره و رسیده به ۶۰ چیزی نمیگن؟!

سجاد محمدی:
موشک‌های ایران هم میتونه اسقاطیل رو شخم بزنه، هم میتونه قیمت دلار رو پایین بیاره. از هر طرف که نگاه کنی، دنیا دنیای موشکه. 

 احمد روستایی:
اقتدار امنیتی یک پشتوانه محکم برای اقتصاد است. مصادیق را در ماجرای دلار و کاهش‌های این روز‌ها دیدیم. دلاری که افسار پاره کرده بود و می‌رفت که به بالاتر از ۸۰ برسد حالا به پشتوانه اقتدار امنیتی ایران راه بازگشت را پی گرفته است. فهم این معادلات آینده‌ساز است. 

 محمد مهدی مصلحی:
اونایی که میگفتن «اگه ایران، اسرائیل رو تنبیه کنه دلار بالای ۷۰ تومن میشه» کجای مجلس نشستن؟! بله؛ اقتصاد، به قدرت نظامی هم بستگی داره. 

محمدی ثابت:
جنگ اقتصادی امریکا علیه ما، برای تضعیف ارزش ریال است که بار‌ها و بار‌ها در بیان مقامات امریکایی به این موضوع تصریح شده است. ‎#جنگ_دلار

 حسن حسن‌خانی:
لابه‌لای حرف‌های نادرست درباره ارز، عوامانه‌ترین و بی‌اساس‌ترین حرفی که در این سال‌ها شنیدم این بوده: نرخ ارز درجه تب بدن بچه است! گوینده چنین سخنی قبل از تمسخر اقتصاددانان و پزشکان، خودش را مضحکه خاص و عام کرده. 

 کاربری با نام «احترام»:
خدا کنه قیمت‌ها هم به همین دلار زیر ۶۰تومان برگرده. الان شما برو یک قطعه برای ماشینت بخر. طرف به مبنای دلار۷۰تومانی کشیده روی قطعه. همه هم حرفشون اینه که دلار الکی ریخته و برمی‌گرده. واقعاً نظارت دولت باید اینجا‌ها پررنگ بشه.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟
  • دروغ؛ رکن اساسی رسانه روباه پیر
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • شبکه‌های اجتماعی یا ماشین‌های معتادساز
  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر