Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، با گسترش فضای مجازی شاهد فراگیر شدن اصطلاحات مربوط به این فضا در فضای واقعی جامعه به خصوص در بین جوانان هستیم، یکی از این عبارت‌ها که به تازگی در فضای مجازی بخصوص در بین دانشجویان دانشگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است واژه «کراش» است.
Crushدر زبان انگلیسی به معنی خرد کردن یا شکستن است، اما معنای اصطلاحی آن که امروزه در فضای مجازی مطرح شده است «به شخص یا شئی که فرد به آن علاقه پیدا کرده است» اطلاق می شود و بیشتر برای مواردی به کار برده می شود که امکان دسترسی به آن علاقه وجود ندارد و این احساس به صورت مخفی و معمولا بدون دست یافتن به آن ناکام می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کراش داشتن» یا «کراش یابی» نیز از اصطلاحات مربوط به این اتفاق در فضای مجازی است.
چندی است که در دانشگاه بوعلی سینا کانال تلگرامی با این مضمون با اعضای دانشجویان این دانشگاه راه اندازی شده است. کانالی که دختران و پسران علائق خود به دیگران را در آن مطرح می کنند و نهایتا نوعی دوست یابی مجازی است.
این مسئله باعث شد تا تشکل جامعه اسلامی دانشجویان این دانشگاه جلسه ای را برای بررسی این موضوع برگزار کنند، اینکه آیا این مسئله آسیب هایی را در جامعه و به نهاد خانواده می رساند یا خیر؟
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی یمین کارشناس مذهبی و مدرس حوزه و دانشگاه ۲۱ اسفند ماه در جلسه «کراش آری یا خیر» که در دانشگاه‌ بوعلی سینا برگزار شده بود، اظهار کرد: کراش غالبا در مورد اکثر افراد صدق می‌کند، اینکه فردی به چیزی یا کسی علاقه پیدا کند طبیعی است.
وی افزود: آدم ها دو دسته هستند برخی در ابتدا اقدام کرده و سپس فکر می‌کنند که نتیجه‌ای جز توجیه انتخاب خود ندارد، برخی دیگر ابتدا فکر می‌کنند و سپس اقدام می‌کنند همانطور که امام علی در مورد انتخاب شایسته می‌فرماید «معیارها را بسنجید و سپس انتخاب کنید.»
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: با گذشت زمان و آمدن تلفن همراه آشنایی های قبل از ازدواج متفاوت شد، با ایجاد مسائلی چون کراش یابی نوع جدیدی از ارتباطات در انتخاب همسر شکل گرفت که در این جلسه به بررسی آن می‌پردازیم.

مشکلات ناشی از دوست یابی ها و کراش

وی بزرگترین اشکال کراش را در «به ثمر نرسیدن» آن دانست و ادامه داد: در این کراش یابی ها که اکثرا در ازدواج به نتیجه نمی‌رسند موجب می‌شود تا مشکل دیگری ایجاد شود؛ اینکه افراد با مقایسه‌ همسر فعلی خود با معشوقه قدیمی، از همسر خود دلزده ‌شوند.
حجت الاسلام حسینی یمین سومین اشکال را مخالفت اولیه‌ خانواده ها دانست و ادامه داد: این مسئله یعنی دارای اهمیت است، مخالفت خانواده و به ویژه پدر و مادر بی دلیل نیست. ناظر بیرونی در امر ازدواج نسبت به احساسی بودن انتخاب اِشراف دارد و می داند که احساسات در این رابطه دخیل بوده است یا خیر؟!
وی در مورد اشکال چهارم گفت: کراش باعث مشغولیت زیاد ذهن و افکار فرد می‌شود و انسان را از بقیه‌ ابعاد زندگی وا می‌دارد.


