Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران به تقویت موقعیت خود در سوریه ادامه خواهد داد و اسرائیل به مقابله با آنچه تهدید تلقی می کند ادامه می دهد. ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷ رسانه ها خواندنی برگزیده نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،دیپلماسی ایرانی نوشت: جنگ بعدی اسرائیل با همسایگانش به طور قابل توجهی متفاوت از جنگ های قبلی اش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش تدریجی جنگ نظامی در سوریه، که منجر به سقوط یک هواپیمای "اف 16" اسراییل در ماه فوریه شد، نشان می دهد مناقشات آینده می تواند بین اسرائیل و ایران شکل گیرد.

 دهم فوریه یک هواپیمای ایرانی از سوریه وارد حریم هوایی اسرائیل شد. ارتش اسرائیل با حمله به یک مرکز فرماندهی، جایی که پهپاد ایرانی حرکت کرده بود، پاسخ داد. یکی از هواپیماهای جنگنده اسرائیل که در حمله نظامی به مواضع ایران و سوریه درگیر بود، توسط آتش سنگین ضد هوایی سوریه مورد هدف قرار گرفت .

برخلاف درگیری های پیشین، این درگیری به چند دلیل اهمیت دارد. اولا، ایران در ابتدا پهپاد خود را به اسراییل فرستاد. این نشان می دهد که تهران قواعد درگیری خود در سوریه را تغییر داده است. دوم، با توجه به افزایش حضور نظامی ایران در سوریه، جنگ بعدی علاوه بر حزب الله، دیگر شبه نظامیان متحد با ایران در سوریه را نیز درگیر خواهد کرد. سوم، درگیری شدید ایرانیان در سوریه نمایانگر رهبری ایران برای کشمکش های آینده منطقه با پیامدهای جدی خواهد بود.

اقدام مخاطره آمیز پهپاد ایرانی در اسراییل اولین نوعش نیست و بازی نظامی در حال پیشرفت است. در سال 2004 هم، حزب الله یک هواپیمای ایرانی به نام مرصاد را در یک ماموریت کوتاه برای شناسایی به اسراییل فرستاد. در سال 2006، حداقل سه هواپیمای بدون سرنشین توسط حزب الله در اسراییل به پرواز درآمد. در سال 2012، حزب الله توانست هواپیمای پیشرفته ای را به جنوب اسرائیل چند صد مایل به پرواز درآورد.

یک منبع نزدیک به حزب الله معتقد است رویارویی اخیر اسراییل با حزب الله و سوریه توسط ایران سازماندهی شد. او می گوید: "ایرانی ها از حمله ی سیستماتیک اسراییلی ها به تجهیزات نظامی و جلوگیری از انتقال سلاح به حزب الله خسته شده اند." هدف قرار دادن هواپیماهای اسرائیلی، می تواند یک هشدار از سوی ایران به اسرائیل باشد و نشان می دهد قواعد جنگ در حال تغییر است و  تل آویو باید با احتیاط عمل کند.

در طول چند سال گذشته، حضور نظامی ایران در سوریه افزایش قابل توجهی داشته است. به گفته ی اسراییل، ایران بیش از 80،000 جنگجو در سوریه را کنترل می کند. این نیروها شامل نیروهای لبنانی، عراقی و نیروهای نظامی سوریه هستند تا به وسیله طرح ایران محور مقاومت پیوسته را تشکیل دهند.

یک از اعضای حزب الله گفته است که حزب الله دیگر تنها نیست و حزب الله-سوریه و حزب الله-عراق به عنوان یک نهاد سازمان یافته با اهداف مشترک در منطقه عمل می کنند.

چهار روز پس از سقوط جت اسراییلی، اکرم الکعبی، دبیرکل مقاومت اسلامی النُجَبا (نیروهای بسیجی عراق)، متعهد شد که در کنار هم پپمان خود، حزب الله، در صورت جنگ جدید با اسرائیل، خواهد ایستاد.

این شبه نظامیان منابع قابل توجهی دارند. نیروهای النجبا اکنون حدود 1.5 میلیارد دلار از دولت عراق دریافت می کند. از سوی دیگر، طبق برآورد اسراییل، حزب الله بیش از 150،000 موشک دارد.

 تهران نیز حداقل 3،000 جنگجو در سوریه دارد که معمولا به عنوان مشاور عمل می کنند. همچنین ایران یک پایگاه نظامی دائمی در سوریه ایجاد کرده است. نیروهای حزب الله در مصاحبه های متعدد اذعان کرده اند که بسیاری از تلاش های نظامی مقاومت "توسط یک اتاق عملیات مشترک شامل روس ها و ایرانی ها انجام شده است". با این وجود، ایران همیشه از مقابله مستقیم با اسرائیل، با استفاده از نماینگان خود به عنوان مرکز فشار در بازی منطقه ای، اجتناب کرده است.

اسراییل همچنین بیش از صد حمله به سوریه را تایید کرده و تلاش های نظامی خود را بر منافع ایران مانند واحدهای تولید سلاح، پایگاه ها، آشیانه های هواپیماهای نظامی و بارکش های حمل سلاح به لبنان متمرکز کرده است.

