Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@02:24:07 GMT

برگزاری شورای حفاظت منابع آب شهرستان پارسیان

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۵۳۸۱

برگزاری شورای حفاظت منابع آب شهرستان پارسیان

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ، در ابتدا دبیر کمیته  مهندس رخش خورشید گزارشی در خصوص مصوبات قبلی شورای حفاظت ، نحوه تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه بر اساس دستورالعمل سوم طرح احیا، انسداد چاه­های غیر مجاز و برخورد با چاه­های مجاز دارای اضافه برداشت و آب شیرین کن های نصب شده بر روی چاههای کشاورزی و اقدامات انجام شده توسط اداره منابع آب پارسیان درخصوص شناسایی و برخورد با تخلفات منابع آب مطالبی ارائه نمودند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ادامه نیز فرماندار شهرستان پارسیان با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب در کشور و شهرستان پارسیان  اظهار داشت  : باید مسئولین نسبت به الگوی مصرف و فرهنگ صحیح استفاده از منابع آبی را به بهره برداران آموزش بدهند و برگزاری کارگاه های آموزشی بین کشاورزان و بهره برداران در جهت صرفه جویی مصرف آب امری ضروری است.

رادمهر فرماندار پارسیان همچنین با اشاره  به وضعیت گوجه خارج از فصل در سطح شهرستان ، بیان نمود : مصرف بالای آب در این محصول و برنامه ریزی جهت جایگزینی محصولات با نیاز آبی کمتر در سطح اراضی شهرستان ضروری می باشد و باید کشاورزان نسبت به موضوع کم آبی توجه ویژه ای داشته باشند و نباید منابع خدادای که متعلق به تمام نسل ها است به همین آسانی از بین ببریم .

وی همچنین با اشاره به حفرچاه های غیر مجاز و کاشت محصول در بستر رودخانه ها گفت : باید شورای حفاظت از منابع آب و همچنین اداره حفاظت منابع آب با گشتهای مشترک در خصوص جلوگیری از برداشت شن و ماسه از رودخانه ها و همچنین ریختن نخاله های ساختمانی در مسیر سیلاب ها و مسیل ها  و جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز در راستای حفاظت از منابع آبی گام بردارد و همچنین تقویت اکیپ های گشت و بازرسی و نظارت بیشتر بر تخلفات منابع آب و تعامل با دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و استفاده از ظرفیت آنها تأکید نمود.

فرماندار و رئیس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با اشاره به وضعیت بحرانی شهرستان در بخش منابع آب و فروچاله ها در شرق شهرستان ، بر لزوم ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف  مردم بویژه سمن های مردم نهاد در موضوع بحران آب تأکید کرد و بیان داشت : باید تمام مسئولین و ائمه جمعه و جماعات و اعضای شورای حفاظت در راستای تبیین بحران منابع آب در جامعه ورود جدی داشته باشند و نحوه رفتار مردم با منابع آب و عدم توجه به وضعیت پیش روی آن را مورد انتقاد قرار دهند و از کشاورزان بخواهند تا با تغییر الگوی کشت و همچنین نسبت به کاهش کشت گوجه در فصل آینده توجه ویژه ای داشته باشند .

در پایان نیز از آقای محمد عابدی کارشناس درآمد و مشترکین و آقای نظام زارعی کارشناس اکیپ گشت و بازرسی تقدیر به عمل امد.

از مصوبات این جلسه می توان به برخورد با اب شیرین کن های نصب شده بر روی چاههای کشاورزی و اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری اشاره نمود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۵۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری

سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: طی فروردین سال جاری ۱۵ مورد تعرض به ماموران نیز حین انجام وظیفه داشتیم که ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. یکی از دلایل آن حضور بیشتر  آنان در  میدان و تلاش برای اجرای قانون است.

وی درباره راهکارهای پیشگیرانه از حملات انتقام جویانه به ماموران منابع طبیعی گفت: به‌طور قطع افزایش حمایت‌های حقوقی و قضایی به‌ویژه حمایت‌های اجتماعی می‌تواند در این زمینه موثر باشد. گام نخست باید فرهنگسازی برای مردم باشد تا آنان بدانند ماموران منابع طبیعی امانتدار هستند و حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی به عنوان یک گنجینه ارزشمند بر عهده آنان است تا سالم به دست نسل‌های آینده برسد. اگر مردم به این نتیجه برسند، به‌طور قطع از ما حمایت خواهند کرد. اگر جایی شاهد تعرض و حریقی بودند، بلافاصله به ما اطلاع دهند. باید تلاش کنیم به جایی برسیم که اگر کسی درختی را قطع کرد، مردم مثل یک مجرم به او نگاه کنند و از حمایت‌های مردمی محروم شود. این بزرگ‌ترین هدفی است که به دنبال آن هستیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به تلاش برای تجهیز ماموران منابع طبیعی به سلاح‌های مناسب اظهارکرد: قصد داریم نیروهای خود را با سلاح دارای بازدارندگی مناسب تجهیز کنیم و تلاش می‌کنیم به‌زودی این تجهیزات را به دست آنان برسانیم.