ممکن است کراش یابی بعد از ازدواج هم ادامه پیدا کند

این مدرس دانشگاهی در ادامه خاطرنشان کرد: عدم تضمین سلامت قبلی یا بعدی از دیگر مشکلات دوست‌یابی ها است، اینکه همسر شما از قبل دچار علایق دیگر بوده؟ شاید در آینده هم این اتفاق برای طرفین بیافتد و در آینده نیز روی افراد دیگر کراش پیدا کنند.
حسینی یمین مهمترین مشکل را همان مشکل اول عنوان کرد و گفت: از آنجا که کراش معمولا به ازدواج ختم نمی شود، به چشم چرانی کردن دامن می‌زند. کراش امنیت روانی بانوان‌ و آقایان را از بین می‌برد و ذهن را مشغول می‌کند، به ظاهرسازی و جلوه‌گری دامن می‌زند و مجموعا وقت زیادی از انسان را تلف می‌کند.
حسینی یمین تاکید کرد: این تب به زودی از بین می‌رود، در صورتی که پسری به دختری علاقمند شد راه غلط برقراری ارتباط و دوست شدن با شخص است که در فضای مجازی از اصطلاح «رل زدن» استفاده می کنند.
وی با توضیح چرایی اشتباه بودن برقراری چنین ارتباط هایی قبل از ادواج افزود: چراکه تضمینی برای تدوام این ارتباط ها و به ازدواج منجر شدن وجود ندارد. راه صحیح برای پسران جلب موافقت والدین برای ازدواج است که معمولا دلیل مخالفت خانواده با ازدواج پسرشان عدم آمادگی اقتصادی است؛ پس پسر باید جنم داشته باشد و خود را به خانواده ثابت کند، قدم دوم با خانواده خود رفتن به خاستگاری دختر خانم است.
وی با بیان نظر شخصی خود در خصوص کانال تلگرامی که در باب کراش یابی در دانشگاه بوعلی سینا راه اندازی شده است گفت: اگر جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته شود این کانال‌ها اشکالی ندارد، اما به صورتی که شرایط جدی و با اجازه والدین باشد، در مورد افرادی که «روی آن ها کراش داریم» تحقیق کنیم و در مورد فردی که به آن علاقه مند شدیم راستی آزمایی کنیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تصمیم نهایی اگر مثبت بود، رفتن به سوی سفره عقد موقت یا عقد دائم راه صحیح است البته ضرر عقد موقت کمتر است، این عقد موقت برای چند هفته می تواند راهکار خوبی برای شناخت طرفین باشد. سیستم صیغه‌ محرمیت در نظام اسلام بهترین شیوه برای آشنایی است، لزومی هم ندارد همه آشنایان زوجین در ابتدای امر، جریان محرمیت را بفهمند.


اگر دختری از پسری خوشش آمد چه کند؟
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه اگر دختری به پسری علاقمند شود چه باید کند، گفت: راه غلط برای دختران، ابراز علاقه به پسران است چراکه جواب مثبت منت می‌آورد و جواب منفی چیزی جز سرشکستگی برای دختر ندارد.
وی افزود: صحیح ترین راه ابراز علاقه دختران به پسران راهی است که حضرت خدیجه(س) انتخاب کردند، همچنین در سوره‌ مبارکه قصص برای حضرت موسی همین اتفاق افتاد، که هر دو بزرگوار واسطه‌ای را فرستادند، واسطه فرستادن بهترین راه است.

شکل صحیح خواستگاری در جامعه امروز
وی با ایراد گرفتن به شکل خواستگاری سنتی عنوان کرد: شکل خواستگاری در قدیم روش مناسبی نبود، چراکه مدت زمان برای شناخت کم بود و در این نوع خواستگاری‌ها انتخابگر مادر بود و خود طرفین بعد از این انتخاب وارد شناخت می‎شدند، اما در دنیای مدرن خود دختر و پسر همدیگر را انتخاب می‌کنند.
حجت الاسلام حسینی یمین با اشاره به شکل صحیح خواستگاری اظهار کرد: فرد معرفی که با اطلاع خانواده ها دختر یا پسری را برای ازدواج معرفی کند، شکل معقول و پسندیده خواستگاری است که نه به شکل غربی است و نه به شکل سنتی.
وی تاکید کرد: هیچکس مخالف رسیدن جوانان به یکدیگر نیست اما این اتفاق اگر زیر سایه‌ والدین باشد موفق تر خواهد بود.

وی با اشاره به بعضی برخوردهای نامناسب بیان کرد: رفتارهایی که در برخی مواقع با دختران و پسران انجام می‌شود اشکال دارد چرا که ما زمانی حق امر به معروف و نهی از منکر داریم که مطمئن شویم گناهی در حال انجام است. البته اگر مشکلات اقتصادی حل شود و زمینه ازدواج جوانان فراهم شود چنین دوست یابی هایی کمرنگ می شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۶۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین مجازات برای خرید و فروش سلاح در فضای مجازی

کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که در این گزارش جزئیات جلسات کمیسیون‌ها و مصوبات آنها را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلساتی داشتند که در این جلسات موضوعات مختلفی را با حضور مسئولان دولتی بررسی کرده و مصوباتی نیز داشتند که در این گزارش بخشی از مهمترین مصوبات و موضوعات مطروحه در این نشست‌ها را می‌خوانیم:

* تعیین مجازات برای حاملان و مرتکبان خرید و فروش سلاح در فضای مجازی

اعضای کمیسیون قضایی مجلس این هفته جلسه داشتند که حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس این کمیسیون در تشریح این جلسه گفت: بررسی مواد ارجاعی طرح یک فوریتی اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز در دستورکار اعضا قرار داشت.

