Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@08:25:33 GMT

4 روشِ قرآنی محبت کردن برای رسیدن به آرامش

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۸۱۶۲۷

به نظر روانشناسان نیازهای روانی به اندازه نیازهای بدنی برای انسان لازم و ضروری است. بر همین اساس نیازهای روانی را جزء احتیاج های اساسی انسانها قلمداد می کنند. از اساسی ترین نیازهای روانی افراد که همواره روان شناسان آن را در درجه اول اهمیت قرار داده اند بهره مندی از محبت و مهرورزی در زندگی است.  بشر در هر دوره ای از زندگی خود باشد خود را نیازمند محبت می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این احتیاج را پدر و مادر، برادر و خواهر، خویشاوندان و بستگان، هم سالان و دوستان همسر و فرزندان، تأمین می کنند. اشخاص در طول زندگی خود با انتخاب زندگی مشترک، تشکیل خانواده و مصاحبت با همکاران و افراد به این نیاز پاسخ مثبت می دهند.

اهمیت و جایگاه محبت ومهروزی در زندگی

عدم تأمین نیاز محبت در محیط زندگی و خانواده منجر به پیدایش تشویش و اضطراب در خانواده می شود. کمبود و فقدان  محبت، تأثیرات سوء و ضایعات دردناکی در روح افراد به وجود می آورد و روابط آنها را در زندگی تحت تأثیر قرار می دهد، گاهاً دیده شده است کسانی که در محیط زندگی و خانواده مورد بی مهری قرار گرفته اند خود کم بین شده و عقده حقارت در ایشان به وجود آمده اگر نوجوان و یا جوانی در محیط گرم زندگی مورد توجه و محبت قرار نداشته باشد و از محبت اعضای خانواده سیراب نشود آن را در خارج خانواده جستجو می کند،  که زمینه بسیاری از فریب‌ها و انحرافات از همین جا فراهم می شود.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم: «آیا شما را از شبیه ترینتان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: آرى اى رسول خدا! فرمودند: هر کس خوش اخلاق‌تر، نرم‌خوتر، به خویشانش نیکوکارتر، نسبت به برادران دینى‌ اش دوست ‌دار تر، بر حق شکیباتر، خشم را فرو خورنده ‌تر و با گذشت ‌تر و در خرسندى و خشم با انصاف ‌تر باشد.

محبت به همسر در خانه

اسلام به نقش و عامل محبت در گرمی کانون خانواده توجه کامل داشته و آن را به مسمانان گوشزد کرده است. «[روم/21] و از نشانه‌هاى او اینکه همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد در این نشانه‌هایى است براى گروهى که تفکّر مى‌ کنند!».

کانون خانواده شبیه جامعه انسانی کوچکی است که از افرادی تشکیل شده است و اگر این افراد با هم ارتباط نداشته باشند و پیوند عاطفی و مودت بین آنها برقرار نباشد جامعه و ساختمانی به وجود نخواهد آمد این پیوند و ارتباط در سایه محبت و مودت ایجاد می شود که  خداوند متعال آنرا در انسانها بخصوص در میان همسران قرار داده است.اگر در خانه و زندگی همسران جوان عشق و محبت حاکم نباشد، زندگی صورتی وحشت انگیز و دست کم سرد و بی رمق خواهد داشت افراد چنین خانه ای با هم  مستبدانه رفتار میکنند  و زندگیشان سخت  ناگوار میگردد.

شیوه و روشهای عملی محبت به همسر

1-اخلاق نیکو داشتن(خوش زبانی و خوش رویی)

نهاد انسان  مشاهده جمال و زیبایی را دوست دارد و از زشتی و پلیدی می گریزد. چهره گشاده و پر لبخند و پر لبخند یکی از بهترین منظره های زیبا و بلکه زیباترین و خواستنی ترین منظره هاست: از پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) نقل شده است: «با مومنان و مردم[دوستان، خویشاوندان، به ویژه اهل خانه و همسر و فرزندان] با چهره گشاده و روی باز دیدارکن».

2-منطقی بودن(سوء ظن نداشتن، منفی باب نبودن)

یکی از روش های محبت کردن به همسر این است که به او بدگمان نباشیم یعنی رویدادهای، کارها، وگفتارهای دیگران را بدون آگاهی و دلیل روشن، با پندار ناروا و گمان بد، بیان و تفسیر نکنیم. اگر بد گمانی در خانه ریشه بدواند، کانون گرم خانه را به سردی خواهد کشاند. «کسی که بدبین است، از همه وحشت دارد.» «[حجرات/12]؛ «ای کسانی که ایمان آورده اید، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پاره ای از گمان ها گناه است، و جاسوسی مکنید، و بعضی از شما غیبت بعضی نکند؛ آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ از آن کراهت دارید. [پس] از خدا بترسید، که خدا توبه پذیر مهربان است».

3-تنها به همسر خود توجه داشتن

ازدواج، پیوند محبوب و مقدسی است که طی آن، زن و مرد باهم پیمان محبت و صفا و وفا می بنندند. زن پیمان می بندد که از غیر از همسرش چشم بپوشد و خویش را از نگاه هوس آمیز دیگران دور نگه دارد؛ مرد هم متعهد می شود جز به همسر خود نگاه گناه آلود نیفکند. کسی که با نگاه هرزه اش به هر کس چشم می دوزد، نهایتاً به همسر خود سرخورده و بی رغبت می شود؛

4- چشم پوشی از خطا

عیب جویی، گلبوته دوستی و محبت را پژمرده میکند و عیب بینی خار زار خشم و دشمنی را در دل می پرورد و زندگی خانوادگی را به تلخی و جدایی می کشاند. در عین حال، دستور زندگی، صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و گذشت و فدا کاری برای ادامه حیات است؛ به ویژه آنگاه که رفتار نا برخردانه ای از همسرتان صادر می شود، این گذشت و نا دیده گرفتن ضروری است. بی تابی در برابر این امور به شکست در زندگی می انجامد. مام رضا(علیه السلام) می­فرمایند:«بر مؤمن سزاوار است که از پروردگار و پیامبر و امام خود سه خصلت را بیاموزد: خصلتى که از پروردگار باید بیاموزد، عیب پوشى و کتمان است...»

 

سخن آخر و جمع بندی

آموزه های ناب اسلامی تنها برای عبادت و تهجد ارزش قائل نشده بلکه در آداب و فرهنگ اسلامی مواردی ارزشمندی همچون محبت و مهرورزی نیز از جایگاه خاص برخوردار است و برای آن آثار و برکات ارزشمندی همچون زندگی توأم با آرامش را برای افراد بیان شده است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۱۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرآنلاین از مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902347

دیگر خبرها

  • عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی
  • پیک‌نیک خانواده سیلوا در تمرین استقلال (عکس)
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • همسر ابراهیم رئیسی و انسیه خرعلی از یکجا پُست جدید گرفتند
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • همسر ابراهیم رئیسی پُست جدید گرفت+جزئیات