Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@13:09:47 GMT

کاهش 50 درصدی سطح زیر کشت محصولات جالیزی در سمنان

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۸۳۲۲

کاهش 50 درصدی سطح زیر کشت محصولات جالیزی در سمنان

مدیرکل جهاد کشاورزی سمنان گفت: طی سال‌های گذشته سطح زیر کشت محصولات جالیزی در استان سمنان از 15 هزار هکتار به حدود 8 هزار هکتار رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدحسن میرعماد، مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت حجم تولید سالانه محصولات کشاورزی در استان سمنان را یک میلیون و 550 هزار تن عنوان و پیش‌بینی کرد که این رقم در سال زراعی آتی 7 درصد افزایش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرعماد با اشاره به تدوین برنامه و الگوی کشت استان سمنان اظهار داشت: ما بر اساس این برنامه تلاش خواهیم کرد تا همچون سال‌های گذشته کشت محصولات آب‌بری همچون محصولات جالیزی را کاهش دهیم.

وی افزود: طی سال‌های گذشته سطح زیر کشت محصولات جالیزی در استان سمنان از 15 هزار هکتار به حدود 8 هزار هکتار رسیده است و این رقم روز‌به‌روز کاهش می‌یابد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان از تلاش برای جایگزین کردن محصولات کم‌آب‌بری همچون پسته، گیاهان دارویی و زیتون با محصولات جالیزی خبر داد و گفت: در مجموع به دنبال توسعه کشت محصولاتی هستیم که ضمن مصرف آب کمتر، ارزش افزوده بیش‌تری برای بهره‌برداران بخش کشاورزی به همراه داشته باشد.

میرعماد مدیریت مصرف آب به واسطه توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را از دیگر اهداف اداره متبوع خود برشمرد و گفت: ما اعتقاد داریم که کشت‌های در فضای آزاد باید به داخل گلخانه‌ها منتقل شوند تا افزون بر افزایش تولید، بهره‌وری آب نیز ارتقاء یابد؛ ضمن آن که به منظور بهره‌وری در مصرف آب گسترش سیستم‌های نوین آبیاری را در دستور کار اصلی خود قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به این که تا کنون 25 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از سامانه‌های نوین آبیاری برخوردار شده‌اند گفت: در سال جاری میزان سطوحی که سیستم‌های نوین آبیاری در آن‌ها به اجرا درآمده از 6 هزار هکتار گذشته است و ما این راه را با قدرت ادامه خواهیم داد؛ همچنین لازم بذکر است که هیچ محدودیتی در تأمین منابع مالی برای گسترش سیستم‌های نوین آبیاری در سطح استان نداریم.

اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در یکهزار هکتار از اراضی استان

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان این که این اداره با هدف مدیریت مصرف آب در حال توسعه کشاورزی حفاظتی در در سطح استان است ابراز امیدواری کرد که این گونه کشاورزی در مدت اندک باقی‌مانده تا پایان سال جاری به یکهزار هکتار در سطح استان برسد.

میرعماد توسعه کشت نشائی را از دیگر برنامه‌های اداره مذکور در راستای مدیریت مصرف عنوان و خاطرنشان کرد: این نوع کشت برای تولید محصولات همچون ذرت، پنبه و چغندر قند به کار می‌رود و توسعه آن میزان مصرف آب طی یک تا دو مرحله کاهش می‌دهد.

وی با بیان این که در حوزه غلات نیز تمهیداتی برای کاهش مصرف آب اندیشیده شده است اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی استان درنظر داریم که با کاهش سطح زیر کشت و افزایش بهره وری و در واقع افزایش عملکرد در واحد سطح، مصرف آب را مدیریت کنیم.

تلاش برای توسعه زنجیره های تولید در بخش کشاورزی

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان در ادامه از تلاش برای توسعه زنجیره های تولید در سطح استان سمنان خبر داد و گفت: نقصان در زنجیره های تولید در بخش کشاورزی یکی از مشکلات اساسی استان سمنان است که امید می رود به واسطه تلاش های برنامه ریزی شده از شدت این مشکل کاسته شود.

میرعماد با اشاره به تکمیل بخشی از زنجیره تولید در حوزه واحدهای دامی استان تصریح کرد: افزون بر این استان سمنان ظرفیت مطلوبی در حوزه گسترش صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی دارد که این مهم نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ابراز امیدواری کرد جذب سرمایه گذاران در حوزه های مختلف مرتبط با صنایع تبدیلی به رونق هرچه بیشتر کشاورزی و دامداری در استان منجر شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که «برای سال 97 چه وعده ای به مردم استان سمنان می دهید؟» اظهار داشت: با توجه به این که مدیریت مصرف آب یکی از ضرورت های استان ماست به مردم قول می دهیم که توسعه سیستم های نوین آبیاری را با جدیت دنبال کنیم.

میرعماد در پایان با بیان این که بیشترین مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی است گفت: این قول را به مردم می دهم که اعتبارات لازم را به هر میزانی که بهره برداران بخش کشاورزی متقاضی اجرای سیستم های نوین آبیاری باشند بدون هیچ محدودیتی تأمین کنیم و در اختیار آن ها قرار دهیم.

شایان ذکر است کشاورزی حفاظتی گونه جدیدی از کشاورزی است که «عدم شخم زدن مکرر زمین کشاورزی»، «نگهداری بقایای کشت پیشین» و «تنوع کشت محصول» از جمله اصول آن است. این نوع کشت در کانادا، آمریکا، آرژانتین و استرالیا رواج پیدا کرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۸۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید روح اله لطیفی در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی، زراعی، گلخانه‌ای، لبنی و فرآورده‌های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش همراه بوده است.

ارزآوری ۱۳ درصدی صادرات کشور با محصولات غذایی و کشاورزی

وی افزود: سهم محصولات کشاورزی و غذایی از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد ارزآوری برای کشور است.

لطیفی گفت: از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲، گروه محصولات زراعی، گلخانه‌ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن، گروه محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه محصولات فرآوری شده، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل شده است.

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروه‌های صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته، گروه کالایی محصولات دامی، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده نسبت به سال ۱۴۰۱، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است.

ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی دو برابر سایر کالا‌های صادراتی

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالا‌های صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالا‌ها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند‌تر (۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها) بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه‌های غذایی، کشاورزی و دامی) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه‌های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود.

وی بیان کرد: در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن نسبت به متوسط صادرات کشور حدود ۴برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالا‌های صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است.

عراق خریدار ۳۱.۵ درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار، ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشور‌های همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار، آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار، قطر با ۷۰ میلیون دلار، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان با ۱۷ هزار دلار قرار دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • ۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی
  • اولین جلسه کمیته مدیریت مصرف برق توزیع برق استان سمنان برگزار شد
  • کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد
  • خسارت ۸۷۵ میلیارد ریالی سرمازدگی به محصولات کشاورزی استان همدان
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • تداخلات چهار پلاک ثبتی در اراضی کشاورزی قم رفع شد
  • برداشت هندوانه آناناسی در استان بوشهر تا ۱۰ اردیبهشت