وی با بیان اینکه اصلاحاتی در مواد 2، 3 و 5 طرح مذکور انجام و به هیئت رئیسه برای بررسی در جلسه علنی ارسال خواهد شد، گفت: بر اساس یکی از مصوبات؛ مرتکبین قاچاق سلاح سرد جنگی به حبس درجه 6 و جزای نقدی به میزان 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح و سلاح شکاری یا مهمات آن به حبس درجه 5 و جزای نقدی 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح محکوم می‌شوند.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس درباره مرجع تعیین کننده قیمت سلاح، بیان کرد: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم به عنوان مرجع ارزش گذاری قیمت و ارزش روز سلاح، مهمات یا قطعات موثر موضوع این قانون تعیین شد.

غضنفرآبادی درباره مجازات‌ها تعیین شده، افزود: همچنین میزان مجازات حبس سلاح گرم سبک غیرخودکار حبس درجه 4 و جزای نقدی 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح و میزان مجازات حبس سلاح گرم سبک خودکار، مهمات یا قطعات موثر آنها حبس درجه سه و سلاح گرم سنگین یا نیمه سنگین و مهمات یا قطعات موثر آن هم شامل حبس درجه 2 خواهد بود و اگر هر کدام از این جرائم تکرار شود مجازات ها یک درجه تشدید خواهد شد.

وی با اشاره به ماده 3 این طرح گفت: طبق این ماده ، نگهداری، پنهان کردن، خریداری یا معامله سلاح چه در فضای مجازی یا غیرمجازی جرم انگاری شد و بر این اساس مرتکبین نگهداری، پنهان کردن و ... سلاح سرد جنگی به حبس درجه 7، سلاح شکاری به حبس درجه 6 و سلاح گرم سبک غیرخودکار به حبس درجه 5 و سلاح گرم سبک خودکار به حبس درجه 4 و سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین، مهمات و قطعات موثر آن به حبس درجه 3 محکوم می شوند و هر شخصی هم در مورد قاچاق و حمل و نگهداری، خرید و فروش و ساخت ومتصل کردن قطعات در فضای مجازی اقدام کند به مجازات حبس درجه 6 محکوم می‌شود.

*اختلاف سازمان برنامه و وزارت علوم در خصوص توزیع اعتبارات دانشگاه‌های دولتی

فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به جزئیات جلسه این هفته کمیسیون متبوعش، گفت: جلسه این هفته با حضور وزیر علوم، معاونان وی و معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس و اعضای کمیسیون برگزار شد.

وی افزود: در این نشست، جداول بودجه 1403 در حوزه آموزش عالی و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. موضوع اصلی مورد بحث در نشست امروز این بود که با توجه به افزایش هزینه‌های دانشگاه‌ها به ویژه پس از دوران کرونا و بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی و همچنین برقراری سلف دانشجویی که عمدتا نیاز به بازسازی دارد، باید افزایش بودجه برای دانشگاه های وزارت علوم در نظر گرفته شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش ادامه داد: از سوی دیگر اعتراض وزارت علوم این بود که سازمان برنامه و بودجه رأساً خود نسبت به توزیع اعتبارات بین دانشگاه ها اقدام می‌کند و وزارت علوم مسئولیتی در توزیع این اعتبارات ندارد ولی باید پاسخگوی رؤسای دانشگاه و سایر نهادها مثل مجلس و دستگاه های نظارتی باشد، از سوی دیگر معاون سازمان برنامه نیز معتقد بود که بودجه طبق اصل 126 به سازمان رئیس جمهور این موضوع را به سازمان برنامه و بودجه واگذار کرده و این مسئله درهیأت دولت نیز مصوب شده است. نهایتا ردیف های مصوب در هیأت دولت تقدیم کمیسیون شد تا این موضوع اختلافی بررسی شود.

* اصلاح جداول مرتبط با حوزه انرژی لایحه بودجه در کمیسیون انرژی

بنابراین گزارش، مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در تشریح جلسه این هفته اظهار کرد:بررسی بخش انرژی جداول بودجه سال 1403 کشور (بخش دوم لایحه بودجه) با حضور مسئولان وزارتخانه‌های نفت و نیرو، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی شد.

وی با شیوه جدید بررسی بودجه اشاره کرد و گفت: با روشه جدید بودجه‌ریزی مجلس، مقرر شده است؛ جداول بودجه نیز در صحن علنی مجلس بررسی شود، به همین منظور کمیسیون انرژی امروز بررسی این جداول را در حوزه انرژی در دستور کار خود قرار داد که در جریان این بررسی مشخص شد نواقص و کاستی‌های در آن وجود دارد و حتی مغایرت‌هایی با قسمت اول لایحه بودجه که به تصویب رسیده دارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: همچنین برخلاف انتظار ما اثر بودجه‌ای برخی از احکام برنامه هفتم و دیگر قوانین مصوب در جداول مشاهده نمی‌شود، ضمن آنکه با توجه به ناترازی قابل‌ملاحظه انرژی در کشور که به پاشنه‌آشیل اقتصاد نیز تبدیل شده است، انتظار بود؛ دولت برای این مسئله برنامه جدی‌تری ارائه می‌کرد تا بتوان سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داد و چالش‌های حوزه انرژی کمتر شود.

*بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 در حوزه صنعت و ارتباطات

بنابراین گزارش، اعضای کمیسیون صنایع و معادن نیز در جلسه این هفته بخش دوم لایحه بودجه سال 1403(جداول) درباره موضوعات مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت نفت(در حوزه پتروشیمی‌ها)، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور نمایندگان این وزارتخانه‌ها را بررسی کردند.

مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع درباره جزئیات این جلسه با مسئولان دولتی گفت: در جداول بودجه دو موضوع مطرح است؛ نخست جابه‌جایی اعداد و اعتبارات در اختیار دستگاه‌ها و دومین موضوع ایجاد تغییر در عناوین جداول است در نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن پیشنهاداتی درباره این دو حوزه مطرح شد که یکی از آن‌ها مربوط به این بود که شرکت‌های توسعه‌ای به دنبال تهاتر بدهی با مالیات بودند.

*ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران به صحن مجلس سخنگوی کمیسیون اقتصادی

اعضای کمیسیون اقتصادی نیز در این هفته جلسه داشتند که مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون در این باره گفت: موضوع بررسی لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران با حضور دهقان دبیر شورای توسعه سواحل مکران در جلسه عصر امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده اصفهان در مجلس با بیان اینکه کلیات این لایحه در جلسات گذشته این کمیسیون به تصویب رسیده بود، ادامه داد: کمیسیون جلسات متعددی را در رابطه با بررسی این لایحه برگزار کرد از این رو در جلسه فوق جهت اظهارنظر برای تشکیل سازمان فوق موضوعات مورد جمع‌بندی قرار گرفت و دو سناریو در این بخش مطرح شد.

وی افزود:سناریو نخست این بود که ما به صورت مرحله‌ای کار تشکیل این سازمان را به جلو پیش ببریم. در این بخش مقرر شد منطقه میناب و چابهار از این بخش جدا شود و حدود 400 کیلومتر مسیر سواحل مکران با عمق 50 کیلومتر بتواند تحت پوشش قرار گیرد و با رویکردی که در این بخش مدنظر قرار می‌گیرد در آینده این دو منطقه به سواحل مکران الحاق شود همچنین مقرر شد اختیارات تام و کاملی را در اختیار سازمان توسعه سواحل مکران قرار دهیم تا تعارض منطقه ای به حداقل برسد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دومین سناریو این بود که اساسنامه دولت در زمینه سازمان توسعه سواحل مکران را بپذیریم و این یعنی کل منطقه مد نظر قرار گیرد و منطقه چابهار هم در این بخش دیده شود، اما دغدغه‌هایی که در حوزه منطقه‌ای، کمیسیونی ، دستگاهی و بین حاکمیتی وجود دارد، برطرف شود.

طغیانی تصریح کرد: به دلیل اینکه استناد به ماده 68 احکام دائمی وجود داشت و در این حکم آمده است که موضوعات خارجی ، امنیتی و دفاعی باید،جداگانه دیده شود و دولت در این لایحه آنها را ندیده بود لذا لزوم ورود ما به این بحث قطعی بود و این کار باید انجام می‌شد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بنابراین در این جلسه کمیسیون سناریوی دوم، مورد موافقت اعضای کمیسیون قرار گرفت. بنابراین کمیسیون اقتصادی اساسنامه دولت را مبنای کار خود قرار داد است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی رویه‌های پوشش و عفاف در دانشگاه یزد
  • تعیین مجازات برای خرید و فروش سلاح در فضای مجازی
  • نگهداری از موتور گیرلس چگونه است؟
  • اعلام زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی
  • آیا استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد؟
  • استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد
  • بررسی موانع پیش روی پژوهشگران برای انجام پژوهش
  • کبگانیان: علم با تصمیم‌گیری به نتیجه نمی‌رسد/ آسیب ۲۰ ساله به کشور با مهاجرت دانشجویان دکتری/ نقشه جامع علمی باید حکمرانی را اصلاح کند
  • کبگانیان: علم با تصمیم‌گیری به نتیجه نمی‌رسد/ آسیب ۲۰ ساله به کشور با مهاجرت دانشجویان دکتری/ نقشه جامع علمی کشور باید حکمرانی را در کشور اصلاح کند
  • کبگانیان: علم با تصمیم‌گیری به نتیجه نمی‌رسد/ آسیب ۲۰ ساله به کشور با مهاجرت دانشجویان دکتری/ نقشه جامع علمی کشور باید حکمرانی در کشور را اصلاح کند