درگیری های شدید ایران در سوریه بیانگر این است که هر گونه حمله ضد اسراییل در خاک سوریه از جانب نمایندگان ایران، به رهبری ایران است. این روندها تغییر روند رویارویی اسرائیل و ایران در سوریه محسوب می شود. اگرچه جنگ میان این دو بازیگر در سوریه ممکن است در برنامه های فوری خود قرار نگیرد، این واقعیت وجود دارد که ایران به تقویت موقعیت خود در سوریه ادامه خواهد داد و اسرائیل به مقابله با آنچه تهدید تلقی می کند ادامه می دهد. تعادل بازدارندگی در حال نابودی است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R30411/P30411/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود

"عباس گلرو" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این واقعیت که جمهوری اسلامی ایران نشان داد اراده برای عملی کردن پاسخ به دشمنان را دارد، به خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تقریب گفت: باید توجه داشت که جمهوری اسلامی تحولاتی که در منطقه غرب آسیا می‌گذرد را با حساسیت بیشتری پیگیری کند و در این بین هر گونه اظهار نظری که بتواند به ثبات منطقه کمک کند، باید گفته شود.
 
وی ادامه داد: تمامی کشورها باید علملیات وعده صادق را مدنظر قرار بدهند؛ چرا که این اولین بار در منطقه بود که جمهوری اسلامی ایران مستقیما به خاک سرزمین اشغالی فلسطین حمله و جواب شیطنت رژیم اسرائیل را داد.
 
نماینده مردم سمنان با اشاره به رایزنی های غرب برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسرائیل، گفت: کشورهای اروپایی و غربی علی رغم رایزنی‌های فشرده با ایران برای خویشتنداری کردن کشور ما دیدیم که دستگاه دیپلماسی ما همگام با بخش نظامی خوب عمل کرد و پاسخ های محکمی داده شد که جدیت ایران در واکنش را مورد تاکید قرار داد.

گلرو با بیان این واقعیت که هیبت پوشالی اسرائیل که هیچ کس جرات چپ نگاه کردن به آنها را نداشت فرو ریخت، تصریح کرد: جهانیان دیدند که موازنه وحشتی برقرار شد، سطح بازدارندگی ایران ارتقا یافت  و تمامی اینها سبب شد افکار عمومی داخل اسرئیل نسبت به امنیت‌شان بیشتر از پیش نگران شوند.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به  رایزنی های کشورهای غربی  با مقامات وزارت خارجه ایران، تاکید کرد: زمانی که آنان جدیت ایران در پاسخ دادن به رژیم غاصب اسرائیل را دیدند از ما خواستند که در چارچوب حقوق بین‌الملل عمل کنم که خود این درخواست نشان داد عمل ما "دفاع مشروع"، "قانونی" و در "چارچوب حقوق بین‌الملل" بود؛ این عملیات نشان داد دنیا نمی‌توانست هیچ نقدی به واکنش ما داشته باشد.

 ادبیات نیانیاهو تغییر کرده است 
وی با بیان اینکه نتانیاهو همچنان به دنبال متقاعد کردن آمریکا و غرب برای پاسخ به ایران است، ادامه داد: ادبیات رژیم غاصب اسرائیل "ادبیات نگرانی" در درون است. یعنی با نگرانی حرف از واکنش می زنند و می گویند به گونه ای جواب ایران را خواهیم داد که منطقه را ملتهب نکند؛ و این بدین معناست که ما به طرف های اروپایی تضمین می‌دهیم که دست به کاری نزنیم که ایران با شدت بیشتری با ما برخود کند.
 
گلرو با یادآوری این واقعیت که اظهار نظرهای نتانیاهو قبل و بعد از اقدام ایران بسیار متفاوت و با احتیاط شده است، چرا که خوب فهمیده است راه پاسخ دادن باز شده است،  بیان داشت: "وعده صادق" درواقع پاسخ به اسرائیل نبود بلکه به طرف های غربی عضو ناتو هم پاسخ دادیم. چرا که انگلیس و فرانسه  با استفاده از جنگنده و ابزارهای مختلف نظامی خود در جهت رهگیری موشک های بالستیک، کروز و پهپادهای ایرانی آمده بودند ولی ما علی رغم همه کمک هایی که به رژیم صهیونیستی شد موفق عمل کردیم.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان با اشاره به اینکه آمریکا و غرب اعلام کردند که پاسخ حمله ایران به رژیم صهیونیستی را از طریق دیپلماتیک خواهند داد، افزود: با توجه به دیپلماسی قوی و فعالانه دولت در برخورد کردن در این زمینه و همچنین مذاکراتی که با سایر کشورها بویژه چین و روسیه انجام شد مشاهده کردیم که  آمریکا و اروپا در پاسخ دیپلماتیک به ایران شکست خوردند.
 
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل را اثبات کرد
  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • روایت محافل عبری از سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله
  • حزب الله شعاع حملات خود را به عمق اسراییل گسترش داد
  • بازدارندگی ایران، استیصال غرب
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود