Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مرکز شهرستان بافق در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد و وسعت آن بالغ بر 7هزار کیلومتر مربع و از 90 درصد جاده 2 بانده برخوردار است.
این شهرستان دارای 100 روستا و ابادی است که هر کدام جاذبه های گردشگری خاص خود را دارد.
پنج روستای شهرستان بافق، از روستاهای هدف گردشگری است که ظرفیت های مهم تاریخی و طبیعی و اقامتگاه بوم گردی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شهرستان از بخش مرکزی و دهستانهای سبزدشت، کوشک و مبارکه تشکیل شده و وجود جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی، و آب و هوای معتدل، این شهرستان را به یکی از مناطق گردشگر پذیر در طول تعطیلات نوروز تبدیل کرده است.
مورخان، گذشته‌های بسیار دور سرزمینی که در آن بافق( قصبه طیبه) بنا شده است را به وجود دریایی کم عمق و بسته متصل کرده‌اند و وجود آثاری که در برخی از کوه‌های اطراف این از جمله بقایای کشتی مشاهده می‌شود، این امر را بیشتر به یقین تبدیل می‌کند.
بافق همچنین از آثار تاریخی ارزشمندی برخوردار است که به لحاظ اهمیت تاریخی و قدمت و نوع معماری در نوع خود بی‌نظیر است و تماشای آنها خالی از لطف نیست.
در این گزارش تلاش شده تا مهم‌ترین آثار تاریخی و طبیعی بافق معرفی و گردشگران و مسافرانی که به دنبال مکانی برای مقصد سفر خود هستند را به این سمت هدایت کنیم.

**مسجد جامع
مسجد جامع بافق از مساجد دوره صفویه است که به همت ملا محمد باقر در دو قسمت تابستانه و زمستانه با شبستان و بادگیرهای بزرگ و هشتی بزرگ و ... ساخته شده است.

**امامزاده عبدالله
ساختمان امام زاده عبدالله بن موسی کاظم (ع) متعلق به قرن پنجم است و کاشیکاری، تزئینات نقاشی، گچبری، کتیبه‌ها و ... از هنرهای به کار گرفته شده در ساختمان این امام زاده است که قطب گردشگری مذهبی این شهر محسوب می شود و همیشه توجه مسافران و گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.
گرد بودن گنبد بنای امام زاده عبدالله بافق از نظر معماری در دنیا کم نظیر است و زیبایی و شکوه خاصی دارد.

** کاروانسرای میدان خان
این کاروانسرا و بازارچه صنایع دستی، در بافت قدیم شهر در مجاورت میدان خان در فضایی بین امام زاده قرار دارد و بنای آن متعلق به دوره زندیه و قاجاریه است و از مصالح خشت و گل و با نماسازی آجر به صورت خفته و راسته ساخته شده و سبک آن بیانگر دقت و ظرافت خاص معمارانی هنرمند است.

**خانه وحشی بافقی
این بنای تاریخی خانه‌ای است منسوب به وحشی بافقی، شاعر نامی قرن دهم هجری قمری که در جنب مسجد جامع کبیر بافق قرار دارد و هم اینک بخش اداری اداره میراث فرهنگی شهرستان بافق در آن مستقر است.
این خانه 6 اتاق کوچک دارد که به صورت چهار فصل بنا شده و ایوان بزرگ آن جلوه خاصی به خانه بخشیده است.

**قلعه باقرآباد
این قلعه با داشتن دو برج شمالی و جنوبی با ارتفاع 8 و11 متر در دو طبقه و به صورت هشت ضلعی بنا شده است و مصالح به کار رفته در آن منحصر به خشت و گل است.
از دیگر بناهای تاریخی این شهرستان می توان به بقعه پیرمراد، ارگ عبدالرضا خان بافقی، حسینیه حوض بازو، قلعه شهر آباد، آسیاب گاوی، آب انبار مرحوم محمد تقی تقوی بافقی، برج مبارکه، حمام کاکامیر اشاره کرد که هر یک از این بناها حکایت از تاریخ و فرهنگ مردم این شهرستان دارد.
گذشته از آثار تاریخی، شهرستان بافق از وجود آثار طبیعی نیز بهره‌مند است و به رغم کویری بودن این شهرستان، آن را بسیار متنوع کرده است.
آب‌ و هوای‌ بافق‌ در تابستان‌ها گرم‌ و خشک‌ و در زمستان‌ها ملایم‌تر از سایر مناطق‌ استان‌ یزد است و اگر چه شهرستان بافق در منطقه خشک و کم آب قرار گرفته است اما سخت‌کوشی مردم و مبارزه با قهر طبیعت، حفر قنوات، این شهرستان را به منطقه‌ای کشاورزی تبدیل کرده است.

**نخلستان‌ها
نخلستان‌های بافق که اغلب به صورت توده‌ای و خودرو رشد کرده‌اند، از جاذبه‌های زیبا و دیدنی این شهرستان به شمار می‌رود.
بافق با داشتن بیش از 2 هزار اصله نخل بومی و درختان خرمای برازجان، در زمینی به وسعت 2 هزار و 800 هکتار یکی از مناطق خرما خیز کشور محسوب می‌شود و به علت وجود درختان خرما در این منطقه، صنایع دستی حصیری وابسته به نخل در این شهرستان نیز رونق فراوان دارد.

**حیات وحش
حیات وحش بافق شامل گونه‌های گیاهی فراوان در کوه‌ها و روستاهای خوش آب و هوای این شهرستان و گونه‌های جانوری مانند یوزپلنگ آسیایی، کل و بز، قوچ، میش، کاراکال، پلنگ، روباه، گرگ و شغال است.

**روستاهای هدف گردشگری
شهرستان بافق با روستاهای بسیار با تفاوت آب و هوایی متنوع، مجموعه ای زیبا از روستاهای ایران را به نمایش گذاشته است.
روستاهای باقرآباد، حسن آباد و صادق آباد از روستاهای براریگ بافق محسوب می‌شود، دارای جاذبه‌ای طبیعی و بی‌نظیر است.
این جاذبه طبیعی شامل تل ماسه‌ها و تپه‌های شن روان با وسعت زیاد است که این ریگ‌های روان امروز تپه‌های دیدنی را به وجود آورده و جلوه خاصی به کویر بخشیده است.
روستای قطرم در فاصله 45 کیلومتری شرق بافق نیز روستایی خوش آب و هوا دارای مزارع باغات و منازل مسکونی در دامنه آفتابگیر به صورت پلکانی است.
قطرم روستایی دست نخورده و یکی از بهترین روستاهای توریستی استان یزد از لحاظ تنوع عوارض طبیعی و انسانی به شمار می‌رود و در فصول بهار و تابستان، عده زیادی مسافر از این روستا بازدید می‌کنند و به ماسوله استان یزد شهرت دارد.
روستای شادکام از توابع شهرستان بافق نیز یکی از مناطق خوش آب و هوا و توریستی است و این روستا در 40 کیلومتری شرق بافق واقع شده است.
قدمت تاریخی این روستا به دوره بهرام گور باز می‌گردد و قصر گل اندام، همسر بهرام گور نیز در این روستا قرار دارد.
سرمای بیش از حد این روستا در زمستان مشهور است و نام رودخانه شادکام نیز از این روستا نشأت گرفته است.
این روستا دارای چشمه‌ای با آب گوارا و شیرین است و محصولات کشاورزی آن شامل گردو، بادام، انار، شفتالو و انجیر است.
وجود همه جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، شهرستان بافق را به کلکسیون زیبایی، از سرسبزی و طراوت و شادابی تا کویر خشک و برهوت کرده است.
اما مردمان این دیار حتی از کویر نیز جاذبه ایجاد کرده‌اند و امروزه تپه‌های شنی این شهرستان، محلی برای شترسواری و موتورسواری شده و لحظه‌های شاد و خاطره‌انگیزی در دل کویر برای مردم این دیار رقم می‌خورد.

**سبزدشت بافق
این منطقه شامل 68 پارچه روستاست و یکی از سردترین نقاط استان یزد محسوب می‌شود و دارای گونه‌های گیاهی و جانوری فراوان است و در مرز بین استان یزد و کرمان واقع شده و روستای تاریخی باجگان با چنار کهنسال 450 ساله اش در این دهستان قرار دارد.
دور ترین روستای سبزدشت که آخرین روستای شهرستان بافق محسوب می شود 100 کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد.
شهر بافق، تقریبا در همه روزهای فصل تابستان بعنوان گرمترین نقطه استان یزد و در بیشتر زمانهای این فصل در زمره سه منطقه گرم کشور محسوب می شود، آفتاب سوزان آن در ماهای تیر و مرداد، غیر قابل تحمل است.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری شرق یزد واقع شده است.
7543/ 6197
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد

محمد نوروزی رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان میبد گفت: پرونده گرانفروشی شیرینی به ارزش ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال در شعبه اول بدوی تعزیرات حکومتی شهرستان میبد رسیدگی شد.

وی افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، و اظهارات متهم، اتهام انتسابی را محرز اعلام و نامبرده را به پرداخت ۱۷۳ میلیون ریال جزای نقدی معادل ۱۰ برابر ارزش تخلف محکوم کرد.

 نوروزی گفت: درگشت مشترک تعزیرات حکومتی به همراه بازرسان اتاق اصناف شهرستان میبد این تخلف را کشف و پرونده آن را برای رسیدگی به اداره تعزیرات حکومتی ارسال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • اجرای ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر شبکه توزیع آب آشامیدنی در شهرستان درمیان
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است