Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارواسرای عباسی در زمان ظل السلطان که پس از حمله افغان‍ها مخروبه شده بود مرمت شد و به مکانی برای آمادگاه پادگان سواره نظام حاکم اصفهان تبدیل شد که نام خیابان فعلی آمادگاه برگرفته از همان دوران است. ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱ استانها اصفهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نامگذاری خیابان‌ها نشانه‌ها و نمادهایی هستند که می‌توان برای هر کدام از آن‌ها  به سراغ نشانه شناسی و ریشه یابی نام‌های آن‌ها رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیابان آمادگاه اصفهان همان خیابانی که به خیابان آه و ناله معروف است، خیابانی که دورتا دور آن مطب پزشکان و درمانگاه‌ها آن را احاطه کرده و رفت و آمد افرادی در آنجا صورت می‌گیرد که اغلب بیماری و درد با خود دارند. به چشمان هر کدام که نگاه می‌کنید نگرانی از سلامتی موج می‌زند.

به هر حال برای پیدایش این خیابان و وجه تسمیه آن تحقیق شد که منجر به پیدا شدن اسناد جالب در مورد این خیابان شد و این مکاتبات را برای علاقه مندان به اشتراک می‌گذاریم.

خیابان آمادگاه کی متولد شد؟

دقیقا 70 سال پیش مردم محله محمد آباد ( آمادگاه فعلی) در نامه به استاندار وقت که ابوالقاسم امینی بوده نامه ای مبنی بر کشیدن خیابان در این محله ارسال می‌کنند.

از آنجائی که بار ترافیکی خیابان سپه به شدت زیاد شده بود در پی اعتراض مردمی  مدیران شهری به فکر افتادند خیابانی موازی سپه بسازند تا اندکی از بار را بر دوش بگیرد.

به همین دلیل مردم محله محمد آباد ( آمادگاه فعلی) نامه‌ای به استاندار وقت اصفهان (ابوالقاسم امینی) ارسال کردند که متن آن در روزنامه نقش جهان، شماره660، 9 فروردین 1326 به چاپ رسید، در این نامه آمده:

جناب آقای امینی ـ استاندار استان دهم

اینجانبان امضا کنندگان زیر که ساکنین کوی محمدآباد هستیم از جنابعالی استدعا داریم نسبت به آبادی این قسمت که در حقیقت وسط شهر واقع شده بذل توجهی نمایند. به منظور استحضار خاطر مبارک خلاصه‌ای از تاریخچه دو خیابان محمدآباد و استانداری به عرض برسانیم:

در چند سال پیش شهرداری اصفهان به دستور وزارت کشور به ایجاد خیابانی جنب مدرسه چهارباغ مصمم و دستور آن را صادر و به ساکنین مجاور آن،  نقشه آن را پیشنهاد و ساکنین مجاور این امتداد هم با طیب خاطر و نهایت اشتیاق دستور شهرداری را عمل و دیوارهای مجاور خیابان را طبق دستور شهرداری ساختمان نمودند.

متأسفانه از چند سال پیش تا این تاریخ شهرداری اقدام موثری در تسطیح و اصلاح این خیابان معمول نداشته و اگر هم زمانی شهردار وقت مصمم به تعقیب توضیح شده به علت نبودن بودجه منصرف شده است. اکنون که اطلاع حاصل شده که اعتباری جهت اصلاح معابر شهر اصفهان از طرف وزارت کشور به تصویب رسیده استدعا داریم از نظر تأمین عبور و مرور و امنیت و آبادانی این محله مقرر فرمایید خیابان محمدآباد که از هر حیث حائز اهمیت و مجاور مدرسه چهارباغ واقع و امتداد عمود بر خیابان چهارباغ کشیده شده، تسطیح  گردد. بدین ترتیب علاوه بر آن که از کثرت رفت و آمد خیابان سپه کاسته می‌شود، این خیابان اقصر فاصله بین خیابان چهارباغ و خیابان هاتف شده و وسایل رفاه عمومی و آبادی این محل فراهم می‌گردد. با تقدیم احترامات در خاتمه خیابان استانداری نیز مورد تقاضا است. به امضای عده‌ای از سکنه.

پاسخ استاندار وقت به درخواست مردمی چه بود؟

در روزنامه نقش جهان شماره 662، 15 فروردین 1326 پاسخ ستاندار به چاپ رسیده است.

پاسخ استاندار به درخواست ساکنین : آقایان ساکنین کوی محمدآباد

"در جواب دادخواست مورخ 9/1/26 راجع به احداث خیابان مدرسه چهارباغ اشعار می دارد که در این خصوص دستور اقدام به شهرداری صادر ودر هفته آینده نظر آقایان تأمین خواهد شد. استاندار استان دهم ـ ابوالقاسم امینی"

آمادگاه چرا آمادگاه شد؟

در مورد نامگذاری این خیابان از مهراب فتحی کارشناس تاریخ در مورد جه تسمیه این خیابان جویا شدیم، وی در این باره گفت: در این خیابانمهمانسرای عباسی قرار گرفته است، این کاروانسر توسط شاه سلطان حسین صفوی ساخته شد و آن را وقف مدرسه چهار باغ کرد تا عوایدش برای نگهداری از مدرسه و معاش طلاب استفاده شود.

وی افزود: اگر چه پس از گذر زمان و حمله افغان ها این کاروانسرا به یک خرابه تبدیل شد اما در زمان ظل السلطان این بنا مرمت شد و به مکانی برای آمادگاه پادگان سواره نظام حاکم اصفهان تبدیل شد که نام خیابان فعلی آمادگاه برگرفته ازهمان دوران است.

این کارشناس تاریخ بیان کرد: در واقع ظل سلطان بناهای بزرگ و شاهکارهای معماری و شهرسازی اصفهان را تبدیل به پادگان و سربازخانه می‫کرد. کاروانسرای سلطانی (هتل عباسی) نیز از این قاعده مستثنا نبوده است. وی این کاروانسرا را برای سال‫های زیادی تبدیل به سرباز خانه کرد و بازارهنر امروزی نیز به تبع آن تبدیل به طویله اسب‫های سربازان می‫شود. به همین دلیل خیابان مجاور این بنا را امروزه آمادگاه می‫نامند.

انتهای پیام/ ت

R41346/P1336/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد

شهردار منطقه ۱۳تهران ضمن تشریح رویکرد و برنامه‌های این منطقه در سال جاری، از بوستان جنگلی سرخه‌حصار و پایانه شرق تهران به عنوان فرصت‌های آینده شرق تهران نام برد.

به گزارش ایسنا، محمد هادی علی احمدی، شهردار منطقه ۱۳ تهران، توجه به مشارکت عمومی و بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه برای تدبیر مسائل شهر را ۲ رویکرد مهم در شهرداری این منطقه برشمرد و اظهار کرد: در این میان، بافت فرسوده، امکانات رفاهی و تفریحی، بوستان‌های محلی، مناطق مسکونی فشرده در حوالی دوشان تپه و پایانه قدیم مسافربری شرق از جمله موارد دارای اهمیت در سال‌های گذشته بوده است.

وی گفت: در راستای غلبه بر برخی از مشکلات قدیمی و تحقق خدمت به شهروندان، با دستور شهردار تهران و پیگیری های مستمر شهرداری منطقه۱۳، توافق بزرگ دوشان تپه به زودی به نتیجه می رسد و با انجام این توافق، خیابان دماوند به پیروزی می رسد و بسیاری از مشکلات این محدوده در شرق تهران کاهش می یابد.

علی‌احمدی افزود: همچنین پایانه جدید شرق (پردیس مسافری شهر تهران) با دستور شهردار تهران، با محوریت سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران و پیگیری‌های مکرر منطقه ۱۳ بعد از وقفه طولانی در تکمیل، در این دوره مدیریت شهری فعال و جهت ارتقای کیفیت حمل و نقل و کاهش ترافیک در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد. مجموعه سرخه حصار نیز که در محدوده شهرداری این منطقه قرار دارد، ظرفیت و فضایی مناسب برای شهروندان است و می‌تواند در توسعه گردشگری در شرق پایتخت موثر باشد.

به گفته شهردار منطقه۱۳؛ از مهم‌ترین پروژه‌های غیر مستمر احداثی شهرداری منطقه۱۳ در سال ۱۴۰۳ می‌توان به توسعه فضای تفریحی گردشگری سرخه حصار، احداث سوله چند منظوره شهید دوران، بهسازی معابر اراضی دوشان تپه، احداث رفیوژمیانی خیابان پیروزی، احداث پیاده راه افضلی، احداث اسکان کارگری نواحی دو و سه و اجرای شبکه آبیاری تحت فشار و احداث مرکز فوریت‌های امدادی در بوستان جنگلی سرخه حصار، ادامه بازسازی و تغییر کاربری ساختمان‌های اراضی ساصد اشاره کرد.

علی احمدی تصریح کرد: همچنین طرح "من شهردارم" نیز نقش تعیین کننده‌ای در بودجه ۱۴۰۳ منطقه۱۳ دارد که در این راستا ۱۲۸ پروژه در حوزه‌های خدمات شهری، ترافیک، فنی و عمرانی، اجتماعی و فرهنگی با مشارکت شهروندان اجرایی می‌شود.  علاوه بر این ۴۰ برنامه مناقصه و کمیسیون نیز در قالب انعقاد قرارداد نواحی و چاپ مناقصه پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته، فرصت‌های مستعد رشد در محلات مختلف منطقه شناسایی شده که در نظر داریم با استفاده از ظرفیت سازمان‌های دخیل، سازوکارهای لازم برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان فراهم کنیم که در این زمینه حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های منطقه۱۳ این نیازها را شناسایی و پیگیری می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انصراف گیتی‌پسند از لیگ فوتسال با لغو جام باشگاه‌های آسیا
  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • تبدیل شانزه‌لیزه به محوطه پیک‌نیک رایگان یک‌روزه
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور ناسالم است
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • اجرای عملیات ساماندهی ضلع شمالی اتوبان پاسداران تبریز
  • احداث زیرگذر حصه شمالی در ۱۴۰۳
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی