Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در مراسم رونمایی از کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران» پرداختن به مشروطه را از منظر فرق ضاله و گروه‌هایی که قصد براندازی داشتند، خلأسی در مطالعات و آثار مرتبط با دوران مشروطه دانست. ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا‌، کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران» طی مراسمی با حضور موسی حقانی، رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، حجت‌الاسلام مهدوی و نویسنده اثر، اسلام افضلی، در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسی حقانی، رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در آیین رونمایی از این کتاب با تأکید بر اینکه کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران» شرح و روایت مستندی از وقایع دوران مشروطه است، تاکید کرد: بازخوانی مشروطه الزاماتی دارد که در این کتاب رعایت شده و از این منظر کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران» یک گام رو به جلو است.

وی رها شدن از روایت رسمی و رایج پس از مشروطه را مزیت دیگر این کتاب عنوان کرد و افزود:‌ تمایز میان جریان اصلاح‌طلب در دوران مشروطه، که اتفاقاً جریان دینی است، با جریان برانداز، که طیف‌هایی نظیر بابی‌ها، ماسون‌ها و نظیر آنها را شامل می‌شود، از دیگر نقاط قوت این کتاب به‌شمار می‌آید. حقانی در عین حال پرداختن به مشروطه را از منظر فرق ضاله و گروه‌هایی که قصد براندازی داشتند، خلائی در مطالعات و آثار مرتبط با دوران مشروطه دانست.

هدف کتاب بیان تاریخ برای عبرت جامعه است

حجت‌الاسلام منصور مهدوی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه نهضت مشروطه نهضت عدالت‌خواهی بوده است، افزود:‌ باید ببینیم چه شد که شیخ فضل‌الله، که محبوبیتی فزاینده در میان مردم داشت، در این جریان به دار آویخته می‌شود و کسی هم چیزی نمی‌گوید.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کلیدواژه‌هایی که در دوران مشروطه استفاده می‌شد هم‌اکنون نیز استفاده می‌شود افزود: ‌کتاب در وهله اول شرح مستندی قوی از حوادث دوران مشروطه است که نویسنده با مراجعه به منابع دست اول آن را انجام داده است.

وی تاکید کرد:‌ هدف این کتاب بیان تاریخ برای عبرت امروز جامعه اسلام است و در آن، برخی اختلاف نظرها بین شخصیتهای مذهبی، با نهایت احتیاط و در عین حال با صراحت بیان شده است. مهدوی خاطرنشان کرد: امروز هم دچار چنین چالشهایی هستیم و اگر بخواهیم نسبت به شخصیتهایی که خطا کرده‌اند سکوت کنیم تاریخ را بیان نکرده‌ایم و نیاز داریم رجال ما بدانند چه خطرهایی در کمین چهره‌هاست و اگر اختلافات از حدی بگذرد، چه اتفاقی می‌افتد. از نگاه وی این کتاب به خوبی ریشه بسیاری از مسائلی را که امروز نیز از سوی گروه‌هایی مطرح می‌شود توضیح داده و حرفهایی همچون حجاب اجباری و رد قصاص که امروز زده می‌شود در دوره مشروطه هم زده شده است.

نفوذ نرم انگلیس عامل انحراف مشروطه

اسلام افضلی، نویسنده کتاب، درباره کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه ایران» گفت: ‌در این کتاب، جریان روشنفکری و جریان علما را توضیح داده‌ایم. به گفته وی نفوذ نرم انگلیس در نهضت مشروطه از دیگر محورهای مهم این کتاب است.

سخنران دیگر این نشست مصطفی تقوی بود که ضمن نقد بخشهایی از کتاب «بازخوانی نهضت مشروطه در ایران» این اثر را در شکستن سیطره قرائت یک‌جانبه از تاریخ معاصر کشور کار مهمی ارزیابی کرد.

وی طرح مباحثی همچون ارزیابی مجلس اول، عامل انحلال این مجلس و مسائل مربوط به شیخ فضل‌الله را در راستای تاریخ‌نگاری غیر کلیشه‌ای ارزشمند خواند و از نقاط قوت این کتاب دانست.

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT11 واژه های کاربردی مرتبط ادبیات انقلاب اسلامی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حجت‌الاسلام فخرزاده نویسنده کتاب «رضای انقلاب» با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: این کتاب به زندگی و شرح حال یکی از دلباختگان فکری امام خمینی (ره)، روحانی فاضل و مردمی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است. او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعد‌ها به مسجد جامع ابوذر (همان مسجدی که ششم تیر سال ۶۰ واقعه بمب گذاری و حادثه‌ای که برای مقام معظم رهبری اتفاق افتاد) تغییر نام داد منصوب و مشغول فعالیت شد. با فعالیت‌های او مسجد ابوذر خیلی زود به پایگاه طرفداران امام و انقلاب تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب نقش مهمی را در انسجام نیرو‌ها و حفظ نشاط سیاسی در جنوب‌غرب تهران و حمایت از نظام در عرصه‌های مختلف بر عهده گرفت.

وی افزود: احساس کردم این که چطور یک روحانی چنین ظرفیتی در منطقه‌ای ایجاد می‌کند می‌تواند الگو برای همه روحانیون باشد که دوست دارند به جامعه خودشان خدمت کنند.

حجت‌الاسلام فخرزاده گفت: ایشان یکی از تربیت یافتگان حضرت امامند، از روحانیونی که در مسیر نهضت با امام پیوند خوردند و با همان روحیه و همان نگاه آمدند وظیفه خودشان را اعلام کردند. این طور می‌خواهم بگویم که جریان نهضت را که نگاه می‌کنید حضرت امام خیلی تشکیلاتی عمل نمی‌کردند که بگویم یک سازماندهی خاصی داشته باشند بلکه آگاه کردن افراد را معیار خودشان قرار داده بودند.
رسید.

نویسنده کتاب «رضای انقلاب» درباره علت انتخاب اسم کتاب هم افزود: ایشان در صحبت هایشان وقتی صحبت کردند آن هدف اصلی شان چی بوده می‌گفتند که من فقط عاشق انقلاب بودم عاشق نهضت امام بودم همه کارهایشان برای رضای انقلاب بود اسم خودشان هم که رضا یک ایهامی ایجاد شده رضای انقلاب به معنای این که آقارضای انقلابند که انقلابیند هم به معنای این که نیت شان این بوده که در مسیر رضایت انقلاب کار‌های خودشان را سامان بدهند.

حجت‌الاسلام فخرزاده گفت: ما خیلی آدم‌های ارزشمندی داریم که این جریان انقلاب تا به این جا رسانده اند و فکر می‌کنم اگر بتوانیم این‌ها را خوب ترسیم کنیم برای جامعه مان، آن وقت آدم‌ها می‌فهمدند که حالا که به این نقطه رسیدیم نقطه حتما پایانی نیست ما نیاز به ایثارگری‌های بیشتری داریم و نیاز داریم که آدم‌هایی پیدا بشوند که بیایند ادامه مسیر را بدهند تا به آن هدف نهایی برسیم.

آیین رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» تازه‌ترین اثر حجت‌الاسلام فخرزاده و انتشارات سوره مهر با حضور اهالی فرهنگ، ادبیات و رسانه و سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی، عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اهمیت سفر «نیچروان» از منظر اقلیم کردستان
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • اوهام حشاشین مصری از خیام
  • جای ال‌کاپیتانو خالی؛ سرخیو راموس قهرمانی رئال مادرید را تبریک گفت + عکس
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»