وی درباره تغییر وضعیت نیروهای شرکتی سازمان منابع طبیعی گفت: خیلی تمایل داریم که آنان تغییر وضعیت پیدا کنند. بیشتر آنان نیروهای سالم و خوبی هستند البته برخی از آنان ممکن است شاخصه‌های لازم برای تغییر وضعیت را نداشته باشند اما برای نیروهای واجد شرایط پیگیری‌هایی را کردیم امان تغییر وضعیت‌ها در ابهام است چراکه به سازمان منابع طبیعی اختیار تبدیل وضعیت داده نشده است. اگر قانون تغییر و دولت ابلاغیه‌ای صادر کند، در این شرایط می‌توانیم در رابطه با تغییر وضعیت اقداماتی انجام دهیم .

ملکی آهنگران تاکید کرد: سیاست کلی، کوچک‌سازی دولت است و مواردی که بر خلاف سیاست‌های کلی باشد،معمولاً مورد موافقت قرار نمی‌گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملکرد یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی طی فروردین‌ سال جاری گفت: در این بازه زمانی ۴۵۹۰ تماس با دو سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گرفته و گشت برای بررسی هر کدام از این اخبار اعزام شد. ۲۷۳۶ پرونده قضایی تشکیل شد و ۳۳۶ متخلف دستگیر شدند. این افراد جرایمی مانند زمین‌خواری و قطع درختان را مرتکب شده بودند. ۲۴۶ دستگاه خودرو و ۸۳ دستگاه تجهیزات قطع درختان مانند اره برقی نیز از آنان توقیف شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: ۵۸۲ هکتار از اراضی ملی خلع و به بیت‌المال بازگردانده و از تصرف ۴۳۷ هکتار از اراضی ملی پیشگیری شد، یعنی هنگام تصرف از اقدام متخلفان جلوگیری به عمل آمد. ۱۰۱۱ پرونده در زمینه اراضی ملی با مساحت  ۱۹۷۱ هکتار به منظور جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی تشکیل شد همچنین در جهت اجرای تبصره یک ماده ۵۵ قانون مقابله با قاچاق ۱۴ درصد تشکیل پرونده افزایش یافت اما از لحاظ مساحت ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد.

ملکی آهنگران اضافه کرد: تخریب و تصرف منابع طبیعی ۹ درصد کاهش یافته و  از نظر مساحت ۲۰ درصد کمتر شده است. در واقع با کاهش آمار تعرضات، رفع تصرف هم کمتر می‌شود.

وی تاکید کرد: هرچه حضور در میدان بیشتر باشد، تعرض کمتر می‌شود و آمار جرایم مربوط به منابع طبیعی کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اجرای احکام قضایی خلع ید اراضی گفت: خلع ید اراضی از لحاظ فقره ۱۸ درصد و از لحاظ مساحت ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است البته در زمینه موضوعاتی مثل خلع ید باید فرهنگسازی بیشتر شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: به منظور مقابله با قاچاق چوب ۴۰۸ فقره پرونده تشکیل و ۵۷۶۴ اصله چوب به میزان  ۶۴۷ متر مکعب کشف شده است. از لحاظ تعداد اصله ۴۴ درصد و از لحاظ مترمکعب ۴۸ درصد افزایش قاچاق چوب و زغال در فروردین سال جاری نسبت به سال گذشته داشته‌ایم.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری طی فروردین سال جاری ۳۲ پرونده در زمینه کوره زغال غیرمجاز تشکیل و ۵۳ باب کوره زغال تخریب و جمع آوری شد، علاوه بر آن ۳۰۳ پرونده چرای غیرمجاز در خصوص ۴۴ هزار و ۶۶۹ راس واحد دامی و ۹۴۰ پرونده به منظور اجرای ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره‌ برداری از جنگل ها و مراتع در زمینه قطع درخت تشکیل شد.

ملکی آهنگران در پایان اظهار کرد: طی فروردین ماه ۴۱ فقره حریق در عرصه‌های طبیعی رخ داد و ۵۹ درصد از نظر مساحت نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت البته بارندگی در این زمینه موثر بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیش از ۶ هزار نفر در فرایند برگزاری دور دوم انتخابات مشارکت دارند
  • برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس آمادگی کامل داریم
  • افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • کمک بیش از ۳۱ میلیارد تومانی به نیازمندان پارسیانی
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد