Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- معاون شرکت پشتيباني امور دام با موفقيت آميز دانستن طرح قيمت تضميني ذرت در بورس کالا، گفت: اجراي سياست قيمت تضميني در بورس کالا به جاي خريد تضميني، مانع از تحميل هزينه هاي اضافي مانند انبارداري به دولت مي شود.

به گزارش ايرنا، در راستاي اجراي مصوبه هيات دولت مبني بر معامله کل ذرت توليد داخل در بورس کالاي ايران و در قالب سياست قيمت تضميني، عرضه ذرت دانه‌اي استان هاي کرمانشاه، کردستان، قزوين، فارس و خوزستان از مهر ماه سال جاري در قالب گواهي سپرده کالايي در بورس کالا آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** پرداخت بيش از 90 درصد پول کشاورزان به کمک بورس
عباس والوزي معاون پشتيباني امور دام در گفت و گو با خبرنگار اقتصاي ايرنا، با موفقيت آميز خواندن اجراي اين طرح در بورس کالا گفت: طرح قيمت تضميني ذرت در بورس کالا در 30 بهمن امسال پايان يافت و آمارها حاکي از آن است که نسبت به سال قبل از نظر وزني حدود 20 درصد رشد در ميزان محصول تحويلي به انبارها به ثبت رسيده است.
والوزي با بيان اين که در اين طرح رضايت کامل کشاورزان حاصل شد، اضافه کرد: حدود 70 درصد و در برخي موارد حدود 90 درصد از پول کشاورزان در مدت يک هفته پرداخت شد.
وي ادامه داد: بر اين اساس 632 هزارتن ذرت با قيمت هر کيلو يک هزار و 60 تومان در قالب اجراي طرح قيمت تضميني با رقم کل 670 ميليارد تومان جمع آوري شد که حدود 600 ميليارد تومان آن با انجام معامله در بورس به فاصله يک هفته بعد از عرضه، پول کشاورز پرداخت شد و بيش از 90 درصد از 70 ميليارد تومان مابقي، به عنوان مابه التفاوت قيمت تضميني و رقم فروش رفته در بورس تاکنون توسط دولت پرداخت شده و رقم اندک باقيمانده هم با رفع مغايرت پرداخت مي شود.
وي گفت: با توجه به اينکه در سال جاري، انگيزه بيشتري براي خريد ذرت از طريق بورس وجود داشت، سرعت فروش محصول بالاتر بود و همين امر موجب شد روند برگشت پول به کشاورزان نيز سريع تر انجام شود.
**کشاورزان رضايت کامل دارند
وي با تاکيد بر اينکه اجراي سياست قيمت تضميني براي محصول ذرت، طرح موفقي بوده است، افزود: اين طرح موفق با همکاري بورس کالا و وزارت جهاد کشاورزي و شرکت پشتيباني امور دام انجام شده و به نظر مي رسد با رضايت کاملي که از اين طرح در سال جاري وجود داشت، در سال هاي آتي نيز اجراي اين طرح تداوم يابد.
وي با بيان اين که اين موفقيت مي تواند در ساير محصولات نيز تاثيرگذار باشد، اظهار داشت: آمارها و ارزيابي هاي انجام شده حاکي از آن است که در خصوص محصول گندم نيز اين تمايل از سوي کشاورزان و دولت وجود دارد.
معاون پشتيباني امور دام به امکان توسعه اقتصاد بخش کشاورزي به کمک اجراي طرح قيمت تضميني در بورس کالا اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربه موفق عرضه ذرت و جو در بورس کالا در قالب اين سياست، مي توان از اين طرح براي توسعه اقتصاد و توليد در بخش کشاورزي بهره برد و در برنامه ريزي ها از آن استفاده کرد.
وي اعلام کرد: به دليل اينکه موارد کيفي در عرضه محصولات کشاورزي در بورس کالا با اجراي طرح قيمت تضميني بسيار مورد توجه است و استانداردهاي مشخصي به طور دقيق در اين طرح تعيين شده و ثبت مي شود، مي توان اطمينان داشت که استفاده از اين ظرفيت ها در برنامه ريزي براي توليد بسيار اثرگذار است.
والوزي افزود: شرکت پشتيباني امور دام به عنوان يکي از مباشران اجراي طرح قيمت تضميني در بورس کالا، گزارش کيفي محصول تحويل داده شده به انبارهاي پذيرش شده در بورس کالا را به معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزي ارسال مي کند که اين موضوع در برنامه ريزي هاي آتي نقش دارد.
وي به تشريح مزاياي اجراي اين برنامه براي دولت نيز پرداخت و گفت: سياست قيمت تضميني در بخش اول که خريداري در بورس انجام مي شود، کاهش تعهدات دولت را به همراه دارد، زيرا ما مشارکت بخش خصوصي را براي اجراي يک طرح حاکميتي که سياست قيمت تضميني است، جلب مي کنيم.
وي اضافه کرد: در نتيجه، به جاي پرداخت 100 درصد پول کشاورزان توسط دولت، حدود 70 تا 90 درصد آن توسط خريداران بخش خصوصي در بورس کالا تامين مي شود و تنها دولت موظف به پرداخت مابه التفاوت قيمت کشف شده در بورس با قيمت پايه تعيين شده است.
**کاهش هزينه هاي دولت
والوزي پيرامون کاهش هزينه هاي دولت به کمک طرح قيمت تضميني گفت: در کنار صرفه جويي هايي که از محل هزينه هاي ناشي از نگهداري کالا، فروش و عرضه هاي بعدي براي دولت ايجاد مي شود، هزينه هاي مربوط به حمل و افت و کسري محصول نيز با کمک عرضه محصولات کشاورزي در بورس کالا کاهش مي يابد.
وي خاطر نشان کرد: اگر بخواهيم سياست خريد تضميني را اجرايي کنيم، کالا بايد به طور کامل به انبارهاي دولت منتقل شده و در مرحله بعد، عرضه شود؛ اما اجراي سياست قيمت تضميني در بورس کالا، مانع از تحميل اين هزينه ها به دولت مي شود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 2022* 6075
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت؛

«جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر معظم انقلاب اسلامی

محضر مبارک جناب آقای دکتر عسگری

رئیس محترم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی

به استحضار می‌رساند؛ همان طور که مطلع هستید بخش کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد.

کشاورزی اقتصادی است بسیار طاقت‌فرسا و با درآمد و سود کم نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور مانند خدمات و صنعت و دارای ریسک بالا در برابر حوادث قهری طبیعی چون سیل، سرما، خشکسالی، آفات و بیماری‌ها، تگرگ، طوفان و موارد دیگر و به همین دلیل انگیزه‌ای برای جوانان چه تحصیل کرده چه سایر اقشار برای ورود به این بخش وجود ندارد. افزایش سن بهره‌برداران در بخش کشاورزی خود موید این موضوع است لذا به همین دلیل کشاورزی در تمام دنیا مورد حمایت دولت‌هاست.

بر همین اساس امامین انقلاب در گفتمان‌های خود تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی داشته و دارند اما با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نهاده‌ها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست چون کشاورزان به جز اندک کود یارانه‌ای که تکاپو نیاز آنها را نمی‌کند و باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه نماید تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند و در نرخ گذاری محصولات لحاظ نمی‌شود،

به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینه‌های گزاف تولید می‌کنند نرخ تضمینی گندم علی رغم اینکه در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین گردیده بود ما بعد از گذشت چند ماه علی رغم افزایش نرخ نهاده‌ها به ویژه کود و سم و تورم متأسفانه نرخ به ۱۷.۵۰۰ تقلیل یافت که حضرت عالی هم بارها با ارسال نامه به ریاست محترم جمهوری و مصاحبه در شبکه‌های تلویزیونی و رادیو و مطبوعات و فضای مجازی نرخ ۱۷.۵۰۰ را خلاف قانون دانسته و از دولت خواستید که به قانون تمکین کند و نرخ ۱۹.۵۰۰ را بپذیرد یا در قالب جایزه تحویل کسری را جبران کند.

امروز که به فصل برداشت محصول گندم رسیده‌ایم خدا را شاکریم به دلیل نزولات جوی و تشکر از مسئولان محترم وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تأمین نهاده‌های آموزش بهره‌برداران، بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها، تأمین سم مورد نیاز و موارد دیگر مرتبط با تولید و تلاش گندم‌کاران کشور را در تأمین گندم نان مردم بی‌نیاز نمودند، انتظار گندم‌کاران بر این است که حضرت عالی به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی از بعد نظارتی به این موضوع ورود پیدا نموده و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر از طرف شما در شورای قیمت گذاری بوده بارقه‌ای امید در دل گندم‌کاران هم در سال جاری و هم برای سال آینده که امید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید گندم داریم به وجود آمد.

از طرف دیگر تقاضا داریم که برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطه‌ها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندم‌کاران در موعد مقرر پرداخت شود چون از ابتدای فصل برداشت ۷ فروردین ماه تا کنون نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندم‌کاران به وجود آورده و پای دلالان واسطه‌ها را به بازار گندم باز نموده لذا مجدداً تاکید می‌نماید که حضرت عالی و اعضای کمیسیون کشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس تلاش نمائید تا با اقدامی شایسته و عملی رضایت گندم‌کاران جلب شود؛ انشاالله.

کد خبر 6089590